Gość 22.10.2003 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Witam Państwa. Mam pytanie natury "technicznej". Posiadamy działkę budowlana w okolicach Minska Mazowieckiego. Mamy pozwolenie na budowę domu, przydomowej oczyszczalni ścieków. Dom jest wytyczony w terenie przez geodete. Na działce Zakład energetyczny postawił nam przyłącze budowlane. Chcemy sprzedać tą działkę. W jaki sposób technicznie załatwia sie taką sprawę?. Chodzi nam o umowy z zakładem energetycznym i pozwoleniem na budowę. Czy nabywca musi ponownie wystapić o wszystkie uzgodnienia itd. czy wystarczą tylko może jakieś aneksy do tych umów z nabywcami.Sprawa pilna. Dziękujemy z góry za okazaną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 22.10.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Oooooo a ja buduje w okolicach Mińska Mazowieckiego . Niestety nie mogę ci pomóc ale gorąco pozdrawiam ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 22.10.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 przepisujesz w akcie notarialnym działkę wraz z pozwoleniem na budowę i przyłączami, a nabywca idzie z tym aktem do urzędu i energetyki, i gazowni, i wodociągów, i na podstawie aktu notarialnego przepisuje pozwolenie na budowę i umowy na siebie. potem może złożyć aneks do pozwolenia czyli np. nowy projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts