pit79 12.12.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 W jaki sposób robi się przejście komina przez strop i dach- bo juz zgłupiałem. każdy mówi mi co innego. Moje dwa kominy sa z cegły pełnej otynkowane. Co mam zrobic jak przechodzą mi koło jętek i belek stropowych w odległościach kilku centymetrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 12.12.2008 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Norma ponoc mówi że komin powinien mijać drewniane elementy o odległość 15cm, u mnie jest blizej i nie ma jak zbytnio tego poprawić- co zrobić , nabijać blachę na drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.12.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Norma ponoc mówi że komin powinien mijać drewniane elementy o odległość 15cm, u mnie jest blizej i nie ma jak zbytnio tego poprawić- co zrobić , nabijać blachę na drewno? mozna oblozyc welna i tez powinno byc dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 12.12.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 U mnie też przechodzi bardzo blisko konstrukcji stolca. Mam nadzieję, że nie będzie problemu. Do belek stropowych i krokwi jest odpowiedni odstęp. http://img247.imageshack.us/img247/3037/img0295ua1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.12.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Norma dotyczy przewodów dymowych. Komin otynkowany jest OK. Nic złego sie nie stanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetakap 13.12.2008 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Może trochę z innej beczki ale ja mam również zamiar budować poddasze drewniane a strop belkowy. będę wdzięczna za zdjęcia takiego poddasza ponieważ obawiam się niskiej ścianki kolankowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.12.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Norma dotyczy przewodów dymowych. Komin otynkowany jest OK. Nic złego sie nie stanie. Pozdrawiam. wszystkie stare drewniane domy na wsiach tak mają. komin sąsiaduje bezpośrednio co najmniej z krokwią i łatami. Od wielu lat, od kiedy nawet o normach nikt nie słyszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts