amalfi 13.12.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Mam pytanie. Czym pielęgnujecie jasne, skórzane kanapy? Widziałam w dziennikach budowy, że wielu forumowiczów takie posiada. Czy rzeczywiście są kłopotliwe w użyciu, czyli brudzą się szybko i trudno je domyć? (Tak mówi moja mama, oczywiście sama nie ma takiej, ale wie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 13.12.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Ja na skórzaną kanape się nie zdecydowałam i z perspektywy czasu bardzo się cieszę z tego powodu. Mam za to łóżko obite białą eko-skórą - potwierdzam że się brudzi i niezbyt rewelacyjnie czyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 14.12.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 mamy kremowy narożnik, z prawdziwej skóry, myję go mydłem pod prysznic z kremem, gąbeczką i letnią wodą, później kremuje specjalnym preparatem albo kremem jak glicea i nadal wygląda jak nowy - ma prawie 3 lata..mycia wymaga średnio raz na 3 lub 4 miesiące polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 14.12.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 ja stosuje procedure podobną jak m&k, tylko nieco cześciej - średnio raz w miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mona-32 14.12.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Podpinam się pod temat:)Ja mam jasną ekoskóre i fakt bardzo się brudzi.Woda+mydło i ładnie się wyczyściTylko zastanawiam się czy jest jakiś preparat do eko skóry który pielęgnuje?macie może coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 14.12.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Najlepiej zapytajcie w sklepie gdzie zakupiliście mebel. Każdy producent ma inną skórę. Nie wszystkie skóry czyszczą się tak samo. Tak mi powiedział tapicer. Ja mam dwie kremowe kanapy Klera od 10 lat. Czyszczę go firmowym płynem i konserwantem, sprzedawanym tylko w salonie Kler. Tak co pół roku. Po takim myciu zestaw wygląda jak nowy. Co 3 m-ce, przecieram miejsca najbardziej zabrudzone wodą z szarym mydłem. Tylko po takim zabiegu skóra lekko się wysusza.Próbowałam zaoszczędzić i raz kupiłam jakieś mleczko do skór w suprmarkecie. To była porażka! Nigdy więcej. Co do ekoskóry to nie mam doświadczenia, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.12.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 podpisuje sie pod tym obiema rencami środek Klera jest rewelacyjny ,pomimo ze nie jest tani 55zl jest wart swojej ceny ....tez raz kupilam srodek zachwalany w sklepie ale nie warto bylo dac ok 20 zl Mam jasna skore i wcale nie jest trudna w utrzymaniu czystosci - 2-3 razy w roku porzadnie umyc i jest jak nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 15.12.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Ja też mam zestaw mebli ze skóry - kolor ecri. Czyszczę i konserwuję je "kosmetykami" do mebli skórzanych z Ikei (płyn do czyszczenia i mleczko do wtarcia "po"). Świetnie się tym czyści, a potem wciera specjalny krem Ja polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 15.12.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 zależy do czego będzie kanapa używana jak do codziennego siadania do jasną skórę odradzam, po za tym jest tak oklepana, że w co drugim domu są kanapy z jasnej skóry, a ciekawych kolorów jest od groma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 15.12.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 To też prawda. Kolorki są teraz śliczne! Dzisiaj bym kupiła czerwoną Moje kanapy są intensywnie używane od 10 lat. Na co dzień, przed telewizorem, przez trójkę dzieci. Do tego służą jako gościnne łóżko, bo są rozkładane. Na początku układałam na siedziskach flokati. Przy małych dzieciach i dużym psie dałam sobie spokój z tkaninami w domu. Sofy przeżyły ataki czekolady, były zamazywane długopisem i kredkami, służyły dzieciom jako "małpi gaj". I teraz po kolejnym czyszczeniu środkiem klerowskim błyszczą sobie dumnie. Warto zainwestować w dobre obicie w kolorze jaki komu pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts