Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojego Domku z Ogródkiem

majamp

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 132
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam i ja :D Ciekawa jestem jaki metraż Wam wyszedł i jak macie rozplanowane pomieszczenia? Nie chwaliłaś się czy jest to parterówka, czy dom z poddaszem użytkowym, czy ma piwnicę, czy nie? Też z niecierpliwością czekałam na rozpoczęcie własnej budowy, a teraz czekam na wykończenie, więc będę wiernym kibicem :D

• 2 weeks później...

Kaloszki polecam :) Polowałam na dokładnie te w obniżonej cenie i udało się, dziś przeszły chrzest bojowy- zdały na 5 :) Nie ma jak allegro.

Plan rozpoczęcia- po długim weekendzie majowym, ale... (kurcze- czy zawsze musi być jakieś ale?) musimy poczekać na pare decyzji pozabudowlanych, które mają zapaść w przyszłym tygodniu i w zależności od tego ruszamy, albo odkładamy budowe :/

Jak zwykle jestem dobrej myśli, dziś dostaliśmy pozwolenie na budowę. Yupi!!!!

Czekamy do przyszłego tygodnia i jak wszystko pójdzie po naszej myśli to kupujemy od razu materiały na ściany.

Rany, ale chciałby być na tkim etapie jak Wy. :lol:

Pozdrowionka

Bądź dobrej myśli :D My kredyt załatwiliśmy szybko, ale wzięliśmy kwotę, która nie wystarczy żeby wykończyć wszystko na tip-top. Do końca roku kalendarzowego możemy uciułać jeszcze jakieś 35.000(zwrot vat, trzynastki) i to by było tyle. Staramy się jeszcze o kredyt bezprocentowy z miejsca pracy. Podobno można dostać nawet 100.000. Czekamy do końca kwietnia na decyzję, a przeprowadzkę planujemy na Wielkanoc 2010.

Jestem dobrej myśli :) Na dzień dzisiejszy ruszamy zgodnie z planem. Kredyt się będzie załatwiał w przyszłym tygodniu. Kurs franka szaleje i chcemy z tego skorzystać na naszą korzyść. Też nie bierzemy na całość budowy, bo kosztorys wyszedł nam na 550tys! Kto by to spłacał;) Licze na jakieś rabaty i upusty- to może wyjdzie mniej, a część rzeczy będzie musiała poczekać na lepsze czasy.

Ja też marzę o 2010 o wakacjach, ostatecznie o Bożym Narodzeniu. Może się uda.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

Witaj majamp :)

Dzisiaj właśnie odkryłam Twój dziennik. Mamy podobną sytuację, bo też budujemy pod Krakowem i z naszego obecnego mikro mieszkanka mamy całkiem niedaleko na naszą działkę. Nasza budowa rozpocznie się mam nadzieję w czerwcu tego roku.

Życzę powodzenia ze zmaganiami kredytowymi :)

Niestety pogoda dopisała średnio, nawet pokusiłabym się o określenie, że do d... lało, wiało i walił grad. Właśnie w dzień, jak kopaliśmy. :evil:

Zalało nasze fundamenciki, ale nic się nie obsunęło. Na szczęście od wtorkowego południa świeci słońce.

Jesteśmy na prostej- jutro rano zalewamy ławy fundamentowe. Yupiiii!

Jeśli się uda to w sobotę rano kolejna dawka betoniku w fundamenty.

A z wieści nienajlepszych- kredytu dalej brak. Uwierzycie? Podobno czekamy na podpis Pani dyrektor w banku i o końca miesiąca ma być wypłata.

Jasne... :roll: