dardurdka 09.05.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Patrzyłam i nic znalazłam w jakimś internetowym butiku, ale tylko podobne... a tak się napaliłam (((( może wiesz z jakiej fabryki są? Coś na nich jest napisane??? (ale Cię morduję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chivas 09.05.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam. A gdzie zakupiłaś tak piękne ramka na zdjecia? W zeszłym tygodniu zrobilam sobie prezent i zakupiłam takie oto ramy do zdjęć, a ponieważ większych inwestycji brak to wrzucam ramki http://www.liv-art.net/4bo/file_bo202_3.jpg U mnie wyglądają tak (tak tak ciągle nie ma zasłon i firanek....) http://lh6.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/S2KiMEcL3WI/AAAAAAAADJU/qSRQS5MB0LA/s512/100_0361.JPG http://lh6.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/S2KiKDHzJNI/AAAAAAAADJQ/1j55bNDmyjw/s640/100_0362.JPG http://lh6.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/S2KmAwWogUI/AAAAAAAADKg/2MuZ9wRCIpw/s640/100_0381.JPG[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 10.05.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 (edytowane) Zaglądam, zaglądam i zachwycam się Twoim domkiem i mam nadzieję, że jak wszystko będzie dobrze to już zamieszkam w swojej Oliwce w sierpniu. ) Co masz położone na podłodze na tym ostatnim zdjęciu? Edytowane 11 Maja 2010 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.05.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Mamy kilka takich okazów (spokojnie nie zamierzam go jeść mimo że mój mąż twierdzi że to jadalne:eek:) - czyzby mąż chciał się mnie pozbyć http://lh6.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/S-RIUttf1wI/AAAAAAAADW0/d6IFxkl3aEY/s512/Mitr%C3%B3wka%20p%C3%B3%C5%82wolna.JPG Jadalne, ponoć bardzo dobre, to smardze (często rosną na korze ), bardzo drogie grzybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 13.05.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Nie odważyłabym się. Nie ma to jak prawdziwek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 13.05.2010 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dardurdka niestety nie wiem z jakiej fabryki "skorupki" pochodzą. Właścicielka kwiaciarni przywozi je z jakiejs lokalnej hurtowni, niestety na tym moje dochodzenie się kończy..... Kobieta przywozi pojedyncze sztuki......tylko chivas ramki mam z allegro kupione tu: http://allegro.pl/item894078536_vint...iving_art.html Dario jak miło że wpadłaś, to jednak mąż miał rację że grzyba owego można jeść - ja jednak poprzestanę na robieniu zdjęć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 13.05.2010 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 grazi zgadzam sie z Tobą ja generalnie tylko pieczarki uznaję...chociaż wiem że smakowo duzo tracę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.05.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dopiero dotarłam do Ciebie, to nowe forum mocno mnie opózniło.:bash:Pięknie się zrobiło przed domkiem;)Zdradz proszę co to za kostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 13.05.2010 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 grazi na podłodze mam deski bambusowe, na dole ciemne a na górze jasne Aneta s dzięki za odwiedziny kostka to Antico Libet - jestem z niej zadowolona i będę nieskromna - ciągle mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 14.05.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Witaj Coffee, Baaardzo fajnie wygląda ta kostka. Zresztą cały Twój dworek jest wyjątkowy. Baaardzo mi się podoba Jest się czym inspirować! Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 14.05.2010 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 andrea69, miło że odwiedzasz mój dworek i bardzo cieszy mnie fakt że dom Ci sie podoba...idę popatrzeć co nowego u ciebie A i widzę że dworek 5 gwiazdek dostał :D:D ale za co i od kogo nie wiem - moze ktoś mnie oświeci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 14.05.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 andrea69 A i widzę że dworek 5 gwiazdek dostał :D:D ale za co i od kogo nie wiem - moze ktoś mnie oświeci??? jak widzę 5 gwiazdek przy niektórych wątkach, to Twój zasługuje na 100!! ale to tak na marginesie... Pozdrawiam cieplutko andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 17.05.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam serdecznie.Mam zamiar budować starszego brata czyli Dworek - wariant I (podpiwniczony) - Murator C20a, tylko mam kilka obiekcji ale może Ty mi je rozwiążesz. Co do MaxFlizu to często ich odwiedzałem ale, nigdy nie mieli tego co mnie się podoba. A jak raz mieli to się okazało ,że końcówka serii ,że wyprzedasz i ludziska wszystko wykupili. Jeśli możesz to powiedz mi jak kosztorys na stronie Muratora ma się do życia. Czy da się w nim jakoś zmieścić. Czy kuchnia nie jest trochę za mała , strasznie tego się obawiam bo u mnie w projekcie jest tylko o 1 mkw. większa.Druga sprawa kominek, ja jestem przyzwyczajony ,że kominek jest na ścianie wewnętrznej a nie zewnętrznej , ale z drugiej strony na zewnątrz jest ten grill kominkowy. Czy przez to ,że kominek jest na ścianie zewnętrznej to nie jest tka ,że jest on tylko dla ,,picu". Pozwolisz ,że jka nasunie mi się więcej pytań to będę pytał. Bo dom mnie się strasznie podoba ale jest kilka rzeczy , których nie jestem pewny.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 18.05.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 andrea 69 dzięki za tak miłe słowa Łukasz witaj. Na kosztorys proponowany przez biuro projektowe nie masz co patrzeć......będzie kosztować więcej...znacznie...Co do rozmiaru kuchni to każdy ma inne potrzeby i wymagania. Ja nie jestem wytrawną kucharką i w kuchni spędzam tylko tyle czasu ile musze więc mi wystarcza w zupełności. Jeżeli uważasz że będzie za mała możesz pokombinować z architektem i spróbować powiększyć kuchnię kosztem pomieszczenia gospodarczego. Wg mnie kominek jest w fajnym miejscu, bo ogień widać i z jadalni i z salonu- natomiast tu też można z architektem to i owo zmienić. Rozmawiałam kiedyś z ludzmi, którzy ten wykusz postanowli przeszklić a kominek przenieść w zupełnie inne miejsce - też fajny pomysł. Kominka na zewnątrz nie robiliśmy (komin jest przygotowany , ale doszliśmy do wniosku, że taki kominek może brudzić elewację). Zamiast kominka mamy fajny grill gazowy - nie żałujemy tej decyzji Nasz dom nie jest wybudowany w 100% zgodnie z projektem. Sciankę kolankową na górze mamy podniesioną o jakies 40 - 50 cm - dzięki temu pomieszczenia na górze są większe, bardziej ustawne a okna są właściwie na takiej wysokości jak te na dole. Okna w wykuszu na górze zostały powiększone - dzieki temu jest więcej światła. Garaż został poszerzony o 1 metr i otwór na schody i same schody są zupełnie inne niż w projekcie. A... i zamiast WC na dole jest pełna łazienka. pozdrawiam i życzę w miarę bezbolesnej budowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 31.05.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Asia_cze_k dzięki za miłe slowa. Miedzy domem a bramą jest jakieś 15 m. Własnie wróciłam z małej wyprawy. Zupełnie spontanicznie postanowiliśmy odwiedzić polskie morze, bo ostatnio bylismy tam jakies 15 lat temu. Milo tak sobie wyinaczyc na parę dni. Kilka osób pytało mnie o latarenki, które mam w domu. To teraz małe ogłoszenie. Tak się składa ze mam komplet ślicznych latarenek do odsprzedania. Latarenki są nowiutkie jeszcze z metką. Zdjęcia poniżej. Jezeli ktoś będzie zainteresowany to prosze o widomość na priv. http://lh6.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/Sn7hNCfzCaI/AAAAAAAACxQ/9Yyls6DmRpM/s640/100_0051.JPG http://lh4.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/Sn7gvtLnvgI/AAAAAAAACww/6YeECFpXEQ0/s512/100_0055.JPG http://lh6.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/Sn7gJDWbilI/AAAAAAAACv4/FXmC--jJjN4/s512/100_0059.JPG http://lh4.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/Sn7g9m6f-EI/AAAAAAAACxM/UApD7BIs0T8/s640/100_0053.JPG Witaj pięknie u ciebie.... Podziwiam... Gratuluję dobrego gustu...Sprzedałaś latarenki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 03.06.2010 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 witaj przylazłam tu za dardurdką - wiele rzeczy u Ciebie bardzo mi się podoba, ale zwaliły mnie z nóg ramki na zdjęcia. tak śmiesznie jeden drobiazg a tyle uroku. jestem wiekową damą więc dworkowe klimaty bardzo mi odpowiadają ale jak to w życiu bywa mój dom jest nowoczesny. jeśli pozwolisz - zajrzę tu jeszcze, niestety nie na herbatkę chociaż to znowu klimaty które kocham.... taca, porcelana - wszystko bardzo urokliwe:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.06.2010 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 WitajWpadłam na chwileczkę i.... już szukam w myślach miejsca na te cudne rameczki... hmmmm... może korytarz... Pięknie u Ciebie, tak mojo i miło:D:yes:... aż się nie chce wychodzić... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.06.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Gdzie się podziewasz? Kolejny raz oglądam te zdjęcia cudne i tym razem doszłam do wniosku, że zakochałam się... http://forumogrodnicze.info/images/smiles/icon_redface.gif w tej kostce brukowej. Piękna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 04.06.2010 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 (edytowane) Jak milo że watek mój żyje sobie nawet gdy ja go trochę zaniedbuję. A zaniedbuję ze standardowych powodów: brak czasu + coś musiało podmoknąć w okolicy bo chwilę też internetu nie było. szafran77 Witaj. milo cie gościć. Latarnie oddałam przyjaciołom. an.i Bardzo miło mi, żę do mnie wpadłaś. Zaglądaj kiedy tylko masz ochotę. Więcej zdążyłam już napisać u ciebie w komentarzach. Arctica Hej. Nie myślałam że ramki zrobią taką furorę. DarioAS Aneczko fajnie że jesteś juz na fm :) Oglądałam własnie u ciebie sesję zdjęciową z "przed" i "po" - robi wrażenie Edytowane 4 Czerwca 2010 przez coffee82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 04.06.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Pięknie, cudnie, czarodziejsko mieszkacie.... ale, cholera jasna, takie piękne latarenki - były, i już nie ma....Czemu nie zajrzałam do Ciebie wcześniej? Coffee, a pamiętasz może, jakiej były firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts