dorota_sloneczko 26.12.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 ..•* ..*•.¸_¸.•* _______________./\. ____________ __>_<_ _____________Ѽ.\/ Ѽ ___________;->( ɕѼ Ҩ . ___________@.♥ '(█) ♥ *$ ________Ѽ "( ()♥t (Ѽ)o*♥* _______(█),-♥.-Ѽ _Q@,0 ɕ(█) ____________>o*oѼ @.< _________o`-.♥.-@""-Q '♥~@' ______♥.'`Ѽ ♥ *Ѽ ɕҨ ‘♥ @`-.) ____Ѽ o (█). @* '-@Ѽ ’Q.*(█)’Ѽ __________Ѽ -♥-'Ѽ ♥._ Ѽ _______@.♥ '*Q ♥ *(█), @.♥ '* ___.♥' @ _ ɕ♥ _.-'~♥-. @ ´(♥)`-*.o __.(█)* ♥ ..-' (Ѽ) o *.(Ѽ) 0 *(█)`) _________(Ѽ ) '-._♥__(Ѽ)@ ____;--♥' ♥Ҩ 0‘(Ѽ) Q o *♥ * Ѽ ♥ ___ * (Ѽ)._♥__* .Q.~ ♥- ♥Ҩ. 0 () Karpia szalonego, renifera pijanego, Mikołaja bogatego, bałwana śnieżnego, Sylwesta szampańskiego oraz szczęśliwego wskoku do Nowego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 01.01.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Szczęśliwości na Nowy Rok pomyslnych zakończeń, wykończeń i ... początków i jeszcze marzeń tych małych i dużych spełnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_sloneczko 04.01.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam, mam prośbe do ewpawol miło by było dostać od Was jakiś kontakt jeśli propozycja odejrzenia domu jest aktualna mój meil to [email protected] Fajny opis ma czarna ,,juz od siebie,,czy możesz uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić gdzie stoi Wasz śliczny domek moze byc takze na meila albo na forum jak wolisz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata i Marcin 05.01.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dorota zmienialiście u siebie położenie komina tego między kuchnią a salonem??? Przejrzałam właśnie ostatnio dodane przez Ciebie zdjęcia i takie mam wrażenie że jest przesuniety i odwrócony......??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 05.01.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Witam, mam prośbe do ewpawol miło by było dostać od Was jakiś kontakt jeśli propozycja odejrzenia domu jest aktualna mój meil to [email protected] Fajny opis ma czarna ,,juz od siebie,,czy możesz uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić gdzie stoi Wasz śliczny domek moze byc takze na meila albo na forum jak wolisz.pozdrawiam warmińsko-mazurskie, reszta na priva poszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_sloneczko 06.01.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witam, dokładnie tak jak mówisz mamy kominek odwrócony i przesunięty . Dokładnie jest na ścianie nośnej i nachodzi troche na klatke schodową. Przejrzałam zdjęcia i niestety tylko na fotce z poddasz widać gdzie jest komin od kominka wiec wrzuce.Generalnie nasza kuchnia z salonem jest otwarta i mam tyklo jedne wejście prawie pośrodku ale bliżej kuchni. Wiec na lewo bedzie kuchnia a na prawo salon kominek mamy tak w połowie ściany żeby jeszcze coś koło niego mozna ustawić. Zdjęcia komina http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e69c04c11960d951.html , http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/64bfdc98a7350d68.html . jak bede na budowie to zrobie z salonu.pozdrawiam;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_sloneczko 13.01.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam, zrobiłam zdjęcia na budowie- zdjęcie komina http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85eb3163caf7fcac.html , http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c4ca613a5e281b39.html , zdjecie wiekszego okna w kuchni http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d1f689aa25887931.html oraz mniejszego http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4642ed336739c16.html , zdjęcie wykuszu jeszcze nie zamknięte okno bo pasuje tam komunikacja http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c82a30a5e474fc50.html , oraz zdjęcia wyjścia na taras http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ec1f441c232ec3a.html , http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad55ef38663553b7.html. Od kwietnia planujemy tynki i elektryka. Mam pytanko ile punktów trzeba liczyć na taki domek ? Pozdrawiam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOSHIK 15.01.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam, Dorota - punkt instalacji elektr. to włącznik (razem z lampą) i gniazdko do tego tablica rozdzielcza i np. gniazda 380V ale to pewnie wiesz. Dodatkowo można zrobić podejście na gniazda anten, internetu (teraz jeż nieaktualne - jest vi-fi), głośniki, oświetlenie schodów oraz w kuchni wentylator, oświetlenie itp.Instalator liczy od punktu, a ile ich jest to zależy od ciebie. W każdym pomieszczeniu musi być co najmniej 1 włącznik (albo więcej) z lampą i gniazdko. u nas mamy po 2-3 gniazdka w pomieszczeniu (w kuchni chyba 5). Przy naszych domach nie idzie dużo materiału na "punkt" gdyż na piętro rozprowadza się z puszek na dole i np. można też zrobić 2 gniazdka po dwóch stronach ściany - 2 punkty (a materiału jak na jeden); można więc się dogadać na jakiś rabat. później jest koszt gniazdek i kontaktów (od 7 do 20zł/ szt.). Twoja wola ile punktów i warto przemyśleć gdzie je dać - ustawienie mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_sloneczko 17.01.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam z tymi pkt. po odu ścianach to bardzo dobry pomysł. Juz tak powoli kombinowałam, bo zaznaczam sobie na projekcie gdzie moga być gniazdka. Ale z tym ustawianiem mebli to nie taka prosta sprawa niestety;-( Nie pamiętacie ile tak m/w Wam pkt wyszło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 20.01.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 witam serdecznie w poprzednim mieszkaniu brakowało mi gniazdek, włączników też, więc.... teraz mam ich za dużo. kuchnia: patrząc w prawo od drzwi - dwa włącznik - lampy głowne + kinkiety dwa (ale po co dwa?!?), dalej szafka na butlę gaz i kuchenka, więc gniazdko dla kuchenki i wyżej dla okapu, co by kable nie wisiały przez pół ściany. Pod oknem zlewozmywak, obok na ścianie gniazdko(po prawej, żeby np miksować coś w garnku na kuchence, sprawdza się), ciąg szafek 1, 2m i w tym ciągu też gniazdko pomiędzy górą a dołem i za szafkami do zmywarki jedno. Pod oknem dużym stół, a za nim na tej samej ścianie gniazdko (świetnie sprawdza się do świecznika na czas świąteczny, ładowania tel.) Ściana naprzeciw drzwi znowu gniazdko - mikrofalówka. Pół ściany od drzwi do jadalni - wnęka lodówkowa 2 gniazda jedno na dole, drugie lodówkowe u góry, plus jeszcze jedno przy samych drzwiach - to na odkurzanie np. Wykusz: prawie przy krawędziach gniazdo z każdej strony Salon. od wykuszu kącik rtv gniazdko, przy oknie tarasowym po gniazdku z każdej strony, mogę "jeździć z choinką", jedno jeszcze przy samych drzwiach, plus jedno na tej połowie ściany. Włączniki - mam klatkowe(?!?), a co! oprócz kinkietów, bo jeszcze jeden w salonie. Planując punkty pamiętaj o zewnętrznych - mam jedno z przodu i jedno z tyłu, poza robotami na sprzęt prądowy pozostaje jeszcze podłączenie dekoracji bożonarodzeniowych, a dzieciaki spokoju nie dadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_sloneczko 25.01.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Witam cieszę się ,że tak dokładnie mi opisałaś te gniazdka i powiem, że troche ich masz. Najlepiej jest robic elektryke jak juz wiesz jak bedzie stała kuchnia, ja wstępnie mam jakis obraz ale co do konkretu to jeszcze pewnie będą zmiany. Dobre rozmieszczenie gniazdek to połowa sukcesu-narazie staram sie rozrysować wszystko na kartce . Później pojedziemy na budowie i bedziemy mierzyć i rysować na ścianach.Pozdrawiam;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_sloneczko 13.03.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Hej, hej cóż za cisza nastała... Mam pytanko jakie macie drzwi zewnętrzne wejściowe, możecie jakieś polecić??Czy na czas wykończeń tych grubych mieliście jakieś robocze czy odrazu na gotowo? pozdrawiam;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata i Marcin 15.03.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Pora się ożywić w kwestiech budowlanych! wiosna tuż, tuż.....Mam pytanie do Gosi - jaki kolor ma wasza dachówka?? czy to jest ta z powłoką błyszczącą czy matowa??? Wczoraj byliśmy na targach budowlanych w Rzeszowie......zawrotu głowy można dostać!!! szukaliśmy min. dachówki. Kolor elewacji ma być piaskowy - cegła licowa - i szukamy co by do tego najbardziej pasowało....mnie podobają się dachy w kolorze palonej cegły...mężowi czarne.....wydaje mi się , że Makary jest trochę za mały żeby taki ciemny dach mu zafundować..chyba za bardzo by go to stłamsiło!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOSHIK 21.03.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam, po długiej zimowej przerwie.Jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne to na czas budowy mieliśmy stare drzwi dopiero przy tynkach wewnętrznych założyliśmy właściwe drzwi - drewniane, Urzędowski. Reniu, dachówkę mamy w kolorze ceglastym - RuppCeramika, nie jest błyszcząca, pokryta tzw. angobą. Od strony zachodniej u nas lekko zielenieje (na dolnym brzegu), nic jej to nie szkodzi. Przed zakupem oglądaliśmy dachy z tego typu dachówką i zawsze glony się pojawiają (od zachodu i północy) -na błyszczącej też. Czarna dachówka w przekroju nie jest czarna tylko ceglasta i przy docinkach przy lukarnach trzeba te brzegi zamalować specjalną farbą. Ale czarny dach pasuje do ceglastej elewacji, zresztą do wszystkich kolorów też. Kwestia gustu. Są jeszcze dachówki betonowe i te są barwione w masie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_sloneczko 12.05.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam, co taka cisza nastała nikt juz tutaj nie zagląda??Pozdrawiam budujących i mieszkających tym ostatnim strasznie zazdroszcze;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata i Marcin 13.05.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 (edytowane) Taka cisza nastała bo wszyscy się do roboty wzięli ostro!!! My oczywiście też. Z ulgą muszę powiedzieć , że udało nam sie znależć przyzwoitą ekipę i to tak na cito bo umówiona jesienią niestety puściła nas kantem (oficjalnie chłopy się podzielili). Teraz mamy majstra naprawdę znającego się na rzeczy i takiego który zrobi wszystko co się chce...a nie przekonuje , że tak się nie da....Na dzień dzisiejszy praktycznie mamy przygotowany parter pod strop.....kończy się budowanie ścianek działowych, w przyszłym tyg. ma być strop. Mam parę fotek, mogłabym wkleić jeśli ktoś z was podzieli się radą jak to się robi??!! Edytowane 13 Maja 2010 przez Renata i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_sloneczko 13.05.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 (edytowane) Hej Reniu na str 2 EWPAWOL pisał jak wklejac zdjęcia ja to właśnie tak wrzucam przez ,,fotosik,,. U Nas na budowie wrze - okna i brama wstawione, elektryka juz tez teraz robimy tynki - juz parter i piętro wytynkowane teraz jesteśmy w piwnicy udało nam się szybko zacząć, już fajnie to wygląda.Gdy cofam sie do zdjęć z pierwszego stropu to fajnie popatrzeć jak się zmieniało;-) Wrzucam narazie jedno które mam ,jak wstawiali nam okna http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/863a94ff653c325b.html niestety troche namieszaliśmy z oknami i na dole w korytarzu zamówiliśmy takie jak było w standardzie a zapomnieliśmy ze w kuchni zmniejszyliśmy zeby nie wyszły parapety w blacie bo wtedy pochlapane okna murowane;-) No ale jest do przezycia zwłaszcza ze na klatce wybijaliśmy małe okno do łazienki. Pozdrawiamy i czekamy na zdjęcia;-) Edytowane 13 Maja 2010 przez dorota_sloneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 14.05.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 witam się wiosną u nas teraz cisza budowlana, no prawie;) trwają prace na etapie projektu - dobudowujemy garaż. zaćmiło nas chyba kompletnie przy wyborze projektu domu, a mam serdecznie dość zimowego skrobania szyb. poza tym skończyliśmy pokój synka, ale to wcześniej. Teraz garaż. Doczepimy go do tego, co jest, może nawet jakieś przejście się wykuje, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_sloneczko 18.05.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Hej my tez w przyszłości myślimy o ,,dorobieniu,, garazu ale nie mam pojęcia jak to moze wyglądać , jak bedziesz miała jakieś wizualizacje albo projekt to wrzuć -POZDRAWIAM;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 19.05.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 oki, jak tylko dostane toto w łapki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts