MBUNA 21.02.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Odświeżę trochę wątek.Mam pytanie. O co chodzi z bojlerami elektrycznymi przystosowanymi do pracy w drugiej (nocnej) taryfie? Muszę szybko zakupić baniaczek, a nie wiem czy wystarczy mi tradycyjny bojler z programatorem do gniazdka 230V za 25zł, czy może powinienem zakupić ten przystosowany do taryfy nocnej? Nie wiem za bardzo, czy anoda magnezowa lub tytanowa potrzebuje prądu do swego działania.Jaki zbiorniczek byście mi polecili. Rodzina 2+1, taryfa nocna. Tylko energia elektryczna, kiedyś może pompa ciepła lub solary, ale zakładam, że do tego czasu bojler i tak będzie do wymiany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MBUNA 22.02.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ponawiam pytanie. Ktoś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 23.02.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Boiler elektryczny przystosowany do taryfy nocnej może się tylko różnić wbudowanym zegarem.Dla rodziny 2+1 tylko na taryfę nocną sugerowałbym nie mniejszy niż 140l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MBUNA 28.02.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Dzięki. A jak to jest z trwałością zasobnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.03.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Dzięki. A jak to jest z trwałością zasobnika? Trwałość zależy od jakości wody i konstrukcji i jakości boilera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 28.10.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Odświeżę trochę wątek. Mam pytanie. O co chodzi z bojlerami elektrycznymi przystosowanymi do pracy w drugiej (nocnej) taryfie? Muszę szybko zakupić baniaczek, a nie wiem czy wystarczy mi tradycyjny bojler z programatorem do gniazdka 230V za 25zł, czy może powinienem zakupić ten przystosowany do taryfy nocnej? Nie wiem za bardzo, czy anoda magnezowa lub tytanowa potrzebuje prądu do swego działania. Jaki zbiorniczek byście mi polecili. Rodzina 2+1, taryfa nocna. Tylko energia elektryczna, kiedyś może pompa ciepła lub solary, ale zakładam, że do tego czasu bojler i tak będzie do wymiany. Pozdrawiam Witam Kupiłem podgrzewacz Hermes prod. GALMET z programatorem (bardzo wygodnym), wyświetlaczem itp. Po dwóch latach padła bateria. Okazało się, że producent programatora (JARTE) nie przewidział wymiany baterii. GALMET proponuje wymianę programatora za 150 zł, JARTE nabrał wody w usta a indagowany mailem milczy jak zaklęty. Reasumując - lepiej kupić podgrzewacz (bojler) , tylko z nastawą temperatury bez programatora, i dokupić programator czasowy zewnętrzny nawet za 100 zł. Lub podgrzewacz z programatorem ale solidniejszej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axl2 27.11.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 (edytowane) Chłopaki, mam dylemat. Jestem w trackie budowy domu jednorodzinnego ok. 140m2. Znajomy ma do sprzedania 1,5-roczny bojler Viessmann Vitocell 100 (160L) z wbudowaną grzałką i chce za niego 1500zł. Na allegro idzie dostać nowy z gwarancją GALMET 200 za 1200zł, co lepsze? Wydaje mi się że wiessmann to wiessmann, nie ma porównania ale jest bez gwar. i 1,5-roczny. Proszę o pomoc znawców! ewentualnie, znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/bojler-nierdzewny-viessmann-160l-gwarancja-i1960316703.html Edytowane 27 Listopada 2011 przez axl2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 27.11.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 nie da się sprawdzić co na tym alegro wynalazłeś porównaj powłoki wewnętrzne jakie mają wybrane przez ciebie bojlery i po tym oceniaj jak takie same to nie płacił bym za markę bo to zbyt proste urządzenie by marka miała kluczowe znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 27.11.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 za 1500 zł, to jak dobrze poszukasz, to kupisz używkę viessmana, tylko z nierdzewki!!! I pamiętaj. Im starszy tym lepszy, bo robiony z grubszej blachy. Ja kupiłem zbiornik 200L stojacy, ocieplony, za 1300 zł z nierdzewki z wężownicą o pojemności 200L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts