pingo 22.10.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Czy kierownik budowy musi mieć uprawnienia gazownicze jeśli nadzoruje prace związane z wykonaniem instalacji gazowej wewnętrznej, czy wystarczy jeśli uprawnienia posiada wykonawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Ten co się podpisze pod protokólem odbioru instalacji gazowej wewnętrznej musi mieć takie uprawnienia. Bez protokółu odbioru instalacji Gazownia nie podłączy licznika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 22.10.2003 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Chyba nie zrozumiałeś pytania - pytałem czy to wystarczy, czy też takie uprawnienia musi mieć też kierownik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Rzeczywiście nie zrozumiałem pytania ale przepraszam czy Ty zrozumiałeś mój post? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 22.10.2003 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Wyklaruję może bardziej sytuację - dom i instalacja gazowa są realizowane wg odrębnych pozwoleń na budowę. Chciałbym aby kierownik budowy z uprawneiniami ogólnymi prowadził równiez sprawę instalacji, a wpisu w dzienniku dokonałby wykonawca instalacji posiadający wszelkie uprawnienia. Pytanie czy muszę jednak szukać drugiego kierownika ze specjalistycznymi uprawneiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 22.10.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 a czy kierownik budowy musi mieć uprawnienia do wytyczenia budynku? nie, bo geodeta wpisuje wytyczenie do dziennika budowy. tak samo instalator wpisuje, bo jest za to odpowiedzialny i ma odpowiednie uprawnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 22.10.2003 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Pani z nadzoru budowlanego twierdzi inaczej, stąd pytanie. Nie mogę znaleźć odpowiednich przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 22.10.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 jeżeli uprawnień nie ma wykonawca instalacji, to ktoś z uprawnieniami musi zrobić wpis do dziennika, ale nie musi to być kierownik budowy. ale wolałabym, żeby instalację gazową, elektryczną i wodną wykonywał ktoś kto się na tym zna? a przynajmniej nadzorował. a panią z nadzoru najlepiej spytać o odpowiedni przepis i uważnie go przestudiować - mądralińska taka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts