Jurek_Z 10.12.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Ewidentnie nie działa. Od czego proponujesz zacząć aby wreszcie było ciepło. Trochę się obawiam bo idzie ochłodzenie. Może warto zamknąć okna i wyłaz na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 11.12.2008 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Szczególnie okna bym sprawdził. I balkon.Bo może nawet śnieg wwiewać, jak będzie padał - a wtedy to dopiero problem by był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 11.12.2008 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Okna są zamknięte - sprawdzałem. Dzisiaj w nocy nie było prądu. Coś ostatnio przysyłali mi z Zakładu Energetycznego - ale tyle tych rachunków. Nie da rady włączyć tego ogrzewania, tego jestem pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 11.12.2008 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Mam przekonanie, że nawet otwarte okna nic by nie pogorszyły - tak było zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 11.12.2008 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Przy rozpalonym kominku jest ciepło a resztę naprawi się rano. Ranek mądrzejszy od wieczora... podobno... Adam M. Przepraszam ostatnio jestem trochę zakręcony. Ale ranek nastraja mnie optymistycznie. Nie mam drewna, mam tylko stare opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 11.12.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 będzie śmierdzieć więc z zachodu od Warszawy - sprawdzę, skąd wiatr dziś wieje an-bud dał Ci dobrą radę - przy okazji i rozgrzejesz i rozlużnisz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 11.12.2008 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Kurczę, coś mnie tknęło dzisiaj - ile powinno być wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 11.12.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Kurczę, coś mnie tknęło dzisiaj - ile powinno być wełny? na sweterek ze dwa kłębki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 11.12.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 74,5 m2 będzie ok. Ale nie mniej, bo Ci kiedyś sople z jętek na łóżko spadną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 11.12.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Kurczę, coś mnie tknęło dzisiaj - ile powinno być wełny? na sweterek ze dwa kłębki... Eee, to chyba tylko taki do pępka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 11.12.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Kurczę, coś mnie tknęło dzisiaj - ile powinno być wełny? na sweterek ze dwa kłębki... Eee, to chyba tylko taki do pępka ale kamzla z mohru wyjdzie - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 11.12.2008 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Zabawne, ale nie moge się śmiac bo mam zajady i rany pod bokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 11.12.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Zabawne, ale nie moge się śmiac bo mam zajady i rany pod bokami. pewnie odmrożenia z zimna - radze mniej czasu na poddaszu spedzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 11.12.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 remx, słuchaj, a może masz stare gazety jakieś, to rozpal na podłodze np. w kuchni - generalnie tam, gdzie masz terakotę, bo z terakoty da się to potem zamieść i domyć. Ciepło powinno polecieć na górę, a i światła trochę będzie, więc będziesz mógł poczytać kolejne gazety przed spaleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 11.12.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Remx, sluchaj Bigbeata, dobrze Ci radzi.Nie daj sie sprowokowac do kupowania welny, styropianu itd. W dobie globalnego ocieplenia nie zwroci sie.No i nie wierz w pogrozki o drozejacym weglu. Jak juz na wierzchu ustala, ze nasza energetyka stoi na ekologii, to kopalnie beda doplacac za zabranie wegla. Wiec cala cena to bedzie tylko marza posrednika. A to diametralnie wydluzy okres zwrotu inwestycji w ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 11.12.2008 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 remx, słuchaj, a może masz stare gazety jakieś, to rozpal na podłodze np. w kuchni - generalnie tam, gdzie masz terakotę, bo z terakoty da się to potem zamieść i domyć. Ciepło powinno polecieć na górę, a i światła trochę będzie, więc będziesz mógł poczytać kolejne gazety przed spaleniem. Gazety wkładam pod koszulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 11.12.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Mam przekonanie, że nawet otwarte okna nic by nie pogorszyły - tak było zimno. Wszystko zależy od temperatury wewnątrz i na zewnątrz. Jeżeli np w środku masz 12*C a na zewnątrz jest 6*C to jak otworzysz okno i wpuścisz te 6*C to będziesz miał razem 18*C a to już jest całkiem znośna temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 11.12.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Tylko że z takim wpuszczaniem to trzeba uważać - bo jak już będziesz miał te 18 st. C, to jak zamkniesz okno i otworzysz znów, to wpadnie Ci następne 6 st. C, czyli bedziesz miał aż 24 st. C. Jak znowu zamkniesz i otworzysz - wyjdzie 30 st. C - ale to już chyba będzie za gorąco - przynajmniej dla mnie by było. Dlatego nigdy nie otwieram i nie zamykam okien kilka razy pod rząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 11.12.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Tylko że z takim wpuszczaniem to trzeba uważać - bo jak już będziesz miał te 18 st. C, to jak zamkniesz okno i otworzysz znów, to wpadnie Ci następne 6 st. C, czyli bedziesz miał aż 24 st. C. Jak znowu zamkniesz i otworzysz - wyjdzie 30 st. C - ale to już chyba będzie za gorąco - przynajmniej dla mnie by było. Dlatego nigdy nie otwieram i nie zamykam okien kilka razy pod rząd. Proponuję założyć jakiś sterownik uniemożliwiający otwarcie okien po przekroczeniu zadanej temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 11.12.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Słyszałem, że są już okna z takim sterownikiem - ale jeszcze są b. drogie. Ponoć ten sterownik nie wymaga zasilania, bo jest oparty na jakimś barbitalu czy bimetalu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts