Hiv 11.12.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Po wyciągnięciu planu zagospodarowania przestrzennego okazało się, że fragment naszej działki wychodzi w istniejącej drodze(już w tym momencie) a w przyszłości droga ta zostanie poszerzona kosztem leżącej przy niej działek(również naszej) do 15m w liniach rozgraniczających. Oznacza to min. ze zabiora nam jakies 5 a moze i 10m z naszej działki!Gmina nie wie kiedy to bedzie - moze za rok, moze za 5... Co wiec mamy robić? Stawiac płot i nie przejmować się tym?A co w wypadku gdy w końcu zechcą zrobić tam drogę i upomną się o ten fragment? Jakos nie widzi mi się oddawać i tego za co sporo zapłaciłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 11.12.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 i tak raczej nic nie zrobisz - gmina uchwali plan prędzej czy później. postaw na razie jakiś tani płot (siatka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 11.12.2008 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 i tak raczej nic nie zrobisz - gmina uchwali plan prędzej czy później. postaw na razie jakiś tani płot (siatka). Ale czy na takiej działce można się normalnie budować? Czy po decyzji gminy zostanie mi zwrócona wartość tego terenu wraz z tymi kosztami typu płot etc a jeśli tak to kto bedzie to szacował i na jakiej podstawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 12.12.2008 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Mam ten sam problem w Aleksandrowie Łódzkim. Gdy chciałam zgłosic ogrodzenie to nawet nie pozwolili mi postawić siatki w granicach mojej działki, a dom musiałam odsunąć o 2 metry które są zarezerwowane dla gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 12.12.2008 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Mam ten sam problem w Aleksandrowie Łódzkim. Gdy chciałam zgłosic ogrodzenie to nawet nie pozwolili mi postawić siatki w granicach mojej działki, a dom musiałam odsunąć o 2 metry które są zarezerwowane dla gminy. Co to znaczy zarezerwowane? Po prostu ci je zabiorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 14.12.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Co to znaczy zarezerwowane? Po prostu ci je zabiorą? No mam nadzieję że wykupią ale kiedy za ile i czy w ogóle ta ziemia będzie potrzebna to nikt nie wie. Sytuacja podobna jak u Ciebie. Nic z tym paskiem ziemi zrobić nie pozwolą, a jak zaproponowałam gminie żeby teraz wykupiła i po problemie to mnie wyśmiali. Najgosrsze jest to że legalnie nie mogę ogrodzić całej działki, bo płot mogę postawić w lini rozgraniczającej, która jest 2 metry w głąb mojej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 18.12.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 No i tak zrób. Linia rozgraniczająca jest praktycznie dla ciebie granicą działki. Reszta to pas drogowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts