Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hello, czuję, że wraca mi codzienne zaglądanie do Muratora :)

co do wyglądu - góra podniesiona jest o 1 pustak - my z mężykiem duzi jesteśmy ;) nie wstawiliśmy veluxa nad garażem z przodu, mamy tylko od tyłu, w pokoju u góry nie zainstalowaliśmy veluxa również, ale to kosmetyka.

kominek hmm

http://foto3.m.onet.pl/_m/33bebc0ae2cc37739e48bbc9e7fdc8a7,6,19,0.jpg

od strony salonu tak jak widać - przy drzwiach jest wnęka na regał, a od strony kuchni/jadalni wnęka na lodówkę

co do fotek, jasne, wrzucę, zrobię i wrzucę

cieszę się, że Was znalazłam:)

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czarna czy w waszym wykuszcie są boczne okienka?( na zdjęciu nie widać bo przysłania drzewko), my zrezygnowaliśmy z tych okienek zostanie jedno duże.

Jak planujesz zagospodarować kuchnię? czy tak jak w oryginalnym projekcie z ladą na środku a po drugiej stronie stół czy też wykorzystać całą długość ściany pod szafki kuchenne? mam z tym dylemat..... no i wogóle gdzie kuchenkę gazową, gdzie zlew?Może jak już staną mury i zobaczę na żywo to łatwiej mi pójdzie z aranżacją wnętrza.....na razie się zastanawiam.....i ciągle zmieniają mi sie pomysły...

hejo!

boczne okienka są, a jakże, nie mam pomysłu na zawieszenie zasłon, ale... pomyślę

kuchnia, hmmm

wchodzimy i w lewo, kawałeczek miejsca, szafka dolna - w niej stoi butla gaz, kuchenka gazowa, miejsce wolne, bo pod oknem jest zlew 120 i szuflady pod ociekaczem, które gdzieś muszą się otwierać;) Obok zlewu - już na ścianie okiennej - między oknami szafki dolne i górne 80. Pod oknem - ławka do siedzenie, przed nią stół. Na ścinie naprzeciw drzwi szafki dolne i górne 2x80. a jeszcze naprzeciw stołu na ścianie od salonu we wnęce lodóweczka sobie stoi.

i tyle. Na razie :D bo teraz zabrałam meble z poprzedniego mieszkania. Kuchnię marzeń zrobię sobie za trochę... pewnie jeszcze parę lat, ale zrobię :)

Właśnie jak pomyślałam o zawieszeniu jichkolwiek firan to od razu postanowiłam zrezygnować z tych okienek ...poza tym wydaje mi się , że w procesie doświetlania nie odgrywają aż tak znaczącej roli więc uznałam ja za zbedny wydatek....Goshik wogóle zrezygnowała z wykusztu..i też fajnie to wygląda....

My wciąż czekamy na adaptację projektu..od 6 marca!!!!!! horror!!!!

Właśnie jak pomyślałam o zawieszeniu jichkolwiek firan to od razu postanowiłam zrezygnować z tych okienek ...poza tym wydaje mi się , że w procesie doświetlania nie odgrywają aż tak znaczącej roli więc uznałam ja za zbedny wydatek....Goshik wogóle zrezygnowała z wykusztu..i też fajnie to wygląda....

My wciąż czekamy na adaptację projektu..od 6 marca!!!!!! horror!!!!

Goshik, Czarna wciąż prosimy o więcej zdjęć!!! zdjęć z wnętrz i z elewacjii zewnętrznej....pomóżcie nam pobudzić wyobrażnię przed wykonaniem coby wybrać rozwiązania najbardziej odpowiadające naszym potrzebom....no i tym niezdecydowanym żeby przedstawić słuszność wyboru Makarego!!!

Pozdrawiam!

• 3 weeks później...

Witamy nowych "Makarowiczów"!!! Cieszymy się ,że nas przybywa...a nie zapowiadało się!....... Wygląda na to Ewpawol, że jesteście najbardziej "zaawansowani w budowlanych sprawach spośród tu obecnych....to super!! liczymy ,że będziecie dzielić się z nami cennymi radami szczególnie ze względu na to , że zamieszkaliście już w Makarym to możecie nam podpowiedzieć co warto zrobić, z czego zrezygnować...co jest funkcjonalne w tym domku a co nie.......itp.

My dziś wreszcie po ponad 3 m-cach oczekiwania mamy odebrać projekt od projektanta.....

Czekamy na zdjęcia. Pozdrawiam!

mieszka nam się super.w porównaniu do 36m2.mamy trochę zmian.zrezygnowalismy ze spiżarni na rzecz większego przedsionka.ściankę pomiedzy kuchnią i salonem przesunęlismy w stronę kuchni i zmieścił się tam kominek.troche taras powiększyliśmy i jeszcze planujemy w przyszłości bo jest trochę mały.na górze żadnych zmian.radzimy zrobić drzwi z tyłu domu z zejściem do piwnicy żeby nie chodzić przez dom.teraz mamy zsyp i go powiększymy.aa i jeszcze kupiliśmy chyba za mały piec bo 23kw.po tym sezonie grzewczym mamy dość .jest dużo podłogówki ,bojler a piec kotłuje i nie można utrzymać tempoeratury.pozdrawiam wszystkich.wstawiajcie zdjęcia.ja też wstawie jak będe w domu bo pisze z pracy.

Co do piwnicy to właśnie taką zmianę w projekcie zrobiliśmy jak radzisz- zmieniliśmy zamiast okna na klatce będą drzwi z zejściem do piwnicy było to konieczne gdyż w miejscowości gdzie budujemy nie ma gazu więc szykuje nam sie wynoszenie popiołu itp.

Ciągle jednak sie zastanawiam jak zaaranżować kuchnię i salon...przesuniecie ścianki działowej w stronę kuchni to dobry pomysł ..powiększa nieco salon ...ale czy wtedy zmieszczą się szafki na tej ściane od strony kuchni ...żeby nie wstawały na drzwi.......Ewapawol czy w kuchni robiliście ladę odzielająca kuchnię od jadalni??? czy tam gdzie jest "duże" okno to macie wciąż kuchnię? czy wydzieliliście tę część na jadalnię jak w oryginalnym projekcie??