Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały Dworek C80-CZYLI JAK ZBUDOWAĆ I NIE ZWARIOWAĆ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 839
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dardurdka tutaj masz link do tej droższej jadalni http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=120405661468&Category=20484&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DI%26otn%3D2

ja musialabym zaplacic jeszcze więcej bo krzesel potrzebuje z 8 minimum

Jak znajdę link do tej jadalni ktora mi sie podoba to też tutaj wrzucę.

Kamlotek wg mnie obie są bardzo ładne, moze masz nawet rację ze ta cała jesna jadalnia jest ładniejsza. Tylko, ze na zdjęciu stoi na drewnianej podłodze, więc sie z nią nie zlewa. U mnie niestety podłoga w jadalni (tak jak i w kuchni z resztą to jasniuteńki gres) - trochę boję sie ze jasne ściany, jasna podloga, kuchnia i jadalnia - wszystko zleje sie ze sobą......sama nie wiem....

No i ta jasna jadalnia kosztuje ok. $3000 a ta mniej ładna jakies $1500 + sprowadzenie to i tak troche wyjdzie (szczególnie biorąc pod uwagę obecny kurs dolara. Boze dlacego nie kupilam jadalni jak dolar byl po 2zł. A nawiasem mówiąc to chciałam tylko mój mężuś "nie chcial sie śpieszyć. Cytuję: "jak juz będzie wszystko gotowe to sobie kupimy" - nie przewidzal tylko skoku dolara :cry: :cry: :cry: )

Coffee, Twoje wnętrza bardzo mi się podobają. To chciałabym na wstępie zaznaczyć.

Piszesz, żebyśmy określili, czy wg nas Twoja jadalnia (ta pierwsza) będzie pasowała do kuchni. Hm... szczerze napiszę, że wg mnie nie bardzo. Ale to jest tylko moje zdanie. Nie twierdzę, że absolutnie nie pasuje, ale jak dla mnie to lekka mieszanka stylów. Chodzi mi o to, że:

- meble w kuchni są proste, natomiast jadalnia nawiązuje do stylu a`la Ludwik XVI

- w kuchni dominuje biel + czerń, blat stołu natomiast jest brązowy, co nie ma odbicia choćby w małym kuchennym detalu.

Przepraszam, jeśli Cię uraziłam swoim zdaniem, ale uczestniczę w wątku Łazienki nasze!!!, a tam taka szczerość została brutalnie potraktowana.

Margoth dzięki za radę :p Ja i tak chyba jednak obstawać będę przy swoim bo w sporej częsci domu jest drewniana podłoga, koloru blatu stołu a na calym dole są cokoły przypodlogowe (w jadalni i kuchni tez) także w kolorze drewnianej podlogi. Wydaje mi się ze taka jadalnia stanowiłaby łagodne przejscie między kuchnią (ecru) a salonem (drewno). Nie bardzo mogę się Ludwika w tych meblech dopatrzeć - w Stanach mówią na ten styl 'country' - chociaż wg mnie country to też nie jest.

Jadalni "bogatych" własnie w stylu Ludwika jest cała masa do kupienia - i własnie ich unikam jak ognia, bo do mojego wnętrza zupełie nie pasują. Moglabym la porownania taka wkeić - może pózniej cos tu wrzucę.

A zapomniałabym...i stolarka okienna jest w kolorze drewna (złoty dąb oczywiscie)

Nie obrażam się asolutnie :D - pozdrawiam.

jessi projekt Benedykt III bardzo mi sie podoba - jest taki lekko dworkowaty, klasyczny, a za razem z nutką nowoczesności - tak jak lubię :wink: :p Ile tam masz m2? bo sie nie doliczyłam? Wygląda na potężną hacjendę...

A i oczywiście składam podziękowania za miłe słowo :p

cześc coffee82 nasz domek bedzie miał 209,43 metrów ,do małych nie należy ale też aż tak duży nie jest, rzeczywiście ma taką nutkę dworkową :wink: :p

Coffee82 Przychodze z winkiem

http://images39.fotosik.pl/88/f9fa4e703f19c3e9.jpg W te piękne progi :)

Szczena mi opadła po oglądnieciu Twojej galerii

Ale musze sie też przyznać ze odgapie od Ciebie oświetlenie w salonie Myślałem i myślałem jak to u siebie bedemógł zrobic i właśnie u Ciebie znalazłem :)

Pozdrawiam i obiecuje że bede tu czesto zagladał i szukał inspiracji na wykończenie mojej komety

• 2 weeks później...

polski00012 więc tak: do winka postanowiłam przynieść drobną przekąskę

http://www.d-print.pl/images/nowosci/k2_d.jpg

I bardzo mi miło ze masz zamiar zrobić w salonie takie oświetlenie jak moje - między innymi po to zamieszczam tu zdjęcia, żeby mogły komuś jakoś pomóc (sama też czasami korzystam z pomysłów innych forumowiczów. :p )

Zeljka witam w moich progach. Lepiej późno niż wcale :p :p :wink: :p :p Bardzo sie cieszę ze ci sie u mnie podoba i zapraszam ponownie :p :p [/b]

Fantastyczne rozwiązania w małym dworku.

Sama szukam inspiracji choć mam dużo własnych pomysłów.

Marzę o wykończeniu mojego domku w stylu trochę klasycznym, trochę wiejskim i trochę dworkowym. Napewno chcę mu nadać klimat przytulności i oryginalności nie powielając nowoczesnych trendów.

Twój domek mnie zachwyca, masz świetne wyczucie smaku i nadałaś dworkowi przytulnej atmosfery. A te dodatki.......

Muszę przyznać, że Twoje pomysły mnie zainspirowały i wiele pomysłów moich zrodziło się po obejrzeniu Twojej galerii. Wielkie dzięki.