Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zasłonka zamiast kabiny przysznicowej??

mala_lenka

Recommended Posts

Nienawidzę kabin prysznicowych, strasznie mi się nie podobają.

Zastanawiam się w związku z tym nad rozwiązaniem z zasłonką, znienawidzoną przez wiele osób, ale jak dla mnie ok i praktyczną bo można wymieniać wedle nastroju i zabrudzenia a nie szorować jak kabinę.

Zastanawiam się tylko czy takie rozwiązanie jak na tym zdjęciu

http://katalog.tubadzin.pl/kolekcje/mezza.jpg

zda egzamin.

Brodzik mi nie przeszkadza, przeszkadza mi kabina, co o tym sądzicie, zalewać będzie strasznie łazienkę?

Kapalam sie parokrotnie pod prysznicem w zaslonka i jak dla mnie to kompletna porazka. Pomimo moich staran porozlewane byo wszedzie, a do tego ta zaslonka sie non stop przykleja do ciala :o

osobiscie nie polecam.

co do kabin to istnieje ich tak wiele, ze wierze, ze kazdy moze znalezc cos dla siebie.

a moze zrobisz sobie z mozaiki "slimaka" widzialam takie rozwiazanie w SPA i bardzo mi sie podobalo ;)

Zrób sobie z trzech stron ściankę a z czwartej zaslonkę, bedzie dobrze. Ja nad takim rozwiązaniem myslę, bo ŻADNA kabina mi sie nie podoba. Nie będzie mi sie chciało tego myć.... w ogole kabina to takie pospolite rozwiązanie.

Brodzik tez mi nie odpowiada. Preferuję wejście bezpośrednio z posadzki.

Ja również rozważam zasłonkę. A mam z kolei wątpliwości co do drążka, na którym ma wisieć. Widziałam drążki dodatkowo podwieszane do sufitu, co ma zwiększyc ich stabilność. Ale nie udało mi się w sieci znaleźć zbyt wielu modeli przeznaczonyc do przymocowania do ścian tworzacych kat prosty.

można bombki na święta powiesić :wink:

kiedyś szukałam rozwiązań bo też nie chciałam kabiny szkanej (czy podobnej)

w rezultacie mamy kabinę murowaną bez brodzika i zasłonki , za to rozmiar 140 na 100 mam nadzieję że chlapanie będzie odbywać się wewnątrz

Ja nie należę do fanów sprzątania i wizja tego ciągłego szorowania kabiny mnie przytłacza :lol: Ja uzywanie zasłonki mam już przetestowane. Teraz w mieszkaniu mam zainstalowaną zasłonkę właśnie ( taką nie plastikową tylko jakby z materiału).

Mam wannę i dzięki zasłonce możemy brać prysznice. Przeżycia nie są dla mnie traumatyczne( myślę, że gorsze byłyby podczas szorowania kabiny :wink: )

Ja chciałabym dać w rogu pomieszczenia prysznic, ewentualnie brodzik półokrągły.

Czyli są 2 ściany i z przodu zasłonka (z bombkami np. :wink: ) Teraz kwestia chlapania i umocowania...

ja mam zasłonkę na działce, brodzik mam bardzo mały, zasłonka z "niby" materiału (nie plastik) i jestem z niej zadowolony

- nie brudzi się

- ważne jest by umieścić ją na odpowiedniej wysokości (tak, żeby po włożeniu do środka brodzika była jakieś 0,5 cm od jego podłogi) dzięki temu NIC się nie chlapie i NIC się nie wylewa - oczywiście podczas kąpieli trzeba pamiętać by włożyć ja do środka po skończeniu znów można wypuścić na zewnątrz

- zasłonka taka nie przykleja się do ciała