Jan1975 10.12.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam, Kochani kupiłem mieszkanie w Wilanowie w W-wie, na parterze z ogórdkiem i się zaczeło..... w momencie kiedy zaczeli kończyć ogródek, zoorientowałem się że ma on niebezpieczny uskok.... kończący się barierką taki ..rozbieg dla Małysza, ( szkoda że nie można wrzucić zdjęcia) No i zaczałęm działać bo szkoda by dziecko rozwaliło sobie główke.(Nie pokazwyali mi ogródka i faktycznie też nie dociskałem jak to będzie wyglądać dokłądnie, nie sądziłem, że coś takiego można wycudować..) Zwróciiłem się z prośbą o interwencje i zapytanie do firmy Robyg, która buduje kompleks mieszkalny przy ul. Zdrowej, CISZA, zero formalnej odpowiedzi,.. Nieformalnie mówią, że musza tak zrobić bo tak życzył sobie architekt miasta W-wy dając pozwolenie na budowę. Próbowałem szukać odpowiedzi w innych instytucjach ( wydział architektury Wilanów, PINB, niestety bezskutecznie, wszyscy mają to gdzieś, 1 miesiąc temu zostawiłem pisma ale równie dobrze mógłbym wysłać do kancelarii premiera albo do Watykanu... podejżewam iż sprawa przerasta typowe procedury i nie ma pani z wakatem do ...ogrodków, czyli sprawy nie ma Zdaję sobie sprawę, że sprawa dotyczy tylko kilku rodzin na Wilanowie ale jej nie rozwiązanie grozi niebezpieczeństwem mieszkańców. W związku z powyższym mam podstawowe pytanie do Państwa Kto kontroluje inwestycje powstające na obszarze dzielnicy? Kogo mogę poinformaować o ww sprawie i w jaki sposób moge rozwiązać problem? Słowo daje przrasta mnie to Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, nie wiem jak wyglądają kwestie prawno- budowlano- architektoniczne ale w moim mniemaniu pozostawienie ogródków w obecnym stanie grozi nieszczęśliwym wypadkiem! Dopóki trwają prace mniemam, że wciąż łatwo można przystosować ogródki tak by były funkcjonalne i uniknąć w ten sposób sytuacji w której jedni mieszkańcy mogą z nich bezpiecznie korzystać a drudzy mają pod oknem niebezpieczny uskok.Uprzejmie proszę o pilną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam, Kochani kupiłem mieszkanie w Wilanowie w W-wie, na parterze z ogórdkiem i się zaczeło..... od momentu kiedy stałes sie włascicielem, teraz Ty odpowiadasz za bezpieczeństwo na własnej posesji ... szkoda by dziecko rozwaliło sobie główke ... owszem, szkoda - ogródź ten ogródek zanim dojdzie do wypadku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.12.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 szkoda że nie można wrzucić zdjęciajak nie można jak można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.12.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 A w czym jest wogóle problem?Jest uskok to i jest barierka.W górach też jak są uskoki to są barierki i dzieci jakoś główek sobie nie rozwalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts