mrruk2007 13.12.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam, potrzebuję porady odnośnie okien dachowych. Chciałem położyć karpiówkę i szukam okien które nie będą za bardzo wystawały ponad dach. Muszę mieć okna otwierane od dołu więc Velux odpada. W grę wchodzą w zasadzie Roto i Fakro. Które z nich wybrać - również pod kątem jakości? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 14.12.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Muszę mieć okna otwierane od dołu więc Velux odpada. W grę wchodzą w zasadzie Roto i Fakro. Które z nich wybrać - również pod kątem jakości? Velux również ma model z klamką u dołu GZL/GZLB http://www.velux.pl/Produkty/Okna_do_poddaszy/H0015.htm?pid=H0015 Mam na dachu karpiówkę i okna właśnie Veluxa - ale u mnie założenie było wręcz odwrotne - okna mają być nisko i klamka raczej u góry. Poza tym miałem możliwość dostania Veluxa w cenie lepszej niż Fakro. Pozdrawiam Lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrruk2007 14.12.2008 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Właśnie te Veluxy GZL nie bardzo mi pasują, bo są tylko jednokrotnie lakierowane i nie mają mikrowentylacji - ale z drugiej strony jednak co Velux to Velux. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 14.12.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Dlatego też nie zdecydowałem się na GZL-e - kupiłem GGL. Ale, tak jak pisałem, u mnie wchodziła w grę klamka u góry.Tak czy siak, na dachu z karpiówką wyglądają świetnie. Jeśli chcesz, mogę podesłać zdjęcia.PozdrawiamLech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts