Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały Dworek C80-CZYLI JAK ZBUDOWAĆ I NIE ZWARIOWAĆ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 839
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorfi

Umywalka piękna. I rama przy lustrze mi się podoba.

Ten dekor wokół lustra mam - tylko jeszcze z takim cienkim wałeczkim ozdobnym (co bylo nawiasem mowiąc czystym przypadkiem, bo pan płytkarz sobie zle cos powymierzal no i trzeba było coś wymyslec... :o ) Ta rama wokół lustra to właściwie główna ozdoba tej łazienki.

dardurdka

Ale mimo że bardzo oryginalna umywalka, łazienka nie dorównuje Twojej. Tak dużo bieli w jednym miejscu ochładza ogólne wrażenie... albo po prostu brakuje Twoich super dodatków i talentu aranżacji wnętrz

Dzięki dardurdka za tak miłe słowa :D Teraz jak juz mieszkamy to się czasami zastanawiam czy czegoś nie powinniśmy byli zrobic inaczej....(wiesz, chodzę sobie po domu i myślę a może inny kran powinien tu być a może inna plytka itd. - czasami mnie tak nachodzi) więc jest mi bardzo przyjemnie że sie domek jednak podoba. :D

...Teraz jak juz mieszkamy to się czasami zastanawiam czy czegoś nie powinniśmy byli zrobic inaczej....(wiesz, chodzę sobie po domu i myślę a może inny kran powinien tu być a może inna plytka itd. - czasami mnie tak nachodzi) ... :D

To nieuniknione - zawsze coś by się chciało zmienić :roll: Moim zdaniem naprawdę masz ładnie i ze smakiem urządzony domek, więc lepiej nic nie zmieniaj :D

Tak to już jest z nami kobietami... ciągle myślimy o zmianach... a każda z nas chciałaby osiągnąć perfekcję, zwłaszcza w tak ważnych kwestiach jak wystrój domu. Ty jednak nie musisz zaprzątać sobie tym głowy bo tą perfekcję już uzyskałaś. Wiadomo, że jeszcze brakuje kilku elementów, jak np. stołu w jadalni, ale to jakoś schodzi na dalszy plan przy takich widokach... cóż na wszystko trzeba czasu (i pieniędzy), najważniejsze, że już mieszkacie na swoim. Ja ciągle marzę o tej chwili... A jeśli mogę coś zasugerować to, to żebyś jak najmniej oglądała cudze wnętrza bo jeszcze natrafisz na coś i stwierdzisz, że szkoda albo że zrobiłabyś coś inaczej. A tymczasem możesz być dumna ze swojego domku i oczywiście z siebie (nie doszukuj się mankamentów, no chyba że tych funkcjonalnych) . Kończę już ten monolog bo chyba się za bardzo zagalopowałam... Idę już spać bo jutro rano do szkółki jadę :wink:

Dobranoc

Teraz chyba się wezmę ze szycie zasłon. Nie mam zamiaru sie jakos strasznie pozasłaniać, ale chcilalabym okna wreszcie poubierac - myślę że wnętrza jeszcze bardzo na tym zyskają :p

Wkeję jutro projekt ogrodu. Tak tak...moj ogród pięknie wygląda- szkoda tylko ze na projekcie - nie wiem niestety kiedy tak będzie wyglądał w rzeczywistości :-? Doczekac sie nie mogę kiedy będę mogła wyjść na taras za domem i cieszyc sie chociazby trawą najzwyklejszą :)

i ja trafiłam do Twojego Dworku na gorącą herbatkę :D :D aż mi sie nie chce z niego wychodzić .....bardzo przytulnie i starannie urządziłaś domek ... i te obrazy ! zwrociłam na nie uwagę - są świetne :D i podoba mi sie ,że każdy opowiada inną historię :D

Pozdrawiam serdecznie i życze dalszego oswajania Dworku - no i czekam na zasłony i dekoracje świąteczne :lol:

Witam Wszystkich forumowiczów w ten mroźny niedzielny poranek. Wybieram sie właśnie na zakupki może uda mi się kupic jakies materiały do tworzenia ozdób świątecznych (właśnie do mnie dotarło ze święta tuż tuż) :o :)

Ew-ka byłam ciekawa czy do mnie zawitasz :D widzę że monitorujesz forum regularnie i się udało. Dzięki za pochwały.

Nelli Sza dzięki za miły komentarz i odwiedziny, za raz odwiedze i twoją budowę bom ciekawa co tam budujesz...

josephine długość ściany z bidetem i kibelkiem wynosi 143 cm, głębokość 47cm, a wnęka na pólki powyżej 18,5 cm (czyli blat na którym mam umywalki jest ma glębokość 65.5 cm) Mam nadzieję, że wyjaśniłam, a jeżeli zagmatwałam to sie jeszcze odezwij :wink: :p

DarioAS WITAM, jak miło że wpadłaś, ja lubię mieć dom pełen ludzi :D wpadaj wiec kiedy zechcesz. pozdrawiam

I jeszcze pytanie do wszystkich. Na gorze mam trapezowe okna, jak tam zawiesić jakieś zasłony??? - może ktoś ma pomysł....Wklejam poniżej zdjęcie takiego okna

http://lh3.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/SUJpBoa6H6I/AAAAAAAAAKk/oQ0wkw91y4w/s720/P1030026.JPG

Miłej niedzieli życzę :D :)

Co do zasłonek, to można do ściany wbić takie rurk ozdobnei, czy coś, o które można zawinąć zasłonki z obu stron, lub pod oknem na szerokości wbić reling, za którym założona będzie firanka.

długość ściany z bidetem i kibelkiem wynosi 143 cm, głębokość 47cm, a wnęka na pólki powyżej 18,5 cm (czyli blat na którym mam umywalki jest ma glębokość 65.5 cm)

A jak myślisz, czy jeśli ścianka będzie trochę krótsza, to nadal będzie wygodnie? U Ciebie ta przestrzeń toaletowa wydaje się bardzo przestronna, a u mnie niestety z jednej strony będzie skos i nie wiem czy będę miał odpowiednio długą ścianę z właściwą wysokością. Ta głębokość - 65.5 cm - wynika z głębokości stelaża do podwieszenia?

josephine długość ściany wg mnie może być krótsza i ciągle będzie wygodnie. Musisz gdzies np. w sklepie z łazienkami popatrzeć jaka odległość miedzy kibelkiem a bidetem będzie dla ciebie wygodna. Teoretyczne minimum to 20cm odstępu, ale jeżeli chcialabys pomiędzy postawić coś np. stojak na papier to odległość musi być większa (ale zdecydowanie nie musi byc taka jak u mnie).

Głębokość zabudowy stelarza u mnie to 18.5 cm (stąd głębokość tych podświetlanych wnęk nad kibelkiem i bidetem). Blat z umywalkami natomiast wystaje na 65.5 - mierzone od ściany - i ta głębokość mogłaby być mniejsza, ale chcialam żeby między umywalką a ścianą bylo miejsce na postawienie kosmetyków.

Jeżeli w dalszym ciągu nie wyjasniam jasno - to pytaj prosze :)

dankaf witaj i dzięki za tak miłe słowa, cieszę się bardzo, ze tak ci się u mnie podoba. W czasie wykańczania człowiek musi milon decyzji podjąć, więc to naprawde cudowne uczucie słyszeć że sie innym podoba. Wpadaj kiedy tylko zechcesz. Drzwi są zawsze otwarte :wink: :D :D