raffran 23.12.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Hej raffran - pewnie że mnie zadawala Okno wygląda super, dokladnie o caś takiego mi chodziło (tylko właśnie nie wiem jak to zrobić zeby mialo ręce i nogi). Napisz proszę jak cos takiego zmajstrować Raffran jezeli mozesz zdradz jeszcze jak rozwiązaliscie problem zaslonięcia okna w górnej łazience. Ja mam tam typowy karnisz. Ciekawa jestem co wy wymysliliscie. Dzieki,fajnie ze sie tobie podoba. Na zrobienie czegos takiego sa dwa sposoby.Pierwszy specjalny karnisz przeznaczony do skosow lub do wykanczania okien na polokraglo z zabkami, ktore posiadaja blokady zeby sie nie zsuwaly.W jedna strone chodza normalnie a w druga sie zatrzymuja i zeby odsunac trzeba uzyc pewnej sily. Drugi,z ktorego my skorzystalismy to szyna z rzepem.Jest to aluminiowa szyna szer.ok 2cm i przez cala dlugosc ma juz wklejony rzep.Szyna jest przykrecona bezposrednio do sciany,moze byc i do sufitu ale trzeba wtedy uzyc dodatkowych uchwytow. Do zaslony przyszywasz tasme marszczaca ,my mamy akurat tasme 2:1 rowniez z rzepem(tym drugim) Marszczych i przyklejasz rzepa,a do prania odklejasz i po wszystkim. Taka listwe z wklejonym rzepem widzialem w LM,ale tylko krotka 0,5m i kosztowala 29.99. Dluzsze odcinki mozna zamowic np.w "Eurofiranach",ale nie wiem ile sobie licza za cos takiego.A tasme to kupisz prawie w kazdym sklepie z zaslonami,czy firanami.Tylko trzeba uwazac bo sa one roznej szerokosci. O obu tych patentach powiedziala nam kobieta,ktora trudni sie szyciem i upinaniem zaslon i firan i od niej wlasnie kupilismy te szyny.Wlasnie ona szyla nam zaslony na caly dol i do lazienki,o ktora tez sie pytalas.Tam mamy takze prosty karnisz.Z uwagi ze na poddaszu mamy odkryte belki i akurat nad oknem taka wypadla,to karnisz jest umocowany pod nia. Ale jednak troche zaszalelismy z ta lazienka i mamy w niej balkon,wiec zamiast okna sa drzwi balkonowe,ale takze ze skosem od gory.Mozna to zobaczyc na fotkach. A sama lazienke tez mamy prawie taka jak w oryginale,tylko jest postawiona jedna scianka na ktorej jest umywalka i lustro.Ta sciana odziela kabine prysznicowa.Za umywalka jest jeszcze wanna i kibelek i dopiero drzwi balkonowe. A jeslichodzi o ta witryne-barek,ktora stoi w jadalni to rodzinna pamiatka liczaca sobie prawie 200 lat Na gorze wlasnie w tym miejscu gdzie jest ta polka z ksiazkami mamy rowniez biblioteke.Stoi tam stolik i dwa fotele,jeszcze beda kinkiety ale jakos nie mozemy nic trafic co by nam pasowalo. WESOLYCH I POGODNYCH SWIAT zyczymy MY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.12.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Raffran, przepiękny ten Twój domek! A ta witryna widać, że stylowa... Niesamowita Pomysł na bibliotekę jest świetny, bardzo dobrze zagospodarowuje przestrzeń koło klatki schodowej. Strasznie mi się to podoba i chyba też sobie coś takiego sprawie, bo miałam robić na górze "mały salonik" ale biblioteka przy schodach, takie miejsce otwarte dla całej rodziny, gdzie można napić się herbaty/kawy i poczytać. Jestem pod wielkim wrażeniem, myślę że Coffee też by to pasowało Chciałabym jeszcze zobaczyć więcej zdjęć kuchni i jadalni, bo dokładnie nie widać, jak się łączą: brązowa kuchnia i białe witryny na ścianie (takie zabudowane) oraz brązowa jadalnia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.12.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Nie ma sprawy, jak wroce do domu i znajde chwile to wrzuce jeszcze pare zdjec z kuchnio-jadalni i moze jeszcze jakies inne.Narobilo mi sie troche zaleglosci i chyba czas najwyzszy to nadrobic. Zagladaj do galerii.Jesli chodzi i witryne i spizarnie( to te pelne drzwiczki obok witryny) to sa to tylko fronty i polki wewnatrz.Boki witryn jak i wneka na lodowke sa wymurowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 23.12.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Wesołych, szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia oraz wiele ciepła i miłości w Nowym Roku http://images32.fotosik.pl/423/16b787ec72dea78f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 23.12.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://lh6.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/SVFBQuP6MYI/AAAAAAAAFwU/rvuJKXKGN9E/s800/kartka_PL.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 24.12.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 http://images27.fotosik.pl/306/f0a2672768505bf3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 26.12.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Witaj coffee! Baaaardzo mi się podobają Twoje wnętrza...W zasadzie podoba mi się wszystko - od mebli w kuchni, poprzez kafelki w kuchni i obu łazienkach, kominek, biórko, lampy, ozdoby, a skończywszy na gresie w jadalni. I zawdzięczam Ci podjęcie decyzji co do naszych okien! Teraz widzę, że pcv mogą również ładnie wyglądać i kamień spadł mi z serca, bo cena solidnych drewnianych spędzała mi sen z powiek. A jakiej firmy masz mebelki w kuchni? Czy były robione na zamówienie czy też kupiłaś gotowy zestaw? No i muszę, po prostu muszę zapytać o kafelki kuchenne! Wesołych Świąt i wielu pomyślnych lat (w tak pięknym domu nie może być z resztą inaczej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 27.12.2008 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 AskaK witaj i wielkie dzięki za miłe słowa. Juz jestem po lekturze twojego dzinnika. Gdyby nie fakt ze przesiaduję w galeriach zdjęć to na 100% bylabym u ciebie juz dawno. Wygląda na to ze faktycznie podobają nam sie te same rzeczy (pooglądalam wizualizacje u ciebie i umieram z zachwytu). Rozbawilo mnie totalnie za nawet zyczenia świąteczne rozsylałysmy tu na muratorze używając takiej samej kartki świątecznej to az niemożliwe.... Plytki w kuchni to OPOCZNO kupione najprościej na świecie w castoramie. Tu masz link do plytek http://www.opoczno.com/index2.php?id=42&KolekcjaID=184 - są w kilku kolorach. Kuchni najpierw szukalam w Krakowie bo tam mieszkalam do tej pory, ale ceny byly zaporowe... I w koncu kuchnie zrobila mi firma spod Bielska za dosyc przystępną cenę (cene moge wyslac na priv) na bazie kuchni proponowanej przez meble wrzosowa. http://www.meblewrzosowa.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=68 serdecznie cie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 27.12.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Niewiem jakim cudem ale nie ma tu u Ciebie mojego wpisu, oprócz życzeń światecznych ale byłam juz u Ciebie na podziwianiu boski domek, cudnie wszystko urzadziłaś, niesamowicie dopasowałaś wszystkie szczegóły, bardzo bardzo mi sie podoba, na pewno jeszcze wpadnę tym bardziej że jestem bardzo ciekawa jak urzadzisz ogródek, na planie mało widać ale na pewno będzie super! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.12.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Co słychać? Jak pierwsze Święta w nowym domku? Fajnie, prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 27.12.2008 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Hej Monia święta w domku fajnie. W kominku sie pali, drzewo przyjemnie trzaska, Turnau sobie gra, choinka sie swieci.....ale hihihih duzo sprzątania, duzo gotowania (dzisiaj przyjeżdzają moi rodzice i nie tylko... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 27.12.2008 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 agiis no miło ze zwiedzasz Ja twoja gelerie zaczęłam zwiedzać z poltora roku temu (co chyba z resztą zaznaczyłam we wsptępie tej mojej galerii) Pamiętam takie piękne zdjęcie ciebie w ciązy z twoim męzem - tak sie przy nim wzruszyłam ze prawie mi łezki pociekly tak juz mam. Dziewczynki masz śliczne....jak tam święta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.12.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Hej Monia święta w domku fajnie. W kominku sie pali, drzewo przyjemnie trzaska, Turnau sobie gra, choinka sie swieci.....ale hihihih duzo sprzątania, duzo gotowania (dzisiaj przyjeżdzają moi rodzice i nie tylko... ) Ja w Swięta miałam gości, ale za to na Nowy Rok my idziemy się gościć i mogę już spokojnie sprzątać z myślą, że na NR nie muszę tyle gotowac, piec i smażyć, tylko o połowę mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 27.12.2008 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 A i jeszcze wszystkim zagladającym tu: http://www.polonia.net/kartki/images/nr/15.jpg Niezapomnianej Sylwestrowej Nocy i spełnienia budowlano-wykonczeniowych projektów w 2009 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.12.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Dzięki za życzenia - ja jeszcze z noworocznymi wpadnę do Ciebie . A propos zegara - muszę Ci się pochwalić , że pod choinkę dostałam piekny, przedwojenny zegar z kukułką Coffee, czy Twoja kuchnia jest biała, czy kremowa? Przyjrzałam się dzisiaj fotkom i myślę, że w rzeczywistości musi bardzo ładnie wyglądać - ładne są te gzymsiki w górnej części (dopiero dzisiaj je wypatrzyłam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 27.12.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Monia to czekam na zdjęcie zegara-prezentu. Tego na scianie tez to ci powiem czy mam dokladnie taki czy inny (ten zegar to prezent od dziadka - pasjonata, wisi w gabinecie). Kuchnia jest kremowa dzięki czemu jest dosyc "ciepla" i przytulna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.12.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Kremowa kuchnia musi bardzo ładnie wyglądać A zegar oto proszę: http://img300.imageshack.us/img300/1537/kukuka005cz9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 27.12.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 AskaK witaj i wielkie dzięki za miłe słowa. Juz jestem po lekturze twojego dzinnika. Gdyby nie fakt ze przesiaduję w galeriach zdjęć to na 100% bylabym u ciebie juz dawno. Hihi, dla mnie z kolei ostatnim odkryciem są galerie, tak to do tej pory przesiadywałam na "wymianie doświadczeń" i w dziennikach. Ale jak widać było nam pisane w końcu się spotkać. Wygląda na to ze faktycznie podobają nam sie te same rzeczy (pooglądalam wizualizacje u ciebie i umieram z zachwytu). Rozbawilo mnie totalnie za nawet zyczenia świąteczne rozsylałysmy tu na muratorze używając takiej samej kartki świątecznej to az niemożliwe.... WŁAŚNIE! Przez chwilę się zastanawiałam, jak to możliwe i próbowałam sobie przypomnieć, czy czasem chaniebnie nie skopiowałam kartki od Ciebie! Plytki w kuchni to OPOCZNO kupione najprościej na świecie w castoramie. Tu masz link do plytek http://www.opoczno.com/index2.php?id=42&KolekcjaID=184 - są w kilku kolorach. Śliczne dzięki! Jak weszłam na linka, to sobie uświadomiłam że już widzialam te płytki ale właśnie tylko na stronie opoczna, a nie w prawdziwej kuchni i wtedy je pominęłam, a "na żywo" u Ciebie bardzo ładnie wyglądają. Mam nauczkę, by pochopnie nie omijać! Kuchni najpierw szukalam w Krakowie bo tam mieszkalam do tej pory, ale ceny byly zaporowe... I w koncu kuchnie zrobila mi firma spod Bielska za dosyc przystępną cenę (cene moge wyslac na priv) na bazie kuchni proponowanej przez meble wrzosowa. http://www.meblewrzosowa.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=68 serdecznie cie pozdrawiam I raz jeszcze piękne dzięki za linka! Będę Ci wdzięczna za podanie ceny samych mebelków i wymiarów kuchni, to zawsze jakiś punkt orientacyjny bo mnie też dobiły ceny u producentów. Myślę więc o zrobieniu na zamówienie wg.upatrzonego wzoru, oby było taniej... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 28.12.2008 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Hej Monia a gdzie zniknął zegar - prezent? Piękny jest. Taki wytworny i stylowy. Co porabiasz? Ladujesz akumulatory przed Sylwestrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 28.12.2008 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 AskaK info o kuchni wysłane na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts