Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojego Domku z Ogródkiem

majamp

Recommended Posts

• Odpowiedzi 132
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam :D ...chwilę mnie nie nie było :oops:

Ale nadrobiłam zaległości...widzę, że ruszyliście ostro do roboty :D super że ekipa wasza od dachu szybko zapindala, bo tamtych to rzeczywiście mógł by śnieg zastac :-?

Jak masz jakieś foty już to wkładaj - szczególnie jestem ciekawa jak ostatecznie będzie wyglądało przeszklenie :D

Domek z więźbą nabiera już prawdziwych kształtów - będzie piknie!

Pozdrawiam

Hej dziewczyny!

Prace się rzeczywiście bardzo posunęły, ale jak małz zjawia się na budowie to robi się ciemno i fotek niet :-?

Ale w weekend nadrobimy, musze koniecznie pojechać, tyle się działo!!!

Mam kominy, pięknie oklinkierowane, ścianki działowe, zmienione przeszklenie.

W poniedziałek wchodzi ekipa Pana Wacka od dachu, żeby dokończyć działania. Tak to ja mogę budować, ale... Kawiki i tak nie dogonię :wink: 8)

Hej dziewczyny!

Prace się rzeczywiście bardzo posunęły, ale jak małz zjawia się na budowie to robi się ciemno i fotek niet :-?

Tak to ja mogę budować, ale... Kawiki i tak nie dogonię :wink: 8)

No chyba Cię to niemartwi??? Dłużej pieniążki będziesz miała. Ja szybko szybko bo mus tak to by się jeszcze ciągnęło. Ale sama jak pomyślę że to tylko 6 m-cy to jestem w szoku. :D

Moja Droga absolutnie nie:) Fajnie, że to już już, ale u mnie ta opcja by nie przeszła. Postoje technologiczn muszą być i zimą dom postoi :roll: Tak to jest jak się ma męża inż.budowictwa.

Ale ostatnio zaczął przebakiwać o wcześniejszj wprowadzce! 8)

Może się uda do końca lata. Fajnie by było. Moje M3 mnie wykańcza.

• 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
Jeśli chodzi o estetykę, to zrezygnuj ze szprosów. Moim zdaniem brak konsekwencji w stylistyce elewacji to jakieś nieporozumienie. U mnie na przykład wszystkie duże okna, czyli gabinet, jadalnia i kuchnia są na jednej wysokości od podłogi i mają taką samą wysokość, ale co kto lubi :wink:

Witam :D

Ja w sprawie szprosów przyszłam się wypowiedzieć......też wałkowałam ten temat ponieważ szprosy bardzo mi sie podobają....ostatecznie zamówiliśmy bez szprosów, ponieważ uważam to za dużą ozdobę domu, ale tylko z zewnątrz :-? Bardzo ładnie to wyglada na elewacji itd. ale od środka to juz inna bajka....widziałam tylko same minusy :-? , po pierwsze widok jak przez kraty :roll: , mniej światła, światło rozproszone i w ogóle wydawało mi się, że będzie jak w więzieniu, i te argumenty przesądziły u nas o rezygnacji ze szprosów....choć nie ukrywam, ze zależało mi z początku na nich i myślałam że żadna siła mnie od tego nie odwiedzie :) a teraz nie żałuję, nic mi nie będzie przeszkadzało w podziwianiu moich widoków 8)

Oj jest tych dylematów przy budowie ................jest.............ja na myśl o wykończeniówce juz mam gęsia skórkę :-?

zastanów się co do szprosów, dobrze przemyśl wszystkie za i przeciw, żebyś ty była zadowolona i nie żałowała potem że nie masz szprosów, u ciebie jest inna sytuacja bo masz duże przeszklenie i z podziałem tez fajnie by wyglądało.....

Daj znać co postanowiłaś i życzę udanych wyborów :D

pozdrawiam

Już sama nie wiem. Z drugiej strony dziś zasugerowałam rezygnację ze szprosów na rzecz Ego w łazience 8)

Myślałam, że tylko ja stosuję takie zagrywki :D . Tylko u mnie ma to mieć ten skutek, że on zrezygnuje z kominka, a ja w zamian znajdę płytki do łazienek w cenie do 80 zł/m2 :wink: