Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proflile THYSSEN czy ktoś zna???

tomek123

Recommended Posts

Ja mam - 4-komorowe w oknach z firmy Budvar. Co do profili - to Pchełek pisał że nie mają aprobaty na kolor - więc tylko białe. Poza tym nie mam zastrzeżeń, ale mam je dopiero od 3 miesięcy. Natomiast nie polecam samego Budvaru - podobno na cała Polskę maja tylko jednego serwisanta i do dziś nie doczekałam reklamowanego brakującego uchyłu w jednym z okien. Obiecywali też że przyjadą i podregulują jeśli będzie taka potrzeba - i też co tydzień kończy się na obietnicach. Jednym słowem - bardzo niesolidni.

thyssen jest dobrym profilem ale trzeba uważać który sort kupisz.Napewno lepszy jakościowo będzie pięciokomorowy ponieważ tam jak narazie jest tylko pierwszy gatunek.W trzykomorowym można spotkać nawet 5 gatunek(coś co pojechało na ukrainę a oni zareklamowali i wróciło do nas).no i ważna uwaga sam profil ma przenikalność k=1,1 więc jest taki sam jak szyba .Trzy komory mają k=1,5 ale profil to 20% powierzchni okna więc można to przeboleć.No i piątka jest szeroka w zabudowie ma 76 mmzaś trójka 60 mm.Dobra rozgadałem się sory.nara

:D Te 1.1 dla profili to między bajki włóż. To tylko arogancka reklama.

Tak samo 1,5 dla trójkomorowych - jest to podane dla profili bez usztywnień [dla profili z usztywnieniami jest to fizycznie niemożliwe - czyli warte funta kłaków.

Natomiast masz rację co do tego 5 gatunku z Ukrainy - niestety w Polsce też jest sprzedawany - bez aprobat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie będę się kłócił z "gościem" ale producent podaje takie wspłczynniki.A do drugiego kolegi ,jak masz kupić aluplasta to juz lepiej sobie kup piąty sort thyssena.Ale jak juz kupisz to nie montuj drzwi tarasowych od nasłonecznionej strony (o ich latem nie otworzysz) no i zapomnij o kolorze.Przyznaję że mam kontakt z oknami , bo nimi handluje.

Pozdrwiam wszystkich wariatów którzy budują domy

Żeby coś sprzedawać, a nie handlować (handlować można pietruszką) to trzeba mieć o tym zielone pojęcie.

Ja bym się kłucił z producentem o te 1,1. Włos sie na głowie jeży jak klienci czasami przychodzą i opowiadają jakie bajki usłyszeli u konkurencji :lol: :lol: :lol:

Jakieś pojęcie pewnie mam,może nie zielone.Różnicę między handlem a sprzedawaniem znajdziesz w encylkopedii(pietruszką można handlować i można ją sprzedawać ale nie ważne) A klientom mówi sie różne rzeczy żeby kupili okna,ponieważ wtedy będą pieniążki na budowę.Na tym polega sukces w handlu.

mniej więcej masz racje należy sprzedać klientowi towar nagadać dużo dobrych rzeczy i nie zapominać o kliencie ponieważ jak będzie zadowolony to przyprowadzi ci 5 nowych klientów.Jak go oszukasz to powie 40 innym potencjalnym klientom żeby twój punkt omijali z daleka.A to nie wróży nic dobrego.Pozdrawiam :D