Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały Dworek C80-CZYLI JAK ZBUDOWAĆ I NIE ZWARIOWAĆ

Recommended Posts

Dziękuję Wszystkim za tak miłe komentarze , cieszę się że domek się podoba. Brakuje jeszcze masy rzeczy, ale chwilowo nie mam juz tyle zapalu (i funduszy) do kupowania czy też szycia (totalny brak zaslon i firanek) :o

anjamen: kafle do jadalni (właściwie to mam w nich cały dół z wyjątkiem gabineu i salonu) zostały kupione w sklepie MaxFliz w Krakowie. Jest to gres polerowany 60x60, na fakturze pisze mi tak: Plytka ceramiczna Basic Marfil 60x60 Pol. I Gat. Ogolnie fajnie elegancko wyglądają, ale juz widze ze muszę je zaimpregnować, bo jeżeli coś kapnie i nie zostanie od razu zmyte to czasami zostaja plamki :-? Plytki kosztowały 48zl za metr

AMFI - dzięki za wpadnięcie i miły komentarz :D wpadaj jeszcze

Gosiek33: obrazy oryginalnie są współczesnej amerykańskiej malarki Trish Biddle, a dla mnie namalował je znajomy artysta. Wszystkie inne dodatki, na ktore zwróciłaś uwagę mam z allegro - jeżeli jestes zainteresowana to mogę ci napisac nazwy sprzedawców (maja fantastyczne dodatki własnie)

DarioAs: Mam nadzieje że synkowi się nic nie stało. Ja dzieci jeszcze nie mam (mam ale w bliżej niesprecyzowanych planach :wink: ) Dzięki Ci za miłe słowa :D

• Odpowiedzi 839
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiek33:

1. Sprzedawca Art_Galerie (nie wiem czy pisze sie z tą kreską czy bez) tu jest link do jego aukcji http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5957309

2. Sprzedawca cykusk i link http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9366806

3. Sprzedawca DekoLland i link http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6632767

Tych sprzedawców mam wypróbowanych.

Lampa, którą mam na biurku w gabinecie też jest z allegro, niestety nie mogę juz znależć nicka sprzedawcy.

Zyczę Ci miego oglądania i wybierania dodatków. W razie pytań - służę pomocą

:D

Dorfi Witaj.

Dzięki za słowa uznania - ja nie mogę się doczekać jak ty będziesz swój dworek wykańczać, pewnie będzie duzo bardziej autentyczny niż mój (u mnie to kompromis, mąz niestety nie jest fanem antyków- ach te chłopy...)

Od razu przyznam sie że u ciebie w dzienniku bylam juz dobrych kilka miesiecy temu, ale nie wiem czy sie odezwałam.

Obudowa kominka była robiona na zamówienie u faceta pod Bielskiem - jeżeli cie odległość nie zniechęca to mogę dać namiary (wiem że on ma corkę w Krakowie i często tam bywa...) Pokazałam mu zdjęcie obudowy, ktora mi sie poobała, wybrałam material (marmur dokladnie taki jak wewnętrzne parapety). Facet bardzo sprawnie złozyl mi ten kominek właściwie w jeden dzień i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni.

SERECZNIE POZDRAWIAM :)

Dorti namiary wysłałam Ci na priv :)

Monia płytki kupowałam w MaxFliz na Zakopiance w Krakowie (ta dolna łazienka jeszcze jest na wystawie). Tam jest wlasciwie kilka róznych plytek i każda ma inna nazwę ale ogólnie (patrzę właśnie na fakturę zakupu) płytki nazywaja sie Orion Beige i Orion Ocre (dekory maja inną nazwe). Jak sie tam wybierzesz to jestem pewna, że je odszukasz :)

mam chyba nawet jeszcze zdjęcia, które zrobilam tej wystawie zanim kupilismy te plytki, jak znajdę to mogę ci je podesłac ... będzie ci latwiej znależć :)

Monia

Doszło zdjęcie, dziękuję Piękna umywalka i wc na tamtej fotce, ale reszta u Ciebie ładniejsza

Mi sie też niesamowicie tamta umywalka podobała, ale niestety zajęłaby większą częśc mojej łazienki, no i wtedy byliśmy juz też na etapie dokładnego liczenia pieniążków. :roll: A w dużej łazience chcialam koniecznie mieć dwie umywalki, więc tez niestety nic by z tego nie wyszlo.

Przed toba za to wykończeniówka, moze zaszalejesz i sobie cos takiego sprawisz? :p Będę miała wtedy duuuzo do podziwiania na forum :D

Mam nadzieję, bo chcę właśnie takie naprawdę stylowe rzeczy połączone ze starymi antykami :roll: Cały czas rozmyślam nad wykończeniem łazienek - pasowałoby mi nie dawać płytek łazienkowych (dawniej takich rzeczy nie było :lol: ), tylko np. naturalny kamień - marmur lub coś innego :roll:, choć Twoje płytki jak najbardziej przemawiają do mnie :wink:

Moniu mój mąż takie rzeczy robi... tzn. marmurowe, granitowe itp. Ja planuję cuś takie w holu i kuchni

No to masz to szczęście, że będziesz miała robociznę gratis, a i pewnie materiał w niższej cenie :wink: U mnie małżonek to tylko alarmy robi i sieci internetowe :-? W tej sytuacji wolałabym, żeby kładł marmury :lol: :lol: