pini1 14.12.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 witam, mam mieszkanie w kamienicy - powierzchnia 190m2. Jest 5 pokoi po 21m2 w tym jeden który ma 36m2 - salon z mozliwością ustytuwania kominka. 3 piętro okna wymieniam oczywiscie na nowe. Wysokiosc pomieszczen to 3,10m. W pokojach sa piece kaflowe z grzałkami, są 2 ratyfy. Pytanie: jakie ogrzewanie wybrac? 1. Zostawic piece z grzalkami i wybudoawc kominek z rozprowadzeniem ciepła?2. Zastosowac ogrzewanie gazowe (piec gazowy) + grzejniki + nowa instalacja grzewcza w calym mieszakniu - troche kosztowne. 3. Inna mozliwosc. prosze o porade bo nie wiem od czego zaczac pozdrawiampini1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.12.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 witam, mam mieszkanie w kamienicy - powierzchnia 190m2. Jest 5 pokoi po 21m2 w tym jeden który ma 36m2 - salon z mozliwością ustytuwania kominka. 3 piętro okna wymieniam oczywiscie na nowe. Wysokiosc pomieszczen to 3,10m. W pokojach sa piece kaflowe z grzałkami, są 2 ratyfy. Pytanie: jakie ogrzewanie wybrac? 1. Zostawic piece z grzalkami i wybudoawc kominek z rozprowadzeniem ciepła? 2. Zastosowac ogrzewanie gazowe (piec gazowy) + grzejniki + nowa instalacja grzewcza w calym mieszakniu - troche kosztowne. 3. Inna mozliwosc. prosze o porade bo nie wiem od czego zaczac pozdrawiam pini1 Fajne te ratyfy Ja bym robił instalację grzewczą na gazie ziemnym jesli taka jest możliwość. Kamienice z reguły mają ograniczone możliwości ocieplenia, a żeby ogrzewanie elektryczne miało sens musi być niska enrgochłonność budynku. Przedstawiasz jednak zbyt mało danych, aby udzielić rzetelnej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blindmen 09.01.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 mozesz połoaczyc kominek na drewno + piec dwufazowy gazowy, bedzesz mial ciepła wode i cieple kaloryfery a jak zaalisz w piecyku w zimniejsz dni to bedzei mial gorace kaloryfery. Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pini1 17.01.2009 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 dzieki chyba zdecyduje sie na gaz, bo elektrycznosc mnie zezre na ile szacujecie piec na 200 metrow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ednarano 15.03.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 ciekawa jestem na jakim rozwiązaniu stanęło?własnie stoje przed wyborem ogrzewania w mieszkaniu 100m w kamienicychetnie przyjme wszelkie poradypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts