Andrzej Sok 15.12.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 A mi się podoba, tworzy wrażenie super czystości i zadbania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 15.12.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 mi tez sie podoba to oswietlenie NApewno fajnie wyglada zaswiecanie w tych róznych kombinacjachP.S. jak to projket domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.12.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Wracajac do płytek: moi rodzice mają w całym domku płytki drewnopodobne, konkretnie takie: http://www.cerim.it/collezione_dettaglio.asp?idd=91 W hallu, korytarzu i kuchni jest podłogówka a w salonie nie. My nie chodzimy boso więc nie wypowiem się na temat zimnej podłogi. W hallu jestem spokojna jak córka siada na podłodze żeby założyć buty. U mnie będzie podłogówka pod kaflami drewnopodobnymi ale nawet gdyby jej nie było, to przy dzieciach, psie i wyjściu bezpośrednio do ogrodu nie wyobrażam sobie drewna lub paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 15.12.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 "jeden lubi jak mu marsza grają drugi jak mu nogi śmierdzą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarzMarcin 15.12.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 mi tez sie podoba to oswietlenie NApewno fajnie wyglada zaswiecanie w tych róznych kombinacjach P.S. jak to projket domu?? projekt indywidualny wykonany przez T.Janowicz z Wladyslawowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.12.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Plytki ulozone identycznie jak u mnie, tzn. salon caro, reszta na prosto.I tez jasne.Mnie sie bardzo podoba. I wcale nie jest to "zimne" wnetrze. Uwielbiam takie czyste, jasne przestrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 19.04.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 "jeden lubi jak mu marsza grają drugi jak mu nogi śmierdzą" "... jeden lubi ogorki, drugi od ogrodnika corki .... " - jak mawia moj tesciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 19.04.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Nie wyobraża sobie w salonie mieć płytki . No , wybaczcie ale jak dla mnie to tylko drewno, no mogą byc panele ale nie płytki! Dlaczego? zwyczajnie - nie bo nie_- czyli jak dla mnie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona_lewkonia 20.04.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Płytki w salonie wydają się być ok - zimą - kiedy chodzi ogrzewanie podłogowe. A latem? Jakie macie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 20.04.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Parkiet w salonie jest piękny. To prawda. Ale po co komu muzeum. Przy częstym korzystaniu z ogrodu ten piękny parkiet może zostać szybko zmasakrowany.Wiem co mówię na piętrze mam parkiet z merbau i trzeba się z nim obchodzic jak z jajkiem.Na parterze gres z podłogówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 20.04.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 tam gdzie jest wyjście na dwór, dzieci i pies drewniana podłoga szybko się ściera..zawsze jest coś za coś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 20.04.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 my też w salonie chcemy płytki - podłogówka oczywiscie będzie z salonu jest wyjście na taras, więc jednak drzewo ma mniejszą szansę wytrzymania dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 20.04.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Podłogówkę robię tylko w łazienkach. Po doświadczeniach z parkietem w poprzednim salonie, teraz zdecydowałam się na płytki: - jeśli w salonie jest kominek, to wnosi się do niego drewno, wynosi popiół, żar z otwartych drzwiczek może się wytoczyć. Poprzednio próbowałam przeganiać męża, który zimą w butach wnosił drewno, ale lepiej dostosować podłogę do męża niż męża do podłogi - zwłaszcza latem wchodzi się do domu z tarasu, z ogrodu i nie chce się zmieniać butów, piach niszczy parkiet, a płytki wystarczy odkurzyć - cierpię na brak światła dziennego zwłaszcza jesienią i zimą, płytki zamierzam dać bardzo jasne - dzieci nie chowam na płykach ani na parkiecie - bawią się na grubym wełnianym dywanie - teraz nie mam psa ale mieć zamierzam. Nie będzie salonowcem, ale przecież nie wstawię w drzwiach barierek, więc podłoga będzie użytkowana także przez pazury i wnoszony na łapach piach. - fugi zrobię epoksydowe, a do pucowania kafli nabywam kercher odkurzacz z parownicą, więc także utrzymanie w czystości tych metrów kwadratowych będzie prostsze (a to ma ogromne znaczenie, bo jednak każdy metr kwadratowy trzeba wypucować, a nie zawsze jest ktoś do pomocy) W związku z tym, praktycznie cały dół (poza gabinetem) będzie w gresowych jasnych płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.04.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Masz racje Badija. Ja tez nie mam zamiaru trzasc sie nad podloga, gdy ktos wchodzi z dworu w butach. Sama tak robie i w ogole mi to nie przeszkadza.Bardzo uciazliwe jest zdejmowanie butow przy kazdym wnoszeniu czegos do salonu.A tak, nie ma problemu.Rzeczywiscie, to podloge trzeba dostosowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elka62 20.04.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Podłogówkę mam tylko w łazience - mamy za to płytki położone na całym poziomie z kuchnią i salonem. Mieszkam tak od kilkunastu lat i wychowałam na tej podłodze dwójkę dzieci.Od czasu, gdy zamieszkał z nami pies dywany zostały eksmitowane. Utrzymanie czystości jest banalnie proste. Pies ma kilka legowisk a i tak najchętniej zalega na kafelkach. Dzieci niemalże od urodzenia biegają bez kapci.Nigdy się nie martwię, o to czy ktoś chodzi w butach i nosi piach. Dlatego w zeszłym roku, przy okazji wymiany podłóg - zdecydowałam się ponownie na płytki. Panele są wg mnie nieładne i nieprzyjemne w użytkowaniu - chodzi się po nich jak po plastykowej płycie. Mnie to przeszkadza.Najchętniej położyłabym deski. Ale gres jest też ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts