Webster 11.12.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 i zastanawiam się czy faac 414 będzie dobry może mi ktos podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.12.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 i zastanawiam się czy faac 414 będzie dobry może mi ktos podpowiedzieć? Jeśli idzie o markę to dobry. Jeśli chodzi o zastosowanie to trochę za mało danych. Wejdź na stronę faac i sprawdź, czy twoja brama spełnia warunki do zastosowania tego napędu (wymiary i masa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 11.12.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ja też się prawie zdecydowałem na ten model. Kupiłem bramę skrzydłową - skrzydło 2 m, słupki będą murowane z klinkieru.Zastanawiam się (bo znajomy tak orzekł) że lepsze są takie z ramieniem łamanym i lepsza jest firma Came.... Co sądzicie? A i pytanie: Jaki przewód zasilający pociągnąć do bramy3x2.5 ziemny będzie OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekeko 12.12.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Co do faac to się zgodze jezeli pasuje do Twojej bramy to 414 jest jak najbardziej ok,@manieq82 co do Twojego pomysłu to ja bym załozył jednak chyba też 414 jeżeli nie masz za szerokiego tego słupka wychodzi zdecodowanie taniej, niz automat z ramieniem łamanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 14.12.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Że taniej to widzę A słupek będzie normalny na 1.5 cegły. A co z kabelkiem - muszę kupić i nie wiem jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 14.12.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Do zasilania centrali wystarczy 3x1,5mm2 Do siłowników jeśli dobrze widzę 4 x 1,5mm2 Tutaj masz link do manuala http://www.faac.pl/produkty/pdf/414In.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekeko 15.12.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 W takim razie, jezeli masz zwykły słpuek to chyba nie ma konieczności, żebyś kupowął automat na ramieniu łamanym, no chyba że potrzebujesz otwierać bramę na duzo wiekszy kąt niż 90 stopni, bo jak nie to faac 414 powinbien wuystarczyć bez większych problemów jezeli będziesz miał umiejetnego monteraz i będziesz miał dobry naped w duzo nizszej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 15.12.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 no kolega stwierdził iż Came jest lepsze - nie wiem na jakiej podstawie.Dzisiaj rozmawiałem z gościem od którego kupiłem bramę kutą - sprzedaje i Faac i Came i poleca Facc 414 - rozmawiałem apropos bramy garażowej i myślę oba systemy zintegrować - myślę że będzie grało - dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekeko 18.12.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Ja myslę że faac warto zainstalować naprawdę ok napedzik, a jezeli chodzi o załozenie też napędu do garażówki to spokojnie będzie chodzić. Na jednym pilocie możesz sobie zaprogramowac oba napedy. Weźmieszsobie dobry pilot to bedziesz miał wszystko i furtkę i otwieranie 414 i otwieranie garażówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Webster 30.12.2008 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Zdecydowałem sie jednak na faac mam już go załozonego w sumie gładko poszło i to jeszcze przed swiętami po kilku dniach narazie działa dobrze i mam ndzieje ze tak bedzie dalej ogólnie to jest spoko jestem z niego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 30.12.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 a jaki model i za ile kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Webster 02.01.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Załozyłem 414 całośc z montarzem wyniosła mnie 2400 z tym, że mam założone z 2 zestawami fotokomórek dla bezpieczeństwa, więc całośc wyszła mi według mnie wrozsadnej cenie ogólnie jestem zadowolony z wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 12.01.