kenam 14.12.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam, mam profile CD z blachy grubości 0,5mm. Czy takie profile nie będą zbyt słabe na sufit na poddaszu? Może dokupić profilii z blachy 0,6mm i dać na przemian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 14.12.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Orientowałem się ostatanio w tym temacie i wychodzi na to, że profile 0,6 to ostatnio prawdziwa rzadkość. Nawet rygips robi 0,55. Jak się boisz to daj gęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 14.12.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 mogą byc ,5 jak i 0,6 ja miałem u siebie 2 rodzaje ich sztywnośc zależy także od ilości przetłoczeń. Jak jaszcze nie kupowałeś to weż z Lafrage są lużniejsze łatwiej się montuje do wieszaków i więcej "wybaczają". Dawj nie rzadziej niż 50 cm to będzie ok. polecam do tego płyty signia 4 scianki fazowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru 16.12.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Zastosowanie profili stalowych wykonanych z blach grubości 0,50 mm w znacznym stopniu zmniejsza nośność konstrukcji, co może doprowadzić do katastrofy budowlanej, np. oberwania się sufitu podwieszanego. Pogarsza też inne parametry techniczne konstrukcji suchej zabudowy, m.in. powoduje zwiększenie ugięć i zmniejszenie bądź całkowitą utratę deklarowanej klasyfikacji ogniowej. Następuje również znaczne zmniejszenie nośności wieszaka (połączenia pomiędzy profilem sufitowym CD 60, a wieszakiem sufitowym). Zmniejszenie nośności następuje w wyniku uplastycznienia, rozgięcia lub przecięcia przez wieszak zbyt cienkiego profilu. Cieńszy profil to nie tylko cieńsza stal, ale i cieńsza pokrywająca go warstwa cynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts