Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały Dworek C80-CZYLI JAK ZBUDOWAĆ I NIE ZWARIOWAĆ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 839
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alez masz wypasiony grill !

cudnie u ciebie, a jak patrze jak masz pieknie zagospodarowany teren i pomysle o swoim to nie wiem czy mam plakac czy sie smiac :)

moze przegapilam ale napisz czym malowalas donice? Tez mnie zaczynaja krecic robotki reczne, a bylam przekonana ze sie totalnie do tego nie nadaje ;)

Witaj coffe82, fajnie tu u Ciebie, kostka z Libetu jet poprostu piekna, ja tez mam zamiar taka polozyc tylko kolor Melange, taras jest jeszcze ladniejszy, to drewno poprostu cudo, chcialbym kupic podobny stol i krzesla, czy mozna wiedziec ile dalas i gdzie kupilas, traktorek tez wydlada dobrze, tylko czy jest z koszem jaki silnik, jak sie sprawdza, jaka firma i ile musze przygotowac gotowki :-)

wiem ze troche duzo tych pytan jak na pierwszy raz ale wybacz :-)

googulek Ja ze swoim malowaniem to nic w porównaniu do twojej przerobionej lampy :) A donice pomalowałam najzwyklejszą farbą, taką jaką malowaliśmy pokoje w domu :oops::oops::oops: Mąż stwierdził, że sie taka farba nadaje, o więcej nie pytałam.

Beauty donicę pomalowałam farbą, która została po malowaniu pomieszczeń w domu....i nic się nie dzieje, nic nie żółknie. Może u ciebie to jest jakas reakcja na zetknięcie z wodą...?? Czym Ty malowałaś swoje donice?

xpreswitaj. Stół kupiony ws Makro za ok. 800zł -trafiłam na przecenę (20%), krzesła Jysk też kupione na przecenie po ok. 150zł (wszystkie z regulowanym oparciem), parasol Castorama ok. 230zł - kupując w ten sposób zaoszczędziłam ok. 800zł. A traktorek sprzedaliśmy wczoraj. Mąż doszedł do wniosku, że mamy za małą powierzchnię do koszenia, żeby jeździć traktorkiem, poza tym traktorek nie miał kosza. Dzisiaj jedziemy do Casto kupić kosiarkę z koszem :):):)

Edytowane przez coffee82

Wpadłam z rewizytą i ... ZACHWYCONA JESTEM!!!!!

To się nazywa piękny i dopracowany w szczegółach dom!

Najbardziej zazdroszczę podwójnych rozsuwanych drzwi do garderoby, super rozwiązanie i oczywiście zagospodarowanego ogrodu! Taras cudny, aż chce się tam być, więc nie dziwię się wcale,że tak chętnie tam przebywasz :)

Mam pytanko, czym macie wyłozony taras???

Pozdrawiam serdecznie!

Karolina i Artur jak miło że wpadłaś :) Na tarasie mamy drewno egzotyczne Banquiraj (pisze sie je pewnie inaczej....) Jest to drugi sezon tego tarasu, drewno sprawuje się b. dobrze. Trzeba go 1-2 razy w roku zaolejować, żeby ładnie wyglądało. Nie daj sie namówić na drzewo nieegzotyczne bo widziałam u znajomych co się z nim dzieje - wychodzi żywica, przykleja się do stóp i brudzi dom - masakra (znajomi rozebrali taras....) Chociaż z tego co wyczytałam u ciebie wynika że planujecie płyty Libet (bardzo ładne).

xpres Wiesz mąż skosił ogród raz i już zatęsknił za traktorkiem, chociaż kosiarka ma kosz i jest mniejsza więc można nią dojechać w różne miejsca..najlepiej to byłoby posiadać traktorek, kosiarkę i podkaszarkę....tylko że finanse na to nam teraz nie pozwalają...;););) Ogród mamy też niemały bo 21 arów - znając mojego męża to w następnym sezonie będzie kupował traktorek:rolleyes::rolleyes::rolleyes::cool: A tym czasem uważam że dobrze mu zrobi jak sobie trochę za kosiarką pospaceruje;);)

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 2 months później...
Ale zaniedbałam wątek...aż go znależć nie mogłam. Ale na usprawiedliwienie mam dobry powód. Po pierwsze w domku ze spraw budowlanych niewiele się dzieje - są zasłony w sypialni i mąż posadził drzewo przed domem. Postaram się jeszcze dzisiaj wkleić foty. A po drugie po 11 latach związku postanowiliśmy się wreszcie pobrać:) i wszystko zorganizowaliśmy w jakieś 3 miesiące. Głównie dlatego zniknęłam z FM - miałam sporo do obmyśłenia i załatwienia. Ślub odbył się 16.10.2010 i skończył się Happy End'em - oboje powiedzieliśmy TAK :wave: Jak będę mieć jakieś foty to może coś wrzucę. Idę nadrabieć forumkowe zaległości.....