statysta 13.12.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 ..nad piwniczką; konstrukcja: belki, na belkach dechy=podłoga parteru (domek nie jest użytkowany zimą). Chcę pomiędzy belkami umocować styropian do desek. Podpowiedzcie: 1) jak i czym najlepiej go umocować, 2) czy czymś go od spodu jeszcze zabezpieczyć (bez zabezpieczenia "utleni się"?), 3) czy dawać folię (jaką?) między styropian a deski - a może wsadzić styropian w worki foliowe i dopiero czymś przymocować do desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 13.12.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 a nie lepiej welne tak jak w ociepleniach poddaszy? u mnie ocieplane byly schody drewniane, ktore sa nad piwnica...od gory - folia, welna, g-k i jest okejos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statysta 13.12.2008 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 niestety piwniczka jest trochę zawilgocona (jestem w trakcie robienia kolejnych otworów wentylacyjnych - były 2, a planuję 4) i dlatego wybór padł na styropian (już go trochę mam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinrzeczyca 14.12.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 zacznij od wysuszenie piwnicy = odkop ja i zaluz ocieplenie plus folie bebelkowa , styropian na strop a masz myszy w domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statysta 14.12.2008 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 zacznij od wysuszenie piwnicy = odkop ja i zaluz ocieplenie plus folie bebelkowa , styropian na strop a masz myszy w domu ? oki, tak zamierzam zrobić, ale jak z tym styropianem pod strop proponujesz (patrz wcześniejsze pytania); myszek nie widać nawet białych (wszystkie otwory są raczej dobrze zabezpieczone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinrzeczyca 14.12.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 ja bym dawal welne lub styropian ekstrudowany ale to droga impreza a zwy7kly jak sie myszy dostana to bedziesz mial piekne kanaly .Welne normalnie jak na dach tylko welne paraizolacyjna od piwnicy bym dal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts