Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STROP PARTERU POKRYTY PAPĄ

Recommended Posts

Mam problem ze stropem wysokiego parteru który był obficie poklejony papą żeby zabezpieczał przed opadami deszczu a na tym był budowany parter i reszta domu teraz nie wiem czy muszę zrywać tę papę (bo będzie bardzo ciężko) czy mogę tę papę czymś zaizolować i wylać posadzkę pod podłogę do zamieszkania na parterze ?

Mam problem ze stropem wysokiego parteru który był obficie poklejony papą żeby zabezpieczał przed opadami deszczu a na tym był budowany parter i reszta domu teraz nie wiem czy muszę zrywać tę papę (bo będzie bardzo ciężko) czy mogę tę papę czymś zaizolować i wylać posadzkę pod podłogę do zamieszkania na parterze ?

Albo ten strop jest pod albo nad parterem z Twojego opisu nic nie wiadomo.

To czy sie daje izloacje (parozilacje lub izloacjae przeciwwilgociową) zalezy o czym piszesz, zależy pomiędzy jakimi pomieszczeniami itd itp.

kontakt z papą moze doprowadzic człowieka do szaleństwa ...

03/12/2008 Eco - dom

Czy wiesz, że wełna mineralna jest rakotwórcza ?

Posiada właściwości zbliżone do azbestu- mikrocząsteczki odrywające się od materiału uszkadzają przewód pokarmowy i płuca.

Pytanie, dlaczego wełna mineralna jest nadal produkowana i kiedy spotka ją los azbestu.

Próba tłumaczenia, iż nie mamy z wełną mineralną bezpośredniej styczności i w związku z tym nic nam nie grozi jest błędna. Z dachem wykonanym z azbysteu również nie mieliśmy, ponieważ oddzielał Nas od niego sufit.

porządzenie ministra zdrowia z dnia 28 września 2005 r. w sprawie substancji niebezpiecznych(Dz. U. z dnia 14 października 2005r.)

http://www.eco-dom.com.pl/

tak jak i te Twoje pierdoły o papie (jakiej?)
Wskaż mi te pierdoły. Kłopoty z czytaniem czy zrozumieniem tego co się przeczytało?

Chcę się dowiedzieć rzeczy o które spytałem, jak na razie nikt na nie udzielił odpowiedzi. W zamian wymyślacie jakieś bzdury.

Znasz odpowiedzi na moje pytania to je napisz. Jak nie znasz to daruj sobie tego typu (bzdurne) komentarze.

tak jak i te Twoje pierdoły o papie (jakiej?)
Wskaż mi te pierdoły. Kłopoty z czytaniem czy zrozumieniem tego co się przeczytało?

Chcę się dowiedzieć rzeczy o które spytałem, jak na razie nikt na nie udzielił odpowiedzi. W zamian wymyślacie jakieś bzdury.

Znasz odpowiedzi na moje pytania to je napisz. Jak nie znasz to daruj sobie tego typu (bzdurne) komentarze.

bla bla bla

tu sobie pomarudź

Czy papa ma atest na stosowanie wewnątrz budynku mieszkalnego? Czy nie jest szkodliwa dla zdrowia?

czy jesteś wtóroustym?

pewnie tak :-?

brzoza: jeżeli byłaby szkodliwa dla zdrowia to oczywiście że bym zrywał, innych nie zmuszam...

myslisz, ze jesli muflon posiadałby "atest" na pape w którym pisze "ta papa zawiera trucizne "/szkodliwe dla zdrowia związki/ - to ryzykowałby i wogóle kupiłby taką ?

uwazasz, ze jesli papa była by szkodliwa dla zdrowia to miała by wogóle jakis atest ?

przecie nie będzie tej papy używał jako dywanu....

tylko pewnie położy na nią styropian a potem kilka cm betonu /"wylewkę"/

zazwyczaj tak przecież wygląda posadzka "na gruncie" w domu niepodpiwniczonym.... :o a jest ich w Polsce sporo...

głosuję za : zostawić :wink:

PS. Może dla pojaśnienia sprawy wkleić RYSUNKI ?