galka 01.06.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Watpliwości zasiane-to chyba dobrze,choć do pewności daleko trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 01.06.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 A ja myslę, że to już koniec Twoich problemów (zasada domniemywania niewinności ), chociaż może naiwny trochę jestem i polskich sądów jeszcze mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.06.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 No wreszcie dobra wiadomość Teraz już tylko dobre zakończenie tej absurdalnej historii, a jak już wszcześniej powiedziano szykuj szampana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.06.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witaj bobiczku! Bardzo się cieszę z twojego posta, bo to kolejny mały kroczek na twoją korzyść. Nie napisałeś, czy pozostały jeszcze jakieś zgłoszone a dotąd nie rozpatrzone w toku rozprawy wnioski dowodowe? 1. Jeśli nie to na najbliższej rozprawie sąd najprawdopodobniej zapyta strony o "ostatnie słowo", zamknie przewód i ogłosi wyrok lub poda termin ogłoszenia wyroku. W tym wariancie powinieneś przygotować pisemnie swoje ostatnie słowo wykorzystując wszystkie zebrane na twoją korzyść dowody oraz podkreślając wszystkie inne, takie zwykłe, ludzkie aspekty tej sprawy. Oczywiście złóż to do protokołu - chodzi o to, by sąd pisząc uzasadnienie wyroku miał łatwego gotowca do przepisania. 2. Jeśli są jeszcze jakieś nierozpatrzone dowody to sąd będzie je roztrząsał. W tym wariancie postępuj zgodnie z dotychczasową linią obrony. Pamiętaj że to nie koniec boju, bo ZE na pewno się od złego wyroku odwoła. Wówczas szalenie ważne jest żeby w postępowaniu w I instancji nie było się do czego przyczepić. Ułatwiaj sądowi jak możesz!!! Powodzenia Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.07.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 No i nadszedł czas żeby coś wspomnieć - zakończyć. Dla Ani i wszystkich którzy wspomogli dobrym słowem. 14.07.2009 Sąd Rejonowy oddalił wszystkie zarzuty i uznał w odczytanym wyroku - że jestem niewinny. Oczywiśćie wcześniej była opinia na piśmie biegłego i właśnie 14.07 był powołany na świadka. Wytłumaczył co i jak - sąd kazał poczekać na korytarzu - i ogłosił w wyroku że oddala zarzuty. Wiem że bedzie II instancja - ale mam nadzieję że rozpatrzy ja pozytywnie dla mnie. Aniu - dzięki - wszystkim dzieki - czekam na II instancję z nadzieją że poradzę sobie. A jak sie uda - dokładam do imprezy integracyjnej we wrześniu - w końcu na pewno zajadę do Was poznać Was osobiście. Pozdrawiam i na 100 % opiszę co dalej - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 16.07.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Gratuluję i trzymam kciuki za drugą instancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 16.07.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 bobiczek - bardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.07.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 No to czekamy na wrzesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 21.07.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Hurra! P.S. Bobiczku, czy ZE zażądał uzasadnienia po ogłoszeniu wyroku? Jeśli tak, to pamiętaj, żeby pójść do Sądu i wziąć odpis. Jest on ci potrzebny po to,. by sprawdzić, czy nie ma się do czego przyczepic lub co sprostować. Być może ty też w II instancji będziesz miał jakieś zastrzeżenia do wyroku. Oczywiście nie co do jego meritum. Chodzi tylko o to, by nie spuszczać z oka sprawy przed jej absolutnym zakończeniem. Ja zaś niezmiennie trzymam kciuki!!! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts