bambus23 14.12.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Mój komin ma całkowitą wysokość 5metrów. Dom był projektowany pod piec gazowy. Niestety jeszcze parę lat w okolicy nie będzie gazu i musze kupic kocioł węglowy. I tu jest problem. Producenci zalecają min wys komina na conajmniej 7 metrów i przekrój min 300cm2 , u mnie jest 256.Niektórzy mówią,że będzie sie dobrze paliło inni,że to może być nawet niebezpieczne.JAKA JEST WASZA OPINIA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 14.12.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 jak ciągnie to palić się będzie , może być problem w dni z niżem atmosferycznym , może sie cofać z koła dym , u siebie mam komin 11m wiec osobiście nie doświadczyłem ,ale sąsiad ma w warsztacie samochodowym komin z 3-4 metry ,więcej niema , pali kotłem na opał stały , wszystko śmiga ,miał tylko problem z ciągiem w niżowe dni ,ale założył taką rurę na kominie z metr tego ma ,normalnie przedłużkę i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bambus23 14.12.2008 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 A co z przekrojem? Wystarczy do kotła 17kw i 130m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts