P.e.t.e. 14.12.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Pytanie do fachowców. Jaki termostatyczny zawór mieszający jest godny polecenia na potrzeby CWU (do montażu przy kotle CWU)?Honeywell, ESBE, inny...? Mam już dość wymiany kolejnych zaworów, które przestają działać, zacinają się, wariują... Potrzebuję wreszcie założyć coś co będzie niezawodne... Parametry instalacji:- przepływ CWU: 40-45 l/min.- temperatura medium na wejściu z kotła maks. 85-90 stopni- kocioł ACV HeatMaster 25 TC (pracujący tylko na potrzeby CWU) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.12.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Jeśli masz twardą lub brudna wodę to żaden za długo nie wytrzyma - proponuję ESBE serii V33 lub Honeywell TM 50 lub TM200(większy). Sam mam od ok roku TM 50 i działa nieźle. Tylko pamiętaj o motażu w prawidłowym miejscu, tzn za zaworem zwrotnym wymiennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 15.12.2008 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Dziekuje za odpowiedz. Zapomnialem dodac, ze mam centralny zmiekczacz - woda jest mieciutka Poza tym zespol filtrow, wiec przy okazji jest czysta. Spotkalem sie tez z opinia, ze naprawde niezawodny jest dopiero zawor klasy Honeywell TM3400, a wszystkie tansze wczesniej czy pozniej polegna na placu boju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts