Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojego Domku z Ogródkiem

majamp

Recommended Posts

• Odpowiedzi 132
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Majamp przepraszam Cię najmocniej :oops: :oops: :oops: :oops:

Dopiero dziś zauważyłam, że wrypałam Ci się z moim komentarzem do dziennika :o :o :-? Nie gniewaj się.....pewnie pomyślałaś sobie że jakaś niedorobiona jestem... :D

Więcej się to nie powtórzy :D

No worries :D

Miło mi, że ktoś tu wogóle zagląda :D

Też jestem zdania że zrypka ekipie czasem należy sie profilaktycznie :D :oops:

O tak - ekipie pomogła zrypka- zasuwają jak mróweczki 8)

A mi może pomoże urlopik :lol: Chociaż ja to i tak pełny chill out w stosunku do M. :roll: Na szczęście jemu pomaga off roadzik, wystarczy go wysłac w terenik jeepkiem na 15 minut i wraca jak nowonarodzony :wink:

A mi może pomoże urlopik Chociaż ja to i tak pełny chill out w stosunku do M. Na szczęście jemu pomaga off roadzik, wystarczy go wysłac w terenik jeepkiem na 15 minut i wraca jak nowonarodzony

Życzę udanego wypoczynku :D

Mój małżonek to z kolei cały wolny czas by w lesie siedział na ambonie.. :roll: (rodzina z tradycjami myśliwskimi) przy każdym spotkaniu rodzinnym jeden temat... :-?

no ale dziczyzna mi smakuje... :p to przynajmniej z tego hobby zamrażalnik pełny :wink:

• 2 weeks później...
Ha, a dziś przechadzałam się po mojej sypialni

Młody Inwestor wybrał sobie pokój (zresztą ten, który był mu przeznaczony ).

I podziwiałam widoki z poddasza. Cudne, bo własne

To tak jak ja :o :o :o co za zgranie w czasie i przestrzeni :lol: mi dzisiaj, zaczęli murować ścianki działowe na poddaszu, więc też stałam w sypialni :lol: Pytam się synka (4 latka), "który pokój ci się podoba".....i wszystko jedno mu było....bardziej był zainteresowany wbijaniem gwoździ w ziemię :roll:

A wy po urlopie zregenerowani,to pewnie teraz będzie domek rósł jak na drożdżach 8)

Powodzenia

Wow! no to rzeczywiście zgranie w czasie:) ale znając tempo naszych budowlańców to nas daleko zostawicie w tyle :wink:

Dziś zostawialiśmy projelty do wyceny dachu. Chyba nasz Elrus idzie w odstawke, zaczęło się cięcie kosztów :cry:

A właśnie dziś olśniło mnie co chce mieć w kuchni na ścianie- chyba Mugat Blanco z Vives. Kurde drogo- ok.100 za metr, ale za to chce mieć tylko pasek nad kuchenką. Polwaczymy 8)

ale znając tempo naszych budowlańców to nas daleko zostawicie w tyle

oj nie nie...wręcz jestem pewna, że wnet nas dogonicie a potem to my zostaniemy w tyle :wink: (koniec kasy :cry: :cry: ) Na ten rok marzyliśmy tylko o stanie surowym otwartym, i tak jestem zadowolona że się wyrobiliśmy :D Tak więc jeszcze kończymy taras, przykrywamy dach, zakładamy rynny i robimy odwodnienie. Rynny będą odprowadzone do studzienki, którą mamy jeszcze nadzieję wykopać, co by później była deszczówka do podlewania ogrodu (bo szkoda by było później płacić tyle za wodę z wodociągu a u nas działka trochę dużawa to będzie co podlewać). I to jest plan na ten rok, dla mnie i tak dużo :D

W przyszłym roku też nie będzie jakiegoś zawrotnego tempa :-? bo chcemy robić na bieżąco za to co uspyrlamy, także wstawienie okien i ogrodzenie działki to szczyt marzeń...Ale nie przejmuję się, mam gdzie mieszkać :D to powolutku wykończymy domek, bo przed braniem kredytu na 25-30 lat :o bronię się rękami i nogami :-? Choć pewnie na samą wykończeniówkę go weźniemy :roll: ale to może jeszcze nie w przyszłym roku tylko w następnym. Zresztą zobaczymy...ja się tu rozpisałam...a wszystko sprowadza się do tego, że na SSO mieliśmy to szło jak burza a teraz będzie ostre hamowanie i długo nic się nie będzie działo(do wiosny) :cry: :cry: Ale z FORUM na pewno nie zniknę, będę wam kibicować :lol: :wink:

nam wybór dachówki poszedł dość szybko (o dziwo) :o zdecydowaliśmy się na Robena, Bornholm typ"S" kasztanowa. Monza plus też wydawała mi się za duża.....nie jestem pewna na 100%, ale wydaje mi się że ta monza jest też w normalnym rozmiarze, tylko ta plus jest duża, no ale nie jestem pewna musiałabyś sprawdzić.....

Życzę trafnego wyboru :D

witam,

czekam jeszcze na wyceny dachówek i będziemy podejmować decyzje,

co do etapów budowy to my też w tym roku jeszcze tylko dach, może później elektryka, ale chyba nie będziey zamykać, za to w przyszłym roku od wiosny ostro działamy, żeby wprowadzić się do grudnia, niestety my zadłużyliśmy się na 30 lat i bank od nas wymaga zakończenia inwestycji w określonym terminie, też mamy mieszkanko własne ( na spółke z bankiem :wink: ) więc teoretycznie moglibyśmy spokojnie buować, ale dzieciako rosną i więcej miejsca potrzebujemy bo wchodzimy sobie na głowę :roll:

pozdrawiam :lol:

oj to się u was będzie w przyszłym roku działo :D to ja na pewno będę po Twoim dzienniku buszować 8) :p bo wykończeniówka to jest to co my kobity lubimy najbardziej :p chociaż ja się trochę tego boję, no bo jest taki wybór teraz wszystkiego i tyle różnych stylów że SZOK!!! :o

I tak jak pisałam w przyszłym roku nie będzie jakiś spektakularnych u nas efektów ale później na pewno pójdziemy po większy kredyt bo też nie chcę tej budowy bóg wie ile lat ciągnąć. Na razie mamy tylko synka i dwupokojowe mieszkanko ale w domu z podwórkiem, także nie jest najgorzej. Ale myślimy (czytaj działamy) nad powiększeniem rodziny 8) :D także może się zrobić ciasno :-?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam.

Chyba Sirius z Ruppa jeśli chodzi o dachówkę, jeszcze nie możemy sie zdecydować. Ciągle chodzi nam po głowie Braas, ze wzgledu na cenę.

Wszystko zalezy od tego na ile ostatecznie wynegocjujemy cenę Siriusa. Problemem jest kolor- antracyt, nie wszystkie dachówki w nim wystepują, no ale sobie wymysliłam :roll: więc trzeba sie trzymać koncepcji :wink: