Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały Dworek C80-CZYLI JAK ZBUDOWAĆ I NIE ZWARIOWAĆ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 839
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moniaA w dworku pracowicie, cały czas cos się dzieje... :roll: :)

Yeti a oto nowe zasłonki i roletka w łazience, możesz tam śmiało przesiadywać :D :D nikt nie będzie cie podgladal...

http://lh6.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/SYbUOr4dMpI/AAAAAAAABK8/BqOvjyt-Xf4/s576/Zdj%C4%99cie005.jpg

http://lh4.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/SYbUcvv7dJI/AAAAAAAABLE/KnfHqUcwvXk/s720/Zdj%C4%99cie007.jpg

moniaA w dworku pracowicie, cały czas cos się dzieje... :roll: :)

Yeti a oto nowe zasłonki i roletka w łazience, możesz tam śmiało przesiadywać :D :D nikt nie będzie cie podgladal...

http://lh6.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/SYbUOr4dMpI/AAAAAAAABK8/BqOvjyt-Xf4/s576/Zdj%C4%99cie005.jpg

http://lh4.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/SYbUcvv7dJI/AAAAAAAABLE/KnfHqUcwvXk/s720/Zdj%C4%99cie007.jpg

Chyba inaczej, niż miało być, ale efekt bardzo ładny :wink: :D

monia inaczej - nie...bo to łaznienka i tam mogłam dać prosty karnisz

problam wiekszy mam z pokojami tam albo będą karnisze przytwierdzane do sufitu albo takie jakie pokazywał nam raffran

dardurdka witaj dawno sie nie "słyszałysmy" :D

Dziewczyny powiedzcie co sie dzieje ze kolejni forumowicze piszą ze nie będą zamieszczac zdjęc na forum....monia ty chyba sama gdzies wspomnialas ze o tym myslisz.....jak czytam takie posty to juz sama nie wiem czy nie zdjąc przynajmniej częsci zdjęc......

monia inaczej - nie...bo to łaznienka i tam mogłam dać prosty karnisz

problam wiekszy mam z pokojami tam albo będą karnisze przytwierdzane do sufitu albo takie jakie pokazywał nam raffran

dardurdka witaj dawno sie nie "słyszałysmy" :D

Dziewczyny powiedzcie co sie dzieje ze kolejni forumowicze piszą ze nie będą zamieszczac zdjęc na forum....monia ty chyba sama gdzies wspomnialas ze o tym myslisz.....jak czytam takie posty to juz sama nie wiem czy nie zdjąc przynajmniej częsci zdjęc......

dzięki za wyjaśnienie, bo ja tak przelotem jestem i nie zauważyłam (z pracy piszę :oops: ). Z fotkami - owszem, rozważam to od dawna, żeby nie fotografować wszystkiego :roll: :-? Dobrze mieć trochę prywatności i poczucie, że coś jest tylko moje i nie wszyscy muszą to oglądać. Z drugiej strony ...fajnie jak inni oglądają i co nieco doradzą :wink:

Gosia kominek był robiony przez znajomego wiec cena byla przystępna. U jednej osoby wybieralismy material a ktos inny to skladal. Musisz sie wybrac do jakiegos dobrego kamieniarza w twojej okolicy (wydrukuj sobie zdjęcie kominka ktory ci sie podoba) - on ci poleci material i osobę ktora to wykona.

Dzięki, chyba skorzystam z Twojej rady, bo ceny w firmach zajmujących się kominkami są powalające :cry:

Dzięki za gościnę - zostanę przynajmniej do wiosny. Później trza będzie futro ruszyć i zacząć własną chatkę urządzać :wink: . Zasłonki superek - od razu się przytulniej zrobiło.

...Ja to już się przyznałem, że trochę podglądam :oops: (dlatego o tym kocim przeciąganiu się wiedziałem :wink: ), ale przyrzekam, że w "krytycznych" momentach ślepia łapą zasłaniam :wink: :lol:

Witam,

Po raz pierwszy wpadłam do Twojej galerii i od razu bardzo mi się spodobało to ciepłe i klimatyczne wnętrze :D Jak rownież to, że zamiast oglądania fundamentów, kabli, rurek u Ciebie od razu ogląda się deser :wink:

Kociaka masz cudnego! Mój tygrysek którego znałam rok temu, też pewnie teraz tak wygląda. Niestety ze względu na alergię synka musiałam szybko znaleźć mu nowy dom. Był u nas tylko tydzień, a smutno po nim było dużo dłużej...

Korzystając z okazji chciałabym zapytać jaki parkiet masz w salonie i gabinecie? Jakie to drewno? Niezmiernie podoba mi się również Twoje łózko w gościnnym pokoju. Co to za kolekcja mebli? Czy jest jeszcze dostępne, czy też to dawny nabytek? I ostatnie pytanie o Twoje piękne kinkiety z salonu i hallu - gdzie je wypatrzyłaś? Z góry dziękuję za odpowiedzi :D :D :D gratuluję pięknego domu :D

Beauty witaj, milo ze wpadłaś. Cieszę sie ze ci sie u mnie podoba :oops: :oops: :D :D Odwiedzilam też przed chwilą twoją budowę i jestem zachwycona. Prawdziwy dworek!!! - takie domy kocham (moj dom jest raczej tylko dworkowaty, ale dobre i to). Masz tam w środku jakies niesamowite rozwiązania...będę cie odwiedzac i podziwiac postępy budowlano-dekoracyjne.

Renka Grabow witaj :D łożko kupiliśmy lokalnie i niedawno i nie było drogie - niestety nie pamiętam nazwy firmy..jak będę jeszcze w tym meblowym to sprawdze i dam znac. A na dole w salonie i gabinecie mam ciemny bambus kupiony w castoramie - ładnie wygląda ale się rysuje więc trzeba uważać...i z tego względu nie wiem czy go polecać powinnam....Powodzenia w wykańczaniu twojego domku :D :D :D

A co do kotka to dalej mam problem i w tej chwili muszę być chyba twardsza niz ostatnio bo moja alergia robi sie co raz gorsza (tak sobie mysle ze gdybym go jednak oddala miesiac temu to pewnie wrocilabym juz do zdrowia, a tak to ledwo zipię) - nie będę sie na ten temat więcej rozpisywać bo to w koncu forum budowlane. :oops: :oops: :oops:

A co do kotka to dalej mam problem i w tej chwili muszę być chyba twardsza niz ostatnio bo moja alergia robi sie co raz gorsza (tak sobie mysle ze gdybym go jednak oddala miesiac temu to pewnie wrocilabym juz do zdrowia, a tak to ledwo zipię) - nie będę sie na ten temat więcej rozpisywać bo to w koncu forum budowlane. :oops: :oops: :oops:

Coffee, musisz coś zrobic, bo wpadniesz w astmę i dopiero wtedy będzie koszmar :roll: Oddaj kotka mamie - z pewnościa będzie mu tam dobrze :wink:

Forum jest budowlane, ale my jesteśmy wszechstronni i nie musimy mieścić się w jednym nurcie tematycznym. Nie chciałabym Cię straszyć, ale przekażę Ci to co powiedziała alergolog lecząca mojego Jasia. Kazała mi jak najszybciej oddać kotka, ponieważ im dłużej kot przebywa w domu tym więcej jest tam alergenów i bardzo długo trwa pozbywanie sie ich z domu. Przykro mi, że mam tak niewesołe informacje :(

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :D W sprawie rysowania się parkietu to pan z firmy która będzie robić podłogi u nas powiedział mi, że tak właśnie rysują się lakiery utwardzające drewno - coś za coś - drewno jest twardsze, ale bardziej widać ryski :roll:

Chcialabym tylko napisac ze dzisiaj jest chyba najsmutniejszy zien w moim życiu (a bywało róznie....)...zdecydowalismy sie w koncu oddac kotka. Odwiozlam go dzisiaj do brata męża. Będzie mieszkal w domu (więc sporo miejsca do biegania, no i cieplo w pupę), ale nie musze chyba pisac ze humory mamy wisielcze....Kurczę jeszcze taka mala przestroga dla innych alergików: nie liczcie na to że wyrosliscie z alergii albo ze cos da sie z tym zrobić - b nic sie nie da. Nie bierzcie zwierzątka (moje było znalezione, z przypadku) bo pozniej trzeba go oddac i robi sie totalna katastrofa.

Jestem juz w trakcie prania i scierania wszystkiego, co tez nie poprawia mi nastroju, a na dodatek ciągle nie moge normalnie oddychac, chociaz jestem na lekach........jednym słowem masakra. Gdzie nie popatrze to mi kotka brakuje, bo albo tam siedzial albo spal.....kurczę nikomu tego nie życzę....

Coffee, rozumiem Cię doskonale... Moje zwierzątka (piesek i kotek) odeszły na zawsze rok po roku i choć od śmierci drugiego z nich minął prawie rok, to i tak mam lzy w oczach, pisząc o tym.

Twój kotek ma nowy, wspaniały domek, będzie w nim szczęśliwy, a Tobie zdrówko się poprawi. Głowa do góry!

Trzymam kciuki, aby szybko polepszył się twój stan. Zobaczysz wtedy, że rozstanie z kotkiem miało sens i poczujesz sie lepiej :D

Będę wdzięczna za nazwę producenta a może i modelu Twoich łożek, zarówno w gościnnym jak i Twojej sypialni, bo nie moge się zdecydować, które bardziej mi się podoba :D

moniawiem właśnie i tej astmy sie balam i troche nadal boje bo kotek oddany (nawiasem mowiac faktycznie ma sie dobrze i spi u nowej wlascicielki w lozku :roll: :D ) a ja dalej oddycham z trudnoscią. W pon ide do alergologa i zobacze co powie.

damarel witaj :) Obrazy byly malowane przez znajomego artystę z Krakowa. Ja mowilam co chcę a on malował i przyznam ze bardzo te obrazy lubię - bardzo lubie na nie patrzeć (szczególnie na te w salonie) Nie zwrócilam uwagi czy jestes z okolic krakowa......jezeli tak to zawsze moge dac ci nr. tel. do osoby która malowała. A jak nie to pewnie w twoim regionnie tez mozna kogos znależć :p :p

Margothdzięki za radę i wsparcie :) :) dom juz pomyty, firanki poprane ale jak na razie nie widze spektakularnej poprawy. Ide w pon do lekarza niech mi cos przepisze...mysle ze za jakis czas będzie lepiej....

Renka Grabow kiniety i lampę w jadalni mam ze sklepu Witek w Krakowie (producentem jest włoska firma Lirio. Wpisz w wyszukiwarkę powinna ci ich strona wyskoczyc. - ale nie wiem czy te lampy są jeszcze produkowane) A lOZko w sypialni myslalam że jest polskiej produkcji, ale wygląda na to ze to firma VINOTTI http://www.vinotti.pl/ LINIA PARIGI (czy jakos tak) - tamto lozko albo jest bliżniaczo podobne albo to jest wlasnie to. Jezeli dojdziesz do wniosku, ze to nie to łozko co ja mam to zapytam w sklepie gdzie my kupowalismy. Niestety nie wiem jaki jest producent łózka z pokoju gościnnego (ale mozliwe ze Chiny - mimo to jestem z niego b.zaowolona i cena tez byla niezla). Postaram sie zadzwonic do faceta od meblowego i dowiedziec sie c os więcej.