Gość Rafcio_nowy 22.10.2003 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 W jednym z moich pomieszczeń (pokój na parterze) parują okna. Kropelki wody są na łączeniu górnym okna ze ścianą. Ściana jest przez to wilgotna. Nie wiem co zrobic ! Nie mam jeszcze elewacji a budynek jest z porotermu gr.30 cm. Moze piana wokół okien już jest za stara (1 rok) i trochę sie wykruszyła. Wymienic ja na nową czy poczekac do wiosny i zrobic elewacje ? Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 22.10.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 znakiem czego w miejscu styku okno- ściana masz mostek termiczny - należy opatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 22.10.2003 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Powiedz co to za okna. Jaka pianka? Uszczelniająca montaż futryn ze ścianą (dlaczego jest na wierzchu?) czy uszczelniająca skrzysła okien z futryną? A okna parują, bo w tych miejscach powstaje niższa temperatura i wykrapla się para wodna. A ściana na moje oko nie jest wilgotna od "pary" na szybie, tylko woda wykrapla się też na wyziębonej ścianie, ale powiedz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izak 22.10.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Czy te kropelski są na ramie okiennej czy na szybie. Zrozumiałam, że jest to górna część okna. A ta ściana jest mokra nad oknem czy po bokach (ościeże okna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dick 22.10.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Mostek termiczny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts