Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mały Dworek C80-CZYLI JAK ZBUDOWAĆ I NIE ZWARIOWAĆ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 839
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dardurdka

proszę napisz mi szerokość szprosów w Twoich oknach (8mm czy 18mm???),

Szprosy u mnie mają ok. 20 mm - i wg mnie wyglądają super :wink:

To niesamowite ile czlowiek decyzji musi podjąć w trakcie budowy przy wyborze każdego elementu. Czasami wydawalo mi sie że byloby łatwiej gdyby ilosc mozliwych kombinacji byla choc trache mniejsza :wink: oczywiscie nie byloby tak zabawnie :roll: 8)

Wyglądam właśnie przez okno i totalne bajoro widzę :o :( - gdyby ktos chcial zakupic dla mnie prezent na święta to o amfibię poproszę 8) - nigdybym nie pomyslala że błoto stanie się moim największym wrogiem w nowym domu... :roll: Rozmawiamy juz z panem od utwardzania wszystkiego, ale przed świętami pewnie i tak juz nic nie zrobi (a i pieniądze mamy poinwestowane, pasowało by jeszcze poczekac.....tylko ze czekac sie nie da)

Z innych rzeczy to tyle żę zdeterminowana aby poczuć świąteczny nastruj ubrałam juz choinkę i kupilam/zmajstrowalam parę stroików - dzięki temu faktycznie jest weselej :)

Tak sobie mysle ze magię świąt pewnie czuje sie znowu, kiedy ma sie dzieci. Całe święta robią sie wyjątkowe...

Ale ze mnie filozof 8) :)

Zyczę wszystkim miłego dnia.

dardurdka
proszę napisz mi szerokość szprosów w Twoich oknach (8mm czy 18mm???),

Szprosy u mnie mają ok. 20 mm - i wg mnie wyglądają super :wink:

To niesamowite ile czlowiek decyzji musi podjąć w trakcie budowy przy wyborze każdego elementu. Czasami wydawalo mi sie że byloby łatwiej gdyby ilosc mozliwych kombinacji byla choc trache mniejsza :wink: oczywiscie nie byloby tak zabawnie :roll: 8)

Ja chyba też bym wolała, żeby nie było takiego wyboru :o Bo od tego wszystkiego aż się w głowie kręci, zwłaszcza gdy człowiek pomyśli sobie, że będzie musiał resztę życia (albo zdecydowaną większość) patrzeć na ten dom. Dlatego takie małe detale nabierają większej wagi.

P.S. Mam nadzieję, że da się coś zrobić z tym Twoim błotem :wink: może na razie czymś zasypać... amfibia może kosztować :wink:

Wyglądam właśnie przez okno i totalne bajoro widzę :o :( - gdyby ktos chcial zakupic dla mnie prezent na święta to o amfibię poproszę 8) - nigdybym nie pomyslala że błoto stanie się moim największym wrogiem w nowym domu... :roll: Rozmawiamy juz z panem od utwardzania wszystkiego, ale przed świętami pewnie i tak juz nic nie zrobi (a i pieniądze mamy poinwestowane, pasowało by jeszcze poczekac.....tylko ze czekac sie nie da)

Z innych rzeczy to tyle żę zdeterminowana aby poczuć świąteczny nastruj ubrałam juz choinkę i kupilam/zmajstrowalam parę stroików - dzięki temu faktycznie jest weselej :)

Tak sobie mysle ze magię świąt pewnie czuje sie znowu, kiedy ma sie dzieci. Całe święta robią sie wyjątkowe...

Chętnie zobaczę, gdzie ustawiłaś choinkę. A co do dzieci, to teraz jak mieszkacie w nowym domku, to chyba nie będzie problemu :wink:

Trzymam kciuki, za podjęcie tej ważnej decyzji :wink:

właśnie...

chociaż moje dzieci jeszcze małe, to chcę aby od zawsze miały tylko jedno skojarzenie ze świętami...

czysty dom, pachnący pierniczkami, przybraną choinkę, wspólną wieczerzę...

i spokój, radość w sercach w tych dniach :roll:

bez awantur i gniewu...

co nie znaczy, że na co dzień jest inaczej :wink:

ale wtedy człowiek ma czas na to, żeby sobie spokojnie siąść, to czas dla rodziny a nie dla pracy :roll:

i dla mnie to radość patrzeć, jak się Dawidek cieszy z choinki (tak było w tamtym roku :wink: ) i jaką ma radochę jak znajdzie prezent pod drzewkiem... 8)

ja też mam radochę jak coś znajdę dla siebie oczywiście... 8)

qqrq5 no ta zaproponowana lazienka super retro...nie wiem natomiast czy do dworku :wink: trzebaa poczekac na opinię moni albo dorfi :)

DarioAS dokladnie to mialam na myśli pisząc o magii świąt. Mi się też wlasnie z dzieciństwa taki obraz wyłania: choinka, czekanie na Mikołaja no i te zapachy... :D :D

dardurtkazdjęcie choinki postaram sie zamieścić, chociaż chwilowo nie mam aparatu - sprobuje zrobic zdjęćie telefonem. A choinkę mam w salonie, udekorowałam też schody 8) Nie wiem czy pisałam ale ciągle mamy prowizoryczne, bo wykonawca w kulki polecial (co ty na to Zakrzewianka?? :o :) ). Straciliśmy przez faceta kilka miesięcy, a teraz znowu kolejnych kilka trzeba czekac, bo takie są schodowe terminy - przynajmniej w naszych okolicach (albo wykonawcy niepewni). Właściwie to mniej mnie brak schodów męczy niż to błoto przed domem.