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Że taniej to widzę A słupek będzie normalny na 1.5 cegły. A co z kabelkiem - muszę kupić i nie wiem jaki? Widze pewien problem aby zamontowac faac 414 do slupka murowanego na 1,5 cegly czyli okolo 365x365mm. Mam takie slupki i brama jest juz zamocowana dokladnie w osi slupka. wg instrukcji: http://www.faac.pl/produkty/pdf/414In.pdf niej jest mozliwe zachownie wszystkich wymiarow. W moim przypadku A=225 B=165mm. Roznica miedzy tymi wymiarami wynosilaby 60mm a producent wymaga max 4cm. Bedzie mialo to ponoc wplyw na szybkosc zamykania i otwierania. Czy te 2 cm robia az taka roznice?. Ma ktos taki przypadek? Albo bym prosil o wypowiedz jakiegos montera tych urzadzen[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 12.01.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 To przesuń mocowanie napędu o te dwa cm. Brama obsadzona ale napęd nie musi być centralnie .. chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snoopy429 13.01.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Tez 6cm nie ma tak duzego znaczenia wazne jest aby silownik pracowal na min 250 mm dlugosci i byl przy otwartej bramie troche pod skosem, nie prosto bo bedzie szarpał bramą przy zamykaniu. Montowałem te siłowniki juz ma słupkach klinkierowych 20 cm. Na mojej stonie są zdjecią z takich słupków można sobie oglądnąć.http://www.adbinstalacje.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.01.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Że taniej to widzę A słupek będzie normalny na 1.5 cegły. A co z kabelkiem - muszę kupić i nie wiem jaki? Widze pewien problem aby zamontowac faac 414 do slupka murowanego na 1,5 cegly czyli okolo 365x365mm. Mam takie slupki i brama jest juz zamocowana dokladnie w osi slupka. wg instrukcji: http://www.faac.pl/produkty/pdf/414In.pdf niej jest mozliwe zachownie wszystkich wymiarow. W moim przypadku A=225 B=165mm. Roznica miedzy tymi wymiarami wynosilaby 60mm a producent wymaga max 4cm. Bedzie mialo to ponoc wplyw na szybkosc zamykania i otwierania. Czy te 2 cm robia az taka roznice?. Ma ktos taki przypadek? Albo bym prosil o wypowiedz jakiegos montera tych urzadzen[/b] Nie wiem jak ty liczyłeś ale mi wychodzi własnie dokładnie dla modelu 400 wersja na 90 stopni otwarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.01.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Tez 6cm nie ma tak duzego znaczenia wazne jest aby silownik pracowal na min 250 mm dlugosci i byl przy otwartej bramie troche pod skosem, nie prosto bo bedzie szarpał bramą przy zamykaniu. Montowałem te siłowniki juz ma słupkach klinkierowych 20 cm. Na mojej stonie są zdjecią z takich słupków można sobie oglądnąć. http://www.adbinstalacje.pl taka trochę goła ta twoja strona Potrzebuję taką 414 i może napęd do bramy segmentowej tak żeby zgrać na jeden pilot, najlepiej taki 4 przyciskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 13.01.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Tez 6cm nie ma tak duzego znaczenia wazne jest aby silownik pracowal na min 250 mm dlugosci i byl przy otwartej bramie troche pod skosem, nie prosto bo bedzie szarpał bramą przy zamykaniu. Montowałem te siłowniki juz ma słupkach klinkierowych 20 cm. Na mojej stonie są zdjecią z takich słupków można sobie oglądnąć. http://www.adbinstalacje.pl Qrde jak czytam instrukcje montazu to odnosze wrazenie, ze ktos przesadzil z tymi zaleznosciami w wymiarach. Oczywiscie jest logiczne to co piszesz, ze ramie napedu nie moze byc rownolegle do plaszczyzny bramy bo nie ruszy. Te 250mm dlugosci na ktorej ma pracowac silownik chyba jest do osiagniecia mysle ze rysunek w skali wszystko wyjasni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Webster 14.01.2009 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Racja te instrukcje są dośc zamotane, co nie zmienia faktu, ze 414 jest dobrze zrobiona i nawet jak jakiś wymiar będzie się delikatnie róznił od tego co jest w instrukcji to nie stworzy to raczej wielkich problemów u mnie tez było troche kombinowane a napęd chodzi jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekeko 15.01.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Wszystko się zgadza co mówicie najlepiej jest montować zgodnie z opisem prducenta ale małe odejście nie zrobi problemów jeżeli będzie przemyslane i dobrze wykonane zwłaszcza prz napędach takiej firmy jak faac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts