pawlok 10.12.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam przejrzałem ostatnie 15 stron forum - wiec mam nadzieje z enie dubluje jakieś dyskusji.Będziemy mieli salon połączony z otwartą kuchnią bez ogrzewania podłogowego.I teraz mamy dylemat z podłogą - część kuchenna wiadomo płytki, a cześć pokojowa myślelismy o panelach a po pooglądaniu płytek pojawiły się wątpliwości..Jeżeli płytki w salonei to gres, ceramika, gres szkliwiony?Jakie wady zalety...Co przemawia za panelami?pozdrawiamPawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 10.12.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Jeśli nie ma podłogówki, to za panelami przemawia to, że na płytkach będzie zimno jeśli lubicie chodzić boso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 10.12.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 mam w części jadalniowej salonu terakotę, ale jest pod nią podłogówka i... chyba nie chciałabym, zeby jej tam nie było (a moze po prostu przyzwyczaiłam się do miłego ciepełka i chodzenia bez kapci? - bo pod cała terakotą jest podłogówka - pod drewienkową częscią nie ma) więc raczej panele albo inne deseczki i w kuchni też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 10.12.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Bez podlogowki w ogole bym sie nawet nie zastanawiala nad kafelkami. Bedziesz miala non stop zimna podloge. Moja mama ma w salonie kafle i podlogowke - w zimie jest bardzo przyjemnie, jednakze drewno moim zdaniem dodaje wiele przytulnosci, podczas, gdy kafle sa surowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 10.12.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 A ja mam wszedzie kafle, tzn. w kuchni i w salonie. I bez ogrzewania podlogowego. I wcale nie narzekam na zimno, ale nie lubie chodzic na boso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 11.12.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Bez podłogówki? Nigdy w życiu, szczególnie jeśli masz dzieci (lub masz je w planach ) Brr, zimno, nawet latem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.12.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 A ja mam wszedzie kafle, tzn. w kuchni i w salonie. I bez ogrzewania podlogowego. I wcale nie narzekam na zimno, ale nie lubie chodzic na boso.no właśnie - chodzisz w kapciach to jest Ci wszystko jedno. Ci którzy stąpają bosymi stopami lub skarpetkami, wolą podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 11.12.2008 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 no właśnie - chodzisz w kapciach to jest Ci wszystko jedno. Ci którzy stąpają bosymi stopami lub skarpetkami, wolą podłogówkę. Poczytałem wasze wypowiedzi i dziękuje za opinie. Co prawda nadal jestem w kropce. A w wątku obok są zdjęcia ładnych płytkowych-drewnopodobnych podłóg: http://forum.muratordom.pl/plytki-gresowe-imitujace-drewno-pomocy,t77764-180.htm Jak sie sprawuja tego typu grsy? Co do chodzenia boso - lubię - ale też nie zakładałem by podłoga czy to z paneli czy to z płytek była goła, ładny gruby dywan lub wykładzina to podstawa... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 11.12.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Byłam ostatnio w domu gdzie nie ma nigdzie podłogówki. W kuchni są płytki, a w salonie i jadalni panele. Nie zauważyłam żadnej różnicy miedzy podłogą z paneli, a płytkami. Obie równie zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 11.12.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Mój brat, który budował dom kilkanaście lat temu ma w salonie, przedpokoju i kuchni gres. Nie ma podłogówki, bo dom budował w czasach gdy podłogowka była mało znana.Nie zauwazyłam aby było to jakieś uciążliwe i wcale tak bardzo nie jest w nogi zimno. 2 dzieci wychowała się w tym domu i jedyna na co miała chyba wpływ ta podłoga to na zahartowanie dzieciaków.U brata przez salon przechodzi się na taras i do ogrodu i nie bardzo wyobrażam tam sobie podłogę inną niż płytki. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skama 12.12.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Ja też mam gresy w całym domu. Co prawda mamy teraz podłogówke, ale w poprzednim nie mieliśmy, a kafle też były. Dzieci się wychowały /do okazania /. Wygoda w utrzymaniu w czystości - ogromna! Decydując się na gresy raczej zastanawiałabym sie nad urządzeniem pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 12.12.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 No, wlasnie o to chodzi.Tez nie czuje roznicy pomiedzy plytkami a deskami czy panelami. Nie lubie po prostu "golych nog", dlatego nie ma dla mnie znaczenia, ze nie mam podlogowki. Zreszta nie chcialam jej robic. Moja kolezanka, na przyklad, caly rok, a szczegolnie latem uwielbia biegac po plytkach bosymi stopami.A poza tym, jak skama napisala - wygoda w utrzymaniu czystosci, a obie z corka jestesmy alergiczkami, to jest to dla nas idealne rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 14.12.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 panele jak i terakota sa zimne wiec zimą tylko w kapciach, ale jak planujesz gruby dywan to chyba nie ma to najmniejszego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 14.12.2008 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Ja też mam gresy w całym domu. . A jaki gres? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaczek 14.12.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 ja w jadalni (połączonej z kuchnią i salonem) będę miała wyjście do ogrodu dlatego o ile drewno w salonie to 100% pewniak, w jadalni myślę o płytkach lub połączeniu płytek z drewnem. Tylko jak to ciekawie, nie banalnie połączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarzMarcin 14.12.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 niestety jeszcze nie doczyszczone bo swiezo polozone z ogrzewaniem podlogowym oczywiscie....i bez fug jeszcze w trakcie roboty foto... http://images50.fotosik.pl/40/b3e030b036608efdmed.jpg http://images29.fotosik.pl/304/48160eab683b3253med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 14.12.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Podłoga OK Ale ta ilość punktów świetlnych Ile jest tych lampeczek, jeżeli wolno spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarzMarcin 14.12.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 tyle ze teraz zapalone byly wszystkie a mozna zapalac w roznych kombinacjach, np osobno diody osobno halogeny plus diody moga sie zapalc na czujke ruchu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka79 15.12.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 http://images50.fotosik.pl/40/b3e030b036608efdmed.jpg http://images29.fotosik.pl/304/48160eab683b3253med.jpg Nawet ładnie to wygląda, ale sprawia, przynajmniej na mnie bardzo "zimne"wrażenie (w szczególności pierwsze zdjęcie). Przypomina mi to raczej hol w jakimś budynku publicznym, niż ciepły, przytulny salon. Niedługo i mnie czeka robienie podłóg i od początku wiedziałam, że płytki tylko w kuchni i łazienkach - z ogrzewaniem podłogowym oczywiście, a salon - drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 15.12.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 U marynarzaMarcina faktycznie, oświetelnie wygląda trochę, jak w holu centrum handlowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts