aguś1982 13.12.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Jestem własnie na etapie wyboru pieca na eko- groszek i tu się zaczynają schody, ponieważ nie mam pojęcia jaki wybrać . Moja powierzchnia domu na parterze to 90 m plus kiedyś w przyszłości wykończymy strych i bedzie tam 60m . Czy piec o mocy 19kw nie bedzie zamocny ? jaka firmę wybrać? Zastanawiałam się nad piecem firmy Zębiec ale czekam na wasze sugestie i rady. Dzikuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.12.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Zaraz pewnie połowa mądrych stwierdzi, że szukasz kotła, a nie pieca - ele się nie przejmuj. Ja mam Zębca i nic mu nie dolega, na początku zerwał zawleczka i teraz jest OK. Ze względu na kosmiczne w mom regionie ceny ekogroszku (ok 900 za tonę) od jakiegoś czasu palę pelletem i nie nażekam. Kupuję go po ok 500 za tonę. Ja na 200m2 mam kocioł Zębca KP 20 i nieźle sobie daje radę więc, może poszukaj jakiegoś mniejszego na wasz domek. Z drugiej strony jeżeli teraz nie docieplicie poddasza to będziecie mieli cholerne straty i lepiej mieć większy kociołek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguś1982 13.12.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 masz racje to kocioł ale z przyzwyczajenia mówie piec , powiedz mi jakie masz ustawienia na piecu , myślę też o tej 20 z zębca . Mam pytanie a jak wygląda palenie pelletem ? Dla mnie jest to czarna magia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts