Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojego Domku z Ogródkiem

majamp

Recommended Posts

• Odpowiedzi 132
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Dachówka ładna, do takiego koloru to właśnie biała albo jakaś bardzo jasna będzie pasowała, także zapowiada się ciekawie :D

Małż sprząta od czasu do czasu co się da, ale ekipa nie należy do najschludniejszych

Takich syfiarzy jak moja ekipa to chyba ze świecą szukać :evil:

mąż też sprząta po nich codziennie ale nie wyrabia :-? nawet nie potrafią butelki po napoju zanieść po sobie do skrzynki, tylko tam gdzie wypije to ciśnie :evil: peta zgasi na chudziaku i też zostawi, papierki po kanapkach i reklamówki walają się po całej budowie, w zależności gdzie skonsumuje ową kanapkę :evil: .....szkoda gadać

Witam

Po pierwsze......myślałam że komentowałem ale widzę, że nie :-? a trzeba to powiedzieć głośno i wyraźnie ZAJEBISTE masz przeszklenie w salonie :D uwielbiam duże okna w salonach - sama mam wyjście na taras na 280 (szer.) ale przy twoim to pikuś :D

I dobrze, że pożegnałaś się z poprzednią ekipą bo widać, że ruszali się jak mucha w smole :roll:

Trzymam mocno kciuki za ekipę od dachu. Nio i....owocnego załatwiania po hurtowniach :D .....nie ma to jak aktywny wypoczynek na urlopie :wink:

Hello!

Betoniarnia i hurtownia załatwione! Moje dziecko miał dość dzisiejszych wypadów szczególnie w tym upale bez klimy. Młodą odstawiłam do żłobka na te kilka godzin, bo sama miałam dość.

Ale za to udało i się na budowę zajechać i porobić parę fotek. Zaraz wrzucam do dziennika.

O tak antresolka to moje widzimisię i walczyłam o nią zajadle z projektantem- małżem :lol:

Teraz tylko dobrac drewnianą barierkę, dodatkowy efekt będzie robiła część więźby, ktora będzie widoczna dzięki antresoli. Musze tylko pomyśeć nad kolorem bejcy, bo wszystko musi ze sobą jakoś współgrać.

Nooo....szalejesz z tym kominkiem :D ...przyznam się, że nie widziałam wcześniej takiego....ale podoba mi się i myślę, że taki okazały kominek idealnie spasuje do tego dużegoooooooooo okna i antresoli :D

Nooo mojego męża też nie można ściągnąć z budowy... :roll: nieraz po niego dzwonię i mówię, że wnet się zrobi ciemno a on na to, że jeszcze to i tamto musi zrobić i jeszcze, że z niczym się nie wyrabia :roll:

Ja nie szukam jeszcze inspiracji....bo nie chcę się rozochocać... :roll: ....nie wiem kiedy dojdziemy do wykończeniówki :-? Mam tylko ogólny zarys tego co mi się podoba i tak np. kuchnia na styl bardziej nowoczesny, prosty a zarazem elegancki bez zbytecznych ozdobników....

Po drugie chciałabym mieć w kuchni i jadalni na podłodze płytki a w salonie panele lub parkiet a mam przestrzeń otwartą i muszę poszukać rozwiązań jak to połączyć....

Po trzecie upatrzyłam tu na forum kominek w którym się zakochałam....postaram się go skopiować :oops: jest tak samo wolnostojący jak u mnie i strasznie mi się spodobał....postaram się go wygrzebać i wrzucę tu to zdjęcie (może się uteknie obrazi...)

......mam nadzieję, że utek się na mnie nie wścieknie.....ale uważam ten kominek za piękny :D i taki mi się marzy....tzn.cały front na pewno będzie inny....ale w tym stylu, chodzi mi tu o te półeczki w ścianie...u mnie też tak można bo kominek stoi na środku 8) na tym zdjęciu widać półeczki z prawej strony a ten kominek ma takie same z lewej strony - i ja też tak chcę :D

http://img376.imageshack.us/img376/1120/54972880uf1.jpg

Hej,

bardzo ładny kominek :) Będzie idealnie pasował do nowoczesno-eleganckich pomieszczeń. Ponadczasowy.

U nas raczej klimaty rustykalne (jak to okreslić? :roll: ) dużo drewna, cegły ręcznie formowane, trochę kolonialnie.

Zima to będzie dla mnie czas dopinania koncpecji, najgorzej jest z salonem, gdzie będziemy łączyć parkiet na środku z płytkami naokolo (wogóle mi się to nie podoba :cry: ) ale przez naszą antresole i przeszklenie musimy zrobić choć trochę podłogówki w salonie. I tu też mam zagwozdke- jak to połączyć?

Jak wpadniesz na coś to daj znać 8)

U nas raczej klimaty rustykalne (jak to okreslić? ) dużo drewna, cegły ręcznie formowane, trochę kolonialnie.

Jednym słowem będzie pięknie i oryginalnie :D

Mi się podoba wiele stylów....bo każdy ma swój urok....ale na coś się trzeba zdecydować....

I tu też mam zagwozdke- jak to połączyć?

Jak wpadniesz na coś to daj znać

Jakbym coś znalazła to dam znać ale wydaje mi się, że to raczej ja u Ciebie wcześniej coś podpatrzę 8)

noooooo :lol: :lol: szybko się nauczysz - to nie jest trudne :lol: :lol:

.......no i po to właśnie jest to forum :wink: w katalogach i żurnalach wszystko wygląda przepięknie :roll: dlatego najlepiej jest grzebać po dziennikach i galeriach zdjęć na FM i coś podpatrzeć 8) :p

aleeeeeee nie myśl, że jakiś leń patentowany jestem :-? sama też mam parę pomysłów na wykończenie 8)

w katalogach i żurnalach wszystko wygląda przepięknie dlatego najlepiej jest grzebać po dziennikach i galeriach zdjęć na FM i coś podpatrzeć

o właśnie, dlatego muszę uderzyć do galerii, tylko to ciężka praca przeglądnąć tyle i jeszcze coś podpatrzeć :roll:

Słoneczko za oknem, wstawać lenie!!!

A wstałam, wstałam. Piękne słoneczko i piękny mam urlop- Młoda ma angine :cry: Wczoraj miała 39,6 i już udało mi sie załatwic badania etc.

A myślałam, że tyle załatwie na urlopie. Ha Ha.

Młody jutro marozpoczecie szkoły- pierwsza klasa, a ona chora :x Dobrze, że dziś już nie gorączkuje, to oże do jutra będzie lepiej.