Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA na ZE - za tydzień w sądzie mam

bobiczek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj bobiczku!

Bardzo się cieszę z twojego posta, bo to kolejny mały kroczek na twoją korzyść. :D

Nie napisałeś, czy pozostały jeszcze jakieś zgłoszone a dotąd nie rozpatrzone w toku rozprawy wnioski dowodowe?

1. Jeśli nie to na najbliższej rozprawie sąd najprawdopodobniej zapyta strony o "ostatnie słowo", zamknie przewód i ogłosi wyrok lub poda termin ogłoszenia wyroku. W tym wariancie powinieneś przygotować pisemnie swoje ostatnie słowo wykorzystując wszystkie zebrane na twoją korzyść dowody oraz podkreślając wszystkie inne, takie zwykłe, ludzkie aspekty tej sprawy. Oczywiście złóż to do protokołu - chodzi o to, by sąd pisząc uzasadnienie wyroku miał łatwego gotowca do przepisania.

2. Jeśli są jeszcze jakieś nierozpatrzone dowody to sąd będzie je roztrząsał. W tym wariancie postępuj zgodnie z dotychczasową linią obrony.

Pamiętaj że to nie koniec boju, bo ZE na pewno się od złego wyroku odwoła. Wówczas szalenie ważne jest żeby w postępowaniu w I instancji nie było się do czego przyczepić. Ułatwiaj sądowi jak możesz!!!

:D :D :D

Powodzenia

Ania

• 1 month później...

No i nadszedł czas żeby coś wspomnieć - zakończyć.

Dla Ani i wszystkich którzy wspomogli dobrym słowem.

14.07.2009 Sąd Rejonowy oddalił wszystkie zarzuty i uznał w odczytanym wyroku - że jestem niewinny.

Oczywiśćie wcześniej była opinia na piśmie biegłego i właśnie 14.07 był powołany na świadka.

Wytłumaczył co i jak - sąd kazał poczekać na korytarzu - i ogłosił w wyroku że oddala zarzuty.

Wiem że bedzie II instancja - ale mam nadzieję że rozpatrzy ja pozytywnie dla mnie.

Aniu - dzięki - wszystkim dzieki - czekam na II instancję z nadzieją że poradzę sobie.

A jak sie uda - dokładam do imprezy integracyjnej we wrześniu - w końcu na pewno zajadę do Was poznać Was osobiście.

Pozdrawiam i na 100 % opiszę co dalej -:)

Hurra!

P.S. Bobiczku, czy ZE zażądał uzasadnienia po ogłoszeniu wyroku?

Jeśli tak, to pamiętaj, żeby pójść do Sądu i wziąć odpis.

Jest on ci potrzebny po to,. by sprawdzić, czy nie ma się do czego przyczepic lub co sprostować. Być może ty też w II instancji będziesz miał jakieś zastrzeżenia do wyroku. Oczywiście nie co do jego meritum. :lol:

Chodzi tylko o to, by nie spuszczać z oka sprawy przed jej absolutnym zakończeniem.

Ja zaś niezmiennie trzymam kciuki!!!

Ania