Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka wiertarka?

mww

Recommended Posts

Mąż zażyczył sobie w prezencie gwiazdkowym nową wiertarkę. Ma być z bosha albo black&deckera (jakkolwiek się to pisze), na co trzeba zwrócić uwagę kupując wiertarkę? jaka byłaby najlepsza? Czymś się one w ogóle różnią?

A czy mąż woli element niespodzianki czy gwarancję spelnienia oczekiwań?

Bo to zależy do czego potrezbuje, czy np. dużej mocy, czy lekką?

Może niech zerknie w internecie jaka konkretnie chce, bo nie ma nic gorszego niz rozminąć sie z oczekiwaniami :-( Poznałam jak to jest jak dostałam sliczną bieliznę... w złym rozmiarze :-(

Ja się do wiertarki przymierzałam kilka tygodni, porównywałam modele, ceny. Wybrałam Boscha PSB 1000 RPE, coś takiego:

http://www.nokaut.pl/oferta/wiertarka-udarowa-bosch-psb-1000-rpe.html

Jestem z niej bardzo zadowolona (jak ukradli to zaraz sobie kupiłam ten sam model).

Ale wszystko zależy od oczekiwań. Ta jako wkretarka to tylko doraźnie, bo cięzka jest. Jako wiertarka sprawdza się świetnie. Ale może wcale nie potrezbujecie az takiej dużej mocy?

To taka "na budowę" ma być? U mojej mamy jest jakis Topex małej mocy i do robienia dziur pod kolki i czasem wymieszania troche gipsu wystarcza.

Podpytaj lepiej :wink: