Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chcę sam załozyć napęd do bramy

Webster

Recommended Posts

Jeżeli wcześniej nie montowałeś mechanizmów do bram to lepiej zastanów się nad zamówieniem jakiegoś fachowca. Nie wiem jak to jest w przypadku tego typów produktów ale wiem że w przypadku np drzwi, jeżeli źle wykonasz montaż i coś w trakcie użytkowania ci się rozsypie, to producent ma prawo nie uznać reklamacji. Wydasz kilka złotych i będziesz spokojny

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy mam rozumieć, że system również działa bez anteny. O ile wzmacnia sygnał antena, kiedy zastosowanie jest niezbędne.

Kiedy stosować antene?

Czy w moim przypadku kiedy dom od bramy oddalony jest ok 50m powinienem zamontować antene. (z domu zamierzam brame otwierać ze słuchawki domofonu)

Dzięki wielkie za podpowiedzi.

System nie działa bez anteny, ale jej zadanie pełni dołączony do instalacji radia drut zabudowany w skrzynce sterownika. 50m może wystarczyć lub nie (zależy jeszcze od stanu bateri). Normalnie na przestrzeni otwartej wystarczy bez problemu. W razie czego można ją później zamontować.

Oczywiście w przypadku otwierania z domofonu ani antena, ani radio nie jest potrzebne.

zbigmor możesz mi podpowiedzieć co do miejsca pomiaru odległości wymiaru D jest to około 4cm ( czerwona czy niebieska strzałka) myśle że może to mieć wpływ na rozwartość skrzydeł bramy.

Jeżeli wcześniej nie montowałeś mechanizmów do bram to lepiej zastanów się nad zamówieniem jakiegoś fachowca. Nie wiem jak to jest w przypadku tego typów produktów ale wiem że w przypadku np drzwi, jeżeli źle wykonasz montaż i coś w trakcie użytkowania ci się rozsypie, to producent ma prawo nie uznać reklamacji. Wydasz kilka złotych i będziesz spokojny

Tak jestem tego świadom, ale chce spróbować.

• 2 months później...
  • 1 year później...

Właśnie osobiście skończyłem zakładanie FAAC 414 i nie mam odbojników/ograniczników przy otwartych skrzydłach i uważam że nie są konieczne.

Zamocowałem "wsunięte" siłowniki do otwartej bramy, w ten sposób brama dalej się nie otworzy, przy zamykaniu rzecz oczywista - musi być !!!

• 6 months później...
  • 6 months później...

Witam .

Mam pytanie,czy miał ktoś z was do czynienia z V2 Calypso?

Posiadam takowy napęd od maja,do tej pory wszystko było dobrze ale teraz nie jest.

Otóż padł jeden siłownik a konkretnie silnik ,dodam że to silnik bez szczotkowy.

Może ktoś już tak miał,może ktoś coś wymyślił....silnik nie śmierdzi spalenizną

aaaa...dodam że nie ma przejścia szary-brąż a powinno

Swoją drogą nie polecam tego napędu a już na pewno w tej szemranej firmie na ul.Rad.....ńskiej - wawa

Mili są tylko do momentu sprzedania ,jak już zapłacisz mają cie in da ass

pozdrawiam wszych

• 4 months później...

Cześć!

Niedługo będę stawiał ogrodzenie. Brama będzie zawieszona na słupkach ala klinkier i chciałbym wcześniej wypuscić ze słupków potrzebne kable. Napęd, jaki zamierzam kupić to FAAC 414, a wideodomofon to Zamel 705-P. Wiem, że do wideodomofonu muszę wypuścić kabel 4x1mm, a do centrali napędu 3x15mm. Jakie zastosować od wideodomofonu do elektrozamka? Czy wystarczą 2 żyły 1 lub 1,5mm? Jakie kable od centrali napędu do siłowników, czujników i lampy z anteną? Poniżej zamieszczam mój "artystyczny" schemat :)

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

http://img694.imageshack.us/img694/4900/bramanapd.png

Edytowane przez stk90