Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka koedukacyjna?

ziaba

Recommended Posts

Projekt,który ma sporo zalet,posiada też łazienkę 8m z niezaleznymi wejściami od 2 sypialni.Sęk w tym,że zajmować je będzie rodzeństwo-brat i siostra.Nie wiem jak to będzie za niedługi czas-ona kobieta z całym porannym ceremoniałem wyjścia,on wcale nie gorszy.Dzielić na dwie klitki,czy czekać na kolejne przepychanki...Jak to wygląda w praktyce?

Sądząc po tym jak zaczęły się kłócić moje 8 i 10 letnie różnopłciowe dzieci (do niedawna żyjące o dziwo zgodnie i przyjaźnie), to dzielić. Z drugiej strony dwie łazienki zamiast jednej to dużo większe koszty (oj, jesteśmy na etapie wykańczania, szeroko pojęte wyposażenie łazienek to wcale niemała pozycja w wydatkach). Ja bym nie przesadzała, dwie osoby są w stanie się dogadać przy korzystaniu z jednej łazienki. Często musi to zrobić większa ilość. 8m to całkiem sporo miejsca. Może dlatego tak mi się wydaje, że nasza największa łazienka ma prawie 5. :wink:

Projekt,który ma sporo zalet,posiada też łazienkę 8m z niezaleznymi wejściami od 2 sypialni.Sęk w tym,że zajmować je będzie rodzeństwo-brat i siostra.Nie wiem jak to będzie za niedługi czas-ona kobieta z całym porannym ceremoniałem wyjścia,on wcale nie gorszy.Dzielić na dwie klitki,czy czekać na kolejne przepychanki...Jak to wygląda w praktyce?

Mieszkałem przez miesiąc w akademiku w Brnie. Do łazienki było wejscie z dwóch pokoji dwoma odzielnymi drzwiami. Ten kto korzystał po prostu blokował drugie drzwi specjalną blakadką w zamku. I tyle. W jednym pokoju byli sami mężczyźni, a w drugim kobiety.