Aniutka i Roofi 10.12.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Drodzy forumowicze!, czy moglibyście podać swoje sposoby na błoto przed budowanym domem??? U nas kalosze toną do połowy, błoto "wyjeżdża" przed działkę i koła boksują przy wyjeździe z naszej "posesji". Położyliśmy kilka desek, ale równają się do otoczenia i zapadają . Cały czas u nas pada i mam dość tej ciapy! Pomóżcie! pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 10.12.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Aniu, mam ten sam problem, ale raczej nie ma na to rady Chyba, że zdecydujesz się na utwardzenie podjazdu do domu (np. nawiezienie kamienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 10.12.2008 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Aniu, mam ten sam problem, ale raczej nie ma na to rady Chyba, że zdecydujesz się na utwardzenie podjazdu do domu (np. nawiezienie kamienia) na razie wolałabym uniknąć dodatkowych kosztów . może jakieś dywany by pomogły Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.12.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 tak, latające, zamiast kaloszy czy auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.12.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Aniu, mam ten sam problem, ale raczej nie ma na to rady Chyba, że zdecydujesz się na utwardzenie podjazdu do domu (np. nawiezienie kamienia) na razie wolałabym uniknąć dodatkowych kosztów . może jakieś dywany by pomogły Ania Niestety nie da się ich uniknąć w tym przypadku, chyba, że dopadniesz gdzieś darmowy gruz, ale nie wiem czy jest to najlepsza opcja. Też mieliśmy ten problem, wszelakie inne środki były tylko półśrodkami i skończyło się na kamieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 11.12.2008 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Znajomy rozsypał 20 worków starego, zbrylonego cementu. Wyszło nieźle - choć niezbyt równo i po sezonie w niektórych miejscach popękało i zrobiły się dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2008 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 ... Cały czas u nas pada i mam dość tej ciapy! Pomóżcie! ... sprzedaj chate pod Szczecinem i przyjeżdżaj na Podkarpacie u nas suchutko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.12.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 ... Cały czas u nas pada i mam dość tej ciapy! Pomóżcie! ... sprzedaj chate pod Szczecinem i przyjeżdżaj na Podkarpacie u nas suchutko ... znaczy sucho, bo chociaż padało, to tu piasek, wszystko wsiąka, błota nie ma... tylko jak bedziesz przyjeżdżać to weź flaszkę, ziąb okrutny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristal2 11.12.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 ... Cały czas u nas pada i mam dość tej ciapy! Pomóżcie! ... sprzedaj chate pod Szczecinem i przyjeżdżaj na Podkarpacie u nas suchutko ... znaczy sucho, bo chociaż padało, to tu piasek, wszystko wsiąka, błota nie ma... tylko jak bedziesz przyjeżdżać to weź flaszkę, ziąb okrutny... Retrofood nie strasz Ani - przecież dziś cieplutko jest, ale flaszke i tak może wziąść ze sobą. Zmarnowac by sie pewnie nie zmarnowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 11.12.2008 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 ... Cały czas u nas pada i mam dość tej ciapy! Pomóżcie! ... sprzedaj chate pod Szczecinem i przyjeżdżaj na Podkarpacie u nas suchutko ... znaczy sucho, bo chociaż padało, to tu piasek, wszystko wsiąka, błota nie ma... tylko jak bedziesz przyjeżdżać to weź flaszkę, ziąb okrutny... aaaaa....tu Cię mam Retro! A będziesz miał czas ze mną wypić???? A pisać zaczniesz?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 11.12.2008 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 ... Cały czas u nas pada i mam dość tej ciapy! Pomóżcie! ... sprzedaj chate pod Szczecinem i przyjeżdżaj na Podkarpacie u nas suchutko ... znaczy sucho, bo chociaż padało, to tu piasek, wszystko wsiąka, błota nie ma... tylko jak bedziesz przyjeżdżać to weź flaszkę, ziąb okrutny... Retrofood nie strasz Ani - przecież dziś cieplutko jest, ale flaszke i tak może wziąść ze sobą. Zmarnowac by sie pewnie nie zmarnowała Oj Chłopaki.... ja tu o błocie płaczę a Wy o butelczynie.... z nikąd pomocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 11.12.2008 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Znajomy rozsypał 20 worków starego, zbrylonego cementu. Wyszło nieźle - choć niezbyt równo i po sezonie w niektórych miejscach popękało i zrobiły się dziury tylko skąd ja taki stary zbrylony wezmę.... ale pomysł ciekawy. Myślałam, żeby desek więcej porozkładać albo palety poukładać, ale szkoda trochę... palety kaucjowane są. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 11.12.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 My też toniemy ...w błocie Dobrze ze mąz gdzies tam kupił uzywane płytki chodnikowe po 1zł to mam poukładane przed domem .Z samochodu do domu mozna suchą noga przejśc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 11.12.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Może zanim zaczniecie tak sypać ten beton to pomyślcie co zrobicie potem z tym gruzowiskiem po wybudowaniu domu jak zaczniecie się brać za ogród i otoczenie...??pomysł z płytami chodnikowymi wydaje mi się trafiony, bo potem to i pozbierać łatwo,..my też mamy błotko, gliniaste błotko...a resztki gruzowo-pustakowe które były w małych ilościach zbieraliśmy spod domu i nie rzucaliśmy na podjazd tylko w jedno miejsce pod płot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 11.12.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 U mnie te resztki poszły niestety na podjazd, bo inaczej nie byłoby możliwości dojechać do budynku. Przerobiliśmy już kilkakrotne wyciąganie betoniarek i innego sprzętu, który ugrzązł w błocie na budowie. Na razie wolę nie myśleć o tym, że kiedyś trzeba będzie to usunąć. Dla użytkowników o mniejszym tonażu niż betoniarki (czytaj domowników) na błotko poszła ziemia a na to palety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.12.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 nie ma innej rady utwardzić tam gdzie potem będzie podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 11.12.2008 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 nie ma innej rady utwardzić tam gdzie potem będzie podjazd. czyli, że co? zagęszczarką w to błocko jechać? Te płytki chodnikowe to dobry pomysł, muszę takich poszukać Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek.s 11.12.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 ja jak zrobiło sie troche bardziej sucho podebrałem ze 30 cm jako że podjazd mam nie za długi, na to wysypałem kruszywo kilka ulew troche siadło to wyrównałem dziury, nie dawno poszedł na to piasek zagęszczarka i kostka teraz problemu nie ma ale z kruszywem był trafiony pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 11.12.2008 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 hmmm.... ale ja planuję zrobienie podjazdu na gotowo w ... niewiadomym czasie... jeszcze wszak buduję . Jak podbiorę trochę i dam kruszywo, to mi się toto nie popsuje? Czy będę musiała znowu kruszywo dawać pod polbruk czy inny łupek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.12.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 nie ma innej rady utwardzić tam gdzie potem będzie podjazd. czyli, że co? zagęszczarką w to błocko jechać? Te płytki chodnikowe to dobry pomysł, muszę takich poszukać Ania nie zagęszczarką tylko gruz gruz- gruzu tyle ile wejdzie (u nas 3 auta) potem jakąś koparą, tirem czy innym dużym wyrównać przejeżdżając po tym. Płyty chodnikowe się utopią i będzie błoto nad nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts