Rafal111 13.12.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Z wielu ekip wybrałem juz jedną a oferty były naprawdę różne - od 19 do 37 tyś za całość Ale bardziej chodzi mi o to jak teraz przypilnowac ekipe bo kazda z nich może coś zwalić Czytałem na stronie Isover i Rockwool opisy i wszedzie jest że wełna między krokwie i potem druga warstwa. To rozumiem. Ale jak wciskaja pierwszą warstwe miedzy krokwie to ona ma dotykac folii pod dachówką? Czy zrobić tam przerwe? jesli tak to jak ją uzyskać - jakies plastikowe kratki? PS. a jaka grubość wełny dajecie bo są rózne zdania. Niby 20 to min a ja chce 25cm. A moze dac 30cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 13.12.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Pierwszy z brzegu temat (odpowiedź jest również już na pierwszej stronie) http://forum.muratordom.pl/ocieplam-poddasze-krotkie-pytania,t98340.htm Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 14.12.2008 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 ale nie znalazłęm tam jak zrobic te szparę miedzy wełna a folią przy dachówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 14.12.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Najprościej to jak masz krokwie np. 18cm, to wkładasz pomiędzy nie wełnę grubości 15cm. Drugą warstwę wełny kładziesz w poprzek. A jaka grubą warstwę dasz to już decyzja zależy do zamożności twojego portfela, ja proponuje minimum 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 14.12.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Najprościej to jak masz krokwie np. 18cm, to wkładasz pomiędzy nie wełnę grubości 15cm. Drugą warstwę wełny kładziesz w poprzek. A jaka grubą warstwę dasz to już decyzja zależy do zamożności twojego portfela, ja proponuje minimum 10cm. ja proponuje 5cm (łacznie 20cm) równica pomiędzy 25cm a 20 jest w U=0,04 ale nie znalazłęm tam jak zrobic te szparę miedzy wełna a folią przy dachówce szpary nie musi być (przy braku deskowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 14.12.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Nie oszczędzajcie na ociepleniu dachu i pilnujcie gdy ono jest robione. U mnie sp*******li ocieplenie i teraz w pokojach dzieci jest lodówa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 15.12.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Nie oszczędzajcie na ociepleniu dachu i pilnujcie gdy ono jest robione. U mnie sp*******li ocieplenie i teraz w pokojach dzieci jest lodówa. A na czym polegało to spier!@#$%^& - chciałbym uniknąć u siebie. Co prawda docieplam sam więc pilnować nikogo nie muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 15.12.2008 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 dzis jestem po rozmowie z wykonawca i tak oto wymyslili: 1. wełna Isover Uni-mata 15+10cm ( ja chciałem te 10 dac Super-mata ale mówia ze nie ma nigdzie dostepnej lub 15cm Uni) 2. folia paroszczelna jakas żółta - nie znaja producenta ale to chyba nie ma znaczenia 3. krokwie mam 19cm wiec jak wsadza 15cm wełny ( pierwsza warstwa) to zostanie szczelina wentylacyjna - maja tam wsadzic jakieś sanki ze steropianu aby była szczelina jutro zaczynaja to będe robił zdjęcia a co do materiału i wykonania-ilości wełny to cos zmieniac? dużo czytałem i niektórzy pisza że nie ma znaczenia czy 20cm czy 40cm - ja myślałem że ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.12.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 .... dużo czytałem i niektórzy pisza że nie ma znaczenia czy 20cm czy 40cm - ja myślałem że ma a o tym to raczej z kobietą porozmawiaj a nie z wykonawca ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts