zin2 14.12.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam. Mam pytanie czy na jednej rużnicówce można podłączyć kilka obwodów jak to powino wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1a 14.12.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 można tylko wtedy każde zwarcie czy doziemnienie wywali ci wszystkie obwody podpięte pod ta różnicówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus1 14.12.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Różnicówka nie reaguje na zwarcia więc nie powinna wtedy zadziałać (pomijam fakt braku zabezpieczeń nadprądowych, gdzie różnicówka to jedyny element który może cokolwiek zrobić). Nie ma przeciwskazań żeby do jednej różnicówki było podpietych kilka obwodów, kwestia tylko żeby nie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1a 14.12.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 zulus no tak tylko ja już od lat stosuje tylko różnicówki z blokiem nadmiarowym dlatego tak napisałem fakt nie orecyzyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zin2 15.12.2008 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witam.Dzięki za poradę na roznicówce chcę zrobić tylko piwnice i łazienki niewiem czy dobrze myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zin2 15.12.2008 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 piwnica 5 obwodów łazienka jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.12.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 piwnica 5 obwodów łazienka jeden Bardzo niewygodne. Jak wywalisz różnicówkę w piwnicy to się zabijesz (po ciemku) nim dotrzesz do skrzynki z bezpiecznikami. Ja bym podzieliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts