Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć, dom bardzo przyjemny, całkiem funkcjonalny moim zdaniem, ma wszystko co ja chciałabym zmieścić w swoim, tylko że mój musi być mniejszy. ale wybór projektu zależy też od potrzeb i możliwości, jeśli Tobie odpowiada jego wielkość, układ pomieszczeń i ich ilość i jeszcze pasuje do ustaleń WZ lub planu, oraz układu stron świata na działce, to tylko brać :wink:

Faktycznie, pomimo mojego wrodzonego malkontenctwa 8) nie mam się specjalnie do czego przyczepić. Wszystko nieźle rozplanowane,można mieć tylko 2 niewielkie uwagi co do dołu: że za duże okno w łazience - i to w dość eksponowanym miejscu :) a po drugie że spiżarka graniczy przez ścianę z kominkiem - a w spiżarni powinno być raczej chłodno a nie ciepło.

Poza tym wszystko chyba ok, fajna jest góra, zwłaszcza, że wszystkie pokoje mają garderoby.

W sumie jest fajny.Jeśli Wam odpowiada - to bierzcie i budujcie na zdrowie.

Ja buduję inny - po prostu przestały mi się podobać budynki z taką bryłą - jest ich za dużo.

Pozdrawiam

Ya

• 1 month później...

Witam

Mocno zastatnawiamy się nad wyborem tego projektu (po przejrzeniu pnad tysiiąca innych). Uważamy, że spełnia on maksymalnie dużo naszych wymagań (wydzielona kuchnia z jadalnią a salon nie jest na "jednej linii strzału" z w/w kuchnią, gabinet na dole, łazienka (trochę za dużą), na górze 3 pokoje z możliwością zrobienie 4-tego pokoju nad strychem. Zwarta, kształtna bryła przy niezbyt dużej powierzchni zabudowy.

Mam pytanie do Justynysg: gdzie będziecie realizować swoją inwestycję?

Pozdrawiamy

AiB

Domek bede budowac koło Jasła w podkarpackim. Naniosłam troche zmian do projeku, t.j. balkon nad wykuszem, przesunięcie koimina gdyz wychodziła na górze w pokoju i zastanwiam się nad rezygnacją ze spiżarki.

Jeżeli ktoś buduje ten domek proszę o kontakt.

Domek bede budowac koło Jasła w podkarpackim. Naniosłam troche zmian do projeku, t.j. balkon nad wykuszem, przesunięcie koimina gdyz wychodziła na górze w pokoju i zastanwiam się nad rezygnacją ze spiżarki.

Jeżeli ktoś buduje ten domek proszę o kontakt.

Justyno, my tez zamierzamy budować APS'a 183.

Bardzo podoba mi się pomysł balkonu nad wykuszem.

Czy balkon pokrywa się z wymiarem wykusza i ma wymiar taki jak pozostałe powierzchnie balkonowe?

Możesz zdradzić jak rozwiązaliście kwestię zadaszenia balkonu?

Projekt jest u architekta; do tej pory poszerzyliśmy garaż na dwustanowiskowy.

Dzięki.

• 3 months później...

Witam po długich poszukiwaniach (dwa lata

) w końcu trafiliśmy na APS183. Ten projekt spełnia większość naszych wymagań. Rezygnujemy ze spiżarni przy kominku, przesuwamy komin i chcemy zmienić nieco układ pomieszczeń na piętrze. Jeśli ktoś jest już w trakcie budowy tego domku prosimy o zdjęcia i wszelkie informacje z przebiegu realizacji.

Witam

Na poddaszu poszerzamy o 50cm korytarz od strony łazienki i skracamy go zwiekszając pokój na wprost schodów. Zmiany wprowadzamy ze względu na dzieciaki. Córka pokój nad salonem z balkonem. Syn bez balkonu, ale chce powiększony kosztem fragmentów garderob i korytarza, żeby było sprawiedliwie. Planujemy zacząć budowę jesienią (wersja optymistyczna) lub wiosną. Bardzo byśmy chcieli zobaczyć już wybudowany domek. Pozdrawiam.

• 4 weeks później...
  • 5 months później...
Witajcie :) . Zaglądam tu codziennie ,a tu ciisza. Czy nikt nie buduje tego domku? Ja z mężem zaczynamy budowę. Mam nadzieje że też ktoś buduje i wymienimy siię informacjami. Pozdrawiam :wink:

Budujemy z ytogna (24).

Mamy parter - pokryty stropem gęstożebrowym systemu teriva.

Wymurowaną większą część piętra i powoli stawiamy dach.

Nasze zmiany to:

- garaż dwustanowiskowy

- balkon nad wykuszem jadalnianym

- wentylacja grawitacyjna przerobiona na mechaniczną z rekuperacją

Witam.

Wczoraj geodeta zrobił wytyczenie pod dom. Za tydzień zaczynamy fundamenty. Nasze zmiany to :

- garaż dwustanowiskowy

- balkon nad wykuszem

- filary przy wejściu

- w środku zrezygnowaliśmy ze spiżakri

I zastanawiamy się nad kominem na górze.

(Tromba) - czy mógłbyś napisać gdzie budujesz ten domek ?

Witam.

Wczoraj geodeta zrobił wytyczenie pod dom. Za tydzień zaczynamy fundamenty. Nasze zmiany to :

- garaż dwustanowiskowy

- balkon nad wykuszem

- filary przy wejściu

- w środku zrezygnowaliśmy ze spiżakri

I zastanawiamy się nad kominem na górze.

(Tromba) - czy mógłbyś napisać gdzie budujesz ten domek ?

Nasz APS powstaje w Trójmieście.

Zapomniało mi się:

- wywaliliśmy z projektu kominek - nie chcemy mieć kotłowni na salonach ;-)