Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Głupi pomysł?

Recommended Posts

Wypowiedzcie się proszę bo już czuję się jak kosmita. Czy położenie tzw rybiej łuski (plastikowe kwadraciki kładzione na zakład zwane też łupkiem sztucznym) w kolorze białym wokół dachu to głupi pomysł?Dekarz twierdzi że tak. Ale on się krzywi na różne pomysły. W ja chcę uzyskać efekt lekkości i potem dorobić białą podbitkę. Podpowiedzcie coś proszę

Wypowiedzcie się proszę bo już czuję się jak kosmita. Czy położenie tzw rybiej łuski (plastikowe kwadraciki kładzione na zakład zwane też łupkiem sztucznym) w kolorze białym wokół dachu to głupi pomysł?Dekarz twierdzi że tak. Ale on się krzywi na różne pomysły. W ja chcę uzyskać efekt lekkości i potem dorobić białą podbitkę. Podpowiedzcie coś proszę

co to znaczy "wokół dachu"? Na desce okapowej? Na ziemi? przy plocie? Na rynnie?

no myć można...np karcherem ciśnieniowym...problem w tym, że skoro zalezy Ci na wyglądzie to będziesz musiałą codziennie to myć, żeby ten wygląd zachować...w innym wypdku pędzie to wyglądało gorzej niż pozostałe (brzysdsze, acz praktyczniejsze)rozwiązania...patrząc z persperktywy czasu i tego ile czasu zajmuje mi "oporządzenie"domu nieekscentrycznego, możliwie praktycznego nie dodawałbym sobie roboty:)

haha siding to jest kicz^2..taka moja opinia..choć taki jest tylko w PL-plastikowy, bo zarówno w niemczech jak i w USA/Kanadzie widziałem siding z drewna..wcale nie tani i wyglądający przyzwoicie...choć dla mnie tynk jest jak chodzi o dom bardziej elegancki:)

a podbitka pod kolor okien dla mnie najlepiej ciemny brąz:)

No bo nie widziałeś mojego domu;)

Ja mam białą podbitkę, białe rynny i białe pasy podrynnowe (dachówka cementowa Brass ciemnoczerwona czy też brązowa). Wygląda super - co prawda ma to niecałe 3 lata, ale specjalnie brudne się nie robi - przynajmniej nie tak, jak się początkowo obawiałem.

Nie myłem jeszcze ani razu - nie ma potrzeby, a tylko dla sportu to mi się nie chce ;)

A ja widziałam bardzo ładny dom z dachem grafitowym, elewacją w kolorze błękitnym, oknami, otoczkami wokół okien i podbitką w kolorze białym. Widziałam wiele domów w różnej kolorystyce, ale ten od razu zwrócił moją uwagę.

Tobie ma się podobać. Co Cię obchodzą inni. Nie jest ładne co jest ładne tylko to co się komuś podoba.