Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały Dworek C80-CZYLI JAK ZBUDOWAĆ I NIE ZWARIOWAĆ

Recommended Posts

Witaj Coffee :lol: Niestety daleko mi do Krakowa...jakieś 450 km, jestem z woj. lubuskiego, ale dziękuję za trop, będę szukać, aż znajdę :lol: No piękny jest ten żyrandol. W sklepach internetowych wypatrzyłam już kilka podobnych, ale boję się kupić bez macanka... Ale w weekend pojadę do Wrocławia i mam zamiar zaszaleć w salonie lampowym :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Lampy do całego domu to jest jakaś masakra, mam 1000 pomysłów....

Tak myślałam, że te lampki masz z salonu meblowego, muszę pogadać z moim salonem kuchennym może mają takie lampki :D

Pozdrawiam gorąco :D :D :D

Oczywiście będę u Ciebie często przesiadywać, czy tego chcesz czy nie :lol: :o :lol: :o :lol: :o :lol: bo pięknie tu u Ciebie :lol:

• Odpowiedzi 839
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, zróbcie trochę miejsca, bo ja też się chętnie rozsiądę.

Pięknie u Ciebie Coffee, i w niezwykle urokliwym zakątku Polski macie swój dom.

Czasem siadam tak wirtualnie w Twojej magicznej kuchni i wyobrażam sobie jak tu pachnie szarlotka, albo drożdżówka...marzenie :)

Dardurdka podoba mi sie twoj dom z oknami złoty dąb. Planujesz nadal dwukolorowe (biale od środka)? czy oklejane z dwóch stron. Parapety marmurowe super. Portal kominka zrobilabym z takiego samego marmuru (ja tak mam). Na kiedy mają byc okna?

Coffee, mnie też się podoba :D I chyba się skuszę :roll: Okna będą w okleinie jednostronnej, tak postanowiłam jeszcze jak miałam zamiar kupić w kolorze orzech (bo jednak ciemniej w domu, oglądałam ostatnio taki domek), a i wymarzył mi się taki lekko prowansalski styl. A marmurowy kominek jest super, tylko mąż chyba zwątpi jak mu każę wykonać taki kominek z breccii albo podobnego włoskiego, bo jest ich kilka odmian (a stawiam dobrą kawę, że Twoje parapety są właśnie z niej :wink: ) :lol:

Tola bardzo mi milo ze lubisz sobie do mej kuchni wpadadać. Akurat szarlotką tam raczej nie pachnie bo nie umiem jej robic. Ale czasami pachnie piernikiem, takim ktory robie z imbirem, gałką muszkatolową i cynamonem - chyba moze byc zamiast tej szarlotki? :wink: :p

A ja mam tak ze regularnie przeglądam twoje zdjęcia (te ktore w danej chwili znajde, bo twoja galeria ma tyle stron ze czasami trudno sie do konkretnych zdjec dokopac :oops: :p ) i zawsze mnie zdjęcia towjego domu pozytywnie nastrajają :p

Coffee ja też Międzybrodzie rozpoznałam. Swoją drogą postawiło tam, bądź planowało postawić domy sporo ludzi, którzy byli u nas na zwiady w temacie domu drewnianego i wdzięczni za informacje zapraszali na grilla ....do tej pory ani jednego zaproszenia nie otrzymaliśmy 8)

Ale ja w innej sprawie. Zauważyłam, że masz bardzo ładne i sprytnie zamontowane na szafkach kuchennych lampki. Powiedz proszę, jak się to sprawuje, nie przeszkadza przy częstym otwieraniu drzwiczek.

giness gratuluję umycia okien - najgorszy jest ten pierwszy raz po budowie :wink: Ja ostatnio też mylam okna ale podzieliłam sobie to mycie na dwa dni i nie było najgorzej :p

Edzia te lampki zamontowane są na szafkach i absolutnie w niczym nie przeszkadzają bo nad szafkami jest jeszcze ozdobny cokół, więc od górnej części szafki do lampki jest jeszcze z 10 cm :p

Wpadłam na chwilkę na kawę !Na takim leżaczku sobie też chętnie poleżę, a i pozycja mi jak najbardziej odpowiada :D :D Coffee podziwiam Twoje schody,są przepiękne. :o :o Cudnie będą się prezentowały z tymi kutymi barierkami .Tez się przymierzam do drewna połączonego z ażurowa balustradą.Poczekam cierpliwie na końcowy efekt Twoich :wink:

Jest taka piękna pogoda, że wszystkim tu zaglądającym postanowiłam pożyczyć tak udanego po pracy odpoczynku jak poniżej na zdjęciu :wink:

http://www.humorpage.pl/obrazki/z/635_zabawny_smieszny_kot_kotek_lezy_na_lezaku.jpg

Czyż nie jest słodki?

boskie zdjęcie :lol: :lol: :lol:

takie leniuchowanie to i mnie się marzy :roll: :wink: