mala_lenka 13.12.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Nienawidzę kabin prysznicowych, strasznie mi się nie podobają.Zastanawiam się w związku z tym nad rozwiązaniem z zasłonką, znienawidzoną przez wiele osób, ale jak dla mnie ok i praktyczną bo można wymieniać wedle nastroju i zabrudzenia a nie szorować jak kabinę.Zastanawiam się tylko czy takie rozwiązanie jak na tym zdjęciu http://katalog.tubadzin.pl/kolekcje/mezza.jpgzda egzamin.Brodzik mi nie przeszkadza, przeszkadza mi kabina, co o tym sądzicie, zalewać będzie strasznie łazienkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 13.12.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Kapalam sie parokrotnie pod prysznicem w zaslonka i jak dla mnie to kompletna porazka. Pomimo moich staran porozlewane byo wszedzie, a do tego ta zaslonka sie non stop przykleja do ciala osobiscie nie polecam. co do kabin to istnieje ich tak wiele, ze wierze, ze kazdy moze znalezc cos dla siebie. a moze zrobisz sobie z mozaiki "slimaka" widzialam takie rozwiazanie w SPA i bardzo mi sie podobalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 13.12.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Zrób sobie z trzech stron ściankę a z czwartej zaslonkę, bedzie dobrze. Ja nad takim rozwiązaniem myslę, bo ŻADNA kabina mi sie nie podoba. Nie będzie mi sie chciało tego myć.... w ogole kabina to takie pospolite rozwiązanie.Brodzik tez mi nie odpowiada. Preferuję wejście bezpośrednio z posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.12.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Ja również rozważam zasłonkę. A mam z kolei wątpliwości co do drążka, na którym ma wisieć. Widziałam drążki dodatkowo podwieszane do sufitu, co ma zwiększyc ich stabilność. Ale nie udało mi się w sieci znaleźć zbyt wielu modeli przeznaczonyc do przymocowania do ścian tworzacych kat prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 14.12.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Trzeba byłoby pomyslec nad zamontowaniem tego drążka ..... może ktos ma pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 14.12.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 http://www.dodatkilazienkowe.pl/parasol-do-zaslony-prysznicowej-umbrella-p-447.html?osCsid=2337baa9cba0032a30f12e0f77849a1 takie cuś kiedyś znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 14.12.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 hmmmm ....... długość ramienia 70 cm, może to i dobre byloby ? Mozna to to zwijac na bok. Tylko te 8 pretów widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.12.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Brrr zimna zasłonka przyklejająca się do ciała to nie dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 14.12.2008 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 można bombki na święta powiesić kiedyś szukałam rozwiązań bo też nie chciałam kabiny szkanej (czy podobnej) w rezultacie mamy kabinę murowaną bez brodzika i zasłonki , za to rozmiar 140 na 100 mam nadzieję że chlapanie będzie odbywać się wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.12.2008 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Walk-in to świetne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 15.12.2008 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Ja nie należę do fanów sprzątania i wizja tego ciągłego szorowania kabiny mnie przytłacza Ja uzywanie zasłonki mam już przetestowane. Teraz w mieszkaniu mam zainstalowaną zasłonkę właśnie ( taką nie plastikową tylko jakby z materiału). Mam wannę i dzięki zasłonce możemy brać prysznice. Przeżycia nie są dla mnie traumatyczne( myślę, że gorsze byłyby podczas szorowania kabiny ) Ja chciałabym dać w rogu pomieszczenia prysznic, ewentualnie brodzik półokrągły. Czyli są 2 ściany i z przodu zasłonka (z bombkami np. ) Teraz kwestia chlapania i umocowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 15.12.2008 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Tu forumowy Xiff opisał swój patent na taki półokrągły karnisz... http://forum.muratordom.pl/pomysl-na-karnisze,t124473.htm a tu są fotki: http://xiff.fotosik.pl/albumy/376538.html#e Dzieki Xiff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 15.12.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Walk-in to świetne rozwiązanie. tylko trzeba miec do dyspozycji ten metr przynajmniej.... a jak sie ma 80 cm to to niewykonalne raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 15.12.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 ja mam zasłonkę na działce, brodzik mam bardzo mały, zasłonka z "niby" materiału (nie plastik) i jestem z niej zadowolony - nie brudzi się- ważne jest by umieścić ją na odpowiedniej wysokości (tak, żeby po włożeniu do środka brodzika była jakieś 0,5 cm od jego podłogi) dzięki temu NIC się nie chlapie i NIC się nie wylewa - oczywiście podczas kąpieli trzeba pamiętać by włożyć ja do środka po skończeniu znów można wypuścić na zewnątrz- zasłonka taka nie przykleja się do ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 15.12.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Brrr zimna zasłonka przyklejająca się do ciała to nie dla mnie... mam zasłonke od kilkunastu lat (nie ta sama afkors) nic sie nie przykleja, nie jest zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asmo 16.12.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 ja miałem przez cały czas wanne narożną asymetryczną i nie potrafiłem znaleźc do niej kabiny ten parasol co pokazała "matka dyrektora" sprawdza się idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts