Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Umywalka w garażu-robicie?

himlaje

Recommended Posts

Krótkie pytanie: Robicie lub zrobiliście sobie w garażu umywalke? Za chwile się będe brał do robienia instalacji i mam mały dylemat. Ja jestem za, bo chyba warto ale spotkałem się też z głosami, że nie ma potrzeby.

Pozdrawiam

dzięki himlaje :lol: właśnie mi uświadomiłeś że przecież w trakcie budowy kupiełm umywalkę do garażu wraz z baterią, w trakcie robót wrzuciłem na strych aby zamontować później i zapomniałem :lol:

Widzę, że zdecydowanie umywalka w garażu ma zwolenników. W kotłowni nie mam co robić, bo sąsiaduje ona z łazienką, a przede wszystkim nie ma tam za wiele miejsca dlatego mysle, że tam nie będe robił za wiele prac. Odpływ w kotłowni będzie ale przeznaczony pod pralke. W garażu poza majsterkowaniem przy samochodzie, które będe zapewne czasami uprawiał, mozna wykonywać wiele innych prac przy których dostep do wody jest nieodzowny lub przynajmniej bardzo przydatny.

zdecydowanie zrobić - ja mam obok w pomieszczeniu gosp - kotłowni i z tamtąd po drugiej stronie - też zdecydowanie przydatna - woda ogródkowa - nie zapomnij o "rozdzielnosci " licznikowej :wink:

Masz na myśli różnice cen między wodą przeznaczoną do wnętrza domu i tą do ogrodu? Możesz rozwinąć ten temat?

Pozdrawiam

Widzę, że zdecydowanie umywalka w garażu ma zwolenników. W kotłowni nie mam co robić, bo sąsiaduje ona z łazienką, a przede wszystkim nie ma tam za wiele miejsca dlatego mysle, że tam nie będe robił za wiele prac. Odpływ w kotłowni będzie ale przeznaczony pod pralke. W garażu poza majsterkowaniem przy samochodzie, które będe zapewne czasami uprawiał, mozna wykonywać wiele innych prac przy których dostep do wody jest nieodzowny lub przynajmniej bardzo przydatny.

zdecydowanie zrobić - ja mam obok w pomieszczeniu gosp - kotłowni i z tamtąd po drugiej stronie - też zdecydowanie przydatna - woda ogródkowa - nie zapomnij o "rozdzielnosci " licznikowej :wink:

Masz na myśli różnice cen między wodą przeznaczoną do wnętrza domu i tą do ogrodu? Możesz rozwinąć ten temat?

mogę :wink:

Jesli jesteś podłaczony do miejskiej sieci i kanalizy więc płacisz za wodę łącznie ze ściekami , jesli ogrodowa to tylko cena wody bez ścieków (jeśli masz poś lub szambo jest to bez znaczenia - masz tylko cenę wody samej)

Pozdrawiam

o widzę że Trulr juz mnie ubiegł :D w rozwijaniu :D

W kotłowni obok garażu - tak . Bedzie tam też pralka. To będzie bardziej zlew przemysłowy - żeby wiadro napełnić czy coś takiego..

No ja tak też bardziej myśle nad zlewem z wyciąganą "wylewką" (czy jak to się nazywa), żeby nie tylko móc ręce umyć, ale także jakieś wiadro napełnić. Coc co będzie bardziej praktyczne niż estetyczne.