efilo 11.12.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 u nas zadziałały dwa sposoby na dojazd płyty drogowe - potem je sprzedaliśmy, co prawda ze stratą ale za to sam gościu je zabrał przed domem wylaliśmy resztke chudziaka która została w gruszce - nie ma się co martwić co się z tym zrobi. podczas budowy powstają takie hałdy odpadków że i tak trzeba zamówić kontener na gruz - wystarczy to zgrać z koparką która będzie wyrównywać teren a ona to na łychę i do pojemnika - i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 11.12.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 nie ma innej rady utwardzić tam gdzie potem będzie podjazd. czyli, że co? zagęszczarką w to błocko jechać? Te płytki chodnikowe to dobry pomysł, muszę takich poszukać Ania nie zagęszczarką tylko gruz gruz- gruzu tyle ile wejdzie (u nas 3 auta) potem jakąś koparą, tirem czy innym dużym wyrównać przejeżdżając po tym. Płyty chodnikowe się utopią i będzie błoto nad nimi. Nam nie toną płytki az takiego błota nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christofer 12.12.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Żużel i po sprawie. A co najważniejsze, za darmo. Wystarczy zapytać w pobliskiej kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 13.12.2008 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Dzięki wszystkim za pomysły. W przyszłym tygodniu może uda się zamknąć temat. Coś musimy z błociskiem zrobić. Na razie ludzie od tynków wywalają resztki w kałuże przed garażem (i tak się polbruk położy), porobiliśmy trochę rowków na boki działki, żeby woda spływała.... pozdrawiamAnnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 13.12.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 jest też opcja migracji na Podlasie u nas w nocy malutki przymrozek i wszystko ładnie wysycha albo delikatnie przymarza, tam gdzie tydzień temu glina nie pozwalała mi autem wjechać dziś mogę śmigać bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 14.12.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 u siebie błoto gliniaste przykryłem warstwą takiego grubego żółtego piachu tak ok 20cm wysokości. Wcześniej nie było mowy żeby tam wjechać samochodem, teraz śmigam tam autkiem spokojnie.....ale ja już jestem na wykończeniówce i żadna grucha nie będzie potrzebna.......Natomiast 100 metrów swojej drogi mam utwardzonych gruzem-żużlem-potłuczonymi starymi doniczkami ceramicznymi i na to jeszcze raz żużel......tylko jedno-żużel należy nakładać na suchą nawierzchnię żeby mógł się "zbić", jak się go żuci na błoto to się zrobi jeszcze większe błoto:) to też przerabiałem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 14.12.2008 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 edde na Podlasie raczej nie wyemigruję... wiesz, zaczęta budowa... Hubetr dzięki za uwagę o żużlu (że tylko na sucho), bo myśleliśmy też o jego wysypaniu.! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lola 5 27.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 na razie wolałabym uniknąć dodatkowych kosztów . może jakieś dywany by pomogły Ania Dywany obowiązkowo najlepiej czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 29.01.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 24 tonowe auto gruzu mielonego kosztuje 800-900 zł z transportem. W niektórych regionach Poski jest podobna cena za kamień kruszony. Wystarcza to na 72 m2. Nie zapomnij wykorytować i zostawić luz na przyszłą warstwę górną np. z kostki. Bo inaczej będziesz robił całą operację 2 razy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.01.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 hmm,a autor pewni od trzech lat błota nie widział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 30.01.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 edde - ciekawe jak autorowi wyszła robota. Może by tak wstawił fotkę po latach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilka_ka 31.01.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 teraz nic nie poradzę, ale dla tych, którzy dopiero zaczynają, trzeba zacząć tak: koszt 2tys., wybranie ziemi, nawiezienie tłucznia, ubicie + przepust w zjeździe na działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilka_ka 31.01.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 i zaraz po zakończniu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 18.02.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 (edytowane) U nas ten sam problem... A najgorsze,że błotko gliniaste - wiosna jest tragiczna,póki nie obeschnie. Jeszcze nie mieszkam,ale już się martwię Braliśmy pod uwagę łupek granitowy,ale po pierwsze choć koszt samego łupka jest niewielki to sam koszt transportu może powalić na łopaty Teraz myślimy o kostce - jak wyjdzie na koniec zobaczymy.. Edytowane 18 Lutego 2012 przez m-333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 18.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 m-333: weź rozejrzyj się za płytką ażurową - ma dużą powierzchnię, fajnie pracuje, trzyma się mocno a wychodzi z ułożeniem najtajniej chyba w sumie. Jeżeli przewidujesz "węgiel" lub "szambo" - weź grubą na 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 18.02.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Bałto masz taką płytkę u siebie? Jak to zdaje egzamin? A może jakieś zdjęcie ? Bo małż ciekawy.. te płytki nie są wcale takie taniutkie,ale jeśli wziąć pod uwagę,że do kostki trzeba pomocy..to zaczyna nabierać taka opcja sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 19.02.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 U mnie na stronie znajdziesz fotki ażurów, nawet na dużych zbliżeniach. W dziale kostki betonowej. Ale odradzam. Nie wygodne do chodzenia. Ładniejsze i wygodniejsze rozwiązanie to gruz a na to 5-10 cm otoczaków lub grysu granitowego. Fotki w cenniku granitu i galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 19.02.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 blechert: ja myślałem o "pod koła" - a piszę o czymś takim bo to nawet samemu w miarę nieźle można ułożyć, poza tym nie straszy betonem na placu przed domem a to nie każdy lubi... choć są tacy co uważają że ogród to za domem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 20.02.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Zgadzam się że do samodzielnego układania jest to dobry patent. Poza kiepskim chodzeniem po tym ma jeszcze 2 minusy. Jeśli klient nie zrobi podbudowy (gruz, kamień lub suchy beton) to mu to pofaluje szpetnie. No i trzeba mieć sporo krzepy przy układaniu, bo to duży kawałek betonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 20.02.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) Ja zrobiłem tak:- 2 wywrotki tzw. patelnie (30m3 sztuka) gruzu rozbiórkowego (czytaj gruz a w gruzie i inny syf, pył itd) = 2x50zł, trzeba zamawiać poza sezonem (listopad grudzień) bo w sezonie (czytaj kwiecień maj, jak wszyscy mają błoto przed domami kosztuje 450zł za sztukę)- wywrotka 30t grubego piachu - 500zł- koparka - wykorytowanie całej ziemi żyznej do samej gliny wsypanie gruzu ii nasypanie na to piachu - 500zł Do chodzenia w szpilkach takie sobie, ale do wjeżdzania samochodami jak na budowę super. Ubiło się i jest git, a koszt minimalny (1100zł) jak za 30mb drogi. Pewnie trzeba będzie trochę poprawić raz w roku, ale gmina to robi co wiosnę, więc będzie bezkosztowo.Dodatkowy zysk - ponad 2 wywrotki ziemi humusu (z korytowania), która pójdzie na podniesienie działki. Edytowane 20 Lutego 2012 przez homecactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts