kmario 13.12.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam... Myślałem do tej pory że wiem wszystko co potrzebne do budowy mojego domku, ale mam dość dziwne pytanie oprocz poziomej izolacji ławy w budynku podpiwniczonym stosuje się izolacje monolitycznej ściany fundamentowej ze stropem na parterze ale w którym miejscu bo nad gruntem będą wąskie okna, a strop około 60 cm nad gruntem?? http://www.hanpol.krakow.pl/pics/izolp1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.12.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 jeśli nie zamierzasz wykonać piwnicy powinieneś zrobić jak na rysunku - od zewnątrz i od wewnątrz budynkujeśli zaś masz zamiar podpiwniczyć się to tylko od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmario 13.12.2008 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Dziękuje za odpowiedź ale chodziło mi raczej o poziomą izolacje a nie pionową... Według mnie to chyba strop powinien leżeć bezpośrednio na właśnie izolacji poziomej, ale czy to nie zakłuci wiązania storpu z ścianą fundamentową...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 13.12.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Dziękuje za odpowiedź ale chodziło mi raczej o poziomą izolacje a nie pionową... Według mnie to chyba strop powinien leżeć bezpośrednio na właśnie izolacji poziomej, ale czy to nie zakłuci wiązania storpu z ścianą fundamentową...??? a ja troche nie rozumiem, izolujesz poziomo i pionowo z zewnatrz stropu parteru? ze sciana fundamentową? nic, tylko kotwisz poziomo izolujesz fundament od sciany fundamentowej, wyzej (przy stropie parteru) juz nie potrzebna izolacja. (sciana fundamentowa jest "sucha") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 13.12.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Zgodnie ze starą zasadą minimum 500 mm nad poziomem gruntu lub na granicy dwóch różnych materiałów czyli - w twoim przypadku pod wieńcem stropu piwnicy (odizolowujesz piwnice od reszty budynku)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.12.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 jeśli nie zamierzasz wykonać piwnicy powinieneś zrobić jak na rysunku - od zewnątrz i od wewnątrz budynku jeśli zaś masz zamiar podpiwniczyć się to tylko od zewnątrz dla innych czytających - moja odpowiedz dotyczyła pierwotnie zamieszczonego rysunku - został on zastąpiony innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmario 06.05.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Przepraszam za zmiane zdjęcia ale znalazłem lepsze... Dziękuje jeszcze raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmario 06.05.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Przepraszam za zmiane zdjęcia ale znalazłem lepsze... Dziękuje jeszcze raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts