Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piła łańcuchowa - jak często trzeba ostrzyć łańcuch ?

Recommended Posts

I muszę przyznać że fajna zabawka z tego jest :)

Z czego fajna zabawka ?? - z ostrzałki czy z pilarki ??

Ja sam nie ostrzę łańcucha / Husqvarna 42 / - jak się łańcuch stępi / albo jak go załatwię gwoździem w drewnie / to jadę do jakiegokolwiek seriwsu narzędzi ogrodowych i za ca 6 pln mi ostrzą .

Jeżeli drzewo jest czyste(bez piasku) to można chwilę popracowac, jeżeli z piaskiem, to zanim zatankujesz następny zbiornik paliwa, to ze dwa trzy razy będziesz musiał przeostrzyć.

Dobrze naostrzona pilarka sama idzie w drzewo, a jeżeli przy cięciu schodzi na bok (idzie na skos) to znaczy że jest źle naostrzona.

TAK CZĘSTO MUSISZ OSTRZYĆ JAK CZĘSTO GO BĘDZIESZ TĘPIŁ.SPRÓBUJ SAM NAOSTRZYĆ NIE BĘDZIESZ ZALEŻNY OD SERWISU TO PROSTE JAK BUDOWA CEPA :lol:

dokladnie tak , najlepiej sie nauczyc i uniezaleznic od tych niszczycieli lancuchow

Wiadomo jeden łańcuch trzeba zniszczyć żeby się nauczyć ostrzenia, następne już pójdą lepiej

NOTO Polecam ostrzenie w firmie "Polmal" we Wrocławiu przy Krzywoustego 66 Ostrzenie łańcucha profesjonalne - 7zł Będziesz to zapytaj o przyczyny szybkiego tępienia łańcucha. Fachowa pomoc od ręki.

Mam z tego sklepu piłę spalinową, kosiarkę spalinową, kilka siekier.

Posty przeczytane i pozostawię je bez komentarza.

Zobacz też:

http://forum.muratordom.pl/lancuch-do-pilarki-spalinowej,t125386.htm

NOTO Polecam ostrzenie w firmie "Polmal" we Wrocławiu przy Krzywoustego 66 Ostrzenie łańcucha profesjonalne - 7zł Będziesz to zapytaj o przyczyny szybkiego tępienia łańcucha. Fachowa pomoc od ręki.

Mam z tego sklepu piłę spalinową, kosiarkę spalinową, kilka siekier.

Posty przeczytane i pozostawię je bez komentarza.

Zobacz też:

http://forum.muratordom.pl/lancuch-do-pilarki-spalinowej,t125386.htm

Dzięki - to po drodze do pracy ....

Pilarkę mam elektryczną. Po raz kolejny jestem zadowolony z elektrycznego urządzenia - ciche i wystarczające - czerwony dąb tnie bez problemu